Kaisu P. on lisännyt 163 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pullavanukas

Työvaiheet

½ pullapitko

mansikkahillo

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 rkl voita vuoan voiteluun  

Voitele uunivuoan sisäpinta voilla. Sekoita kanamunat maidon joukkoon ja leikkaa pulla viipaleiksi. Kasta viipaleet munamaitoon ja lado vuokaan. Lusikoi pullaviipaleiden väliin haluamasi määrä vadelmahilloa ja kaada loppu munamaito päälle. Paista 200° C uunissa n. ½ tuntia. Nauti vaniljakastikkeen kera.

Hanna Soppa365 on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Resepti ja kuva: Hanna Pihlaja

Jälkiruoka, jolla hurmaat illallisvieraat! Marengista, kookoksesta, ruusuisesta kermavaahdosta, granaattiomenasta ja vadelmista syntyvä herkku on kuin kukkaketo pilvenhattaralla.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Hempeilijän marenkiherkku

Ainekset

1
granaattiomena
1
rasia
vadelmia
2
dl
kermaa
1 1/2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
ruusun terälehtihilloa
9
kpl
pieniä marenkeja
1
dl
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Aloita esivalmisteluista. Erottele granaattiomenan siemenet. Mikäli käytät ulkomaisia vadelmia, huuhtele ne varoen ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
  2. Säästä 1 marenki sekä vähän kookoslastuja ja granaattiomenan siemeniä koristeesi. Murenna loput marengit annosmaljoihin (säästä myös isompia paloja). Lisää kookoslastut.
  3. Vaahdota kerma ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita ruusun terälehtihillo kevyesti kermavaahdon joukkoon.
  4. Lisää annosmaljoihin granaattiomenan siemenet. Lusikoi päälle kermavaahtoa ja lisää vadelmat.
  5. Koristele annokset granaattiomenan siemenillä sekä kookos- ja marenkimurulla. Tarjoa heti.

 

Vinkki! Ruusun terälehtihilloa myy ainakin Stockmann. Mikäli sitä ei ole saatavilla, voit korvata sen lisäämällä kermavaahdon joukkoon 1 tl ruusuvettä.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Pia Ingberg

Rapea marenkiruusu kätkee sisälleen ihanan minttusuklaatäytteen.

Annoksia
10 kpl
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Marenkiruusut

Ainekset

3
valkuaista
2
dl
(erikois)hienoa sokeria
vaaleanpunaista pastaväriä eli geelimäistä elintarvikeväriä
Täyte
140
g
minttusuklaata (esim. Pätkis)
1
rkl
kuohukermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Kaada sokeri joukkoon ohuena nauhana ja vatkaa samalla. Jatka vatkaamista pari minuuttia, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
  2. Aseta pursotinpussiin tähtipäinen tylla. Sivele varrastikulla tai pitkävartisen lusikan varrella pastaväriä neljäksi ohueksi raidaksi pussin sisäseinämille. Lusikoi marenki pussiin.
  3. Pursota marengista ruusukkeita leivinpaperin päälle uuninpellille. Aloita pursotus keskeltä ja jatka spiraalimaisesti ulospäin.
  4. Kuivata marenkeja tunnin ajan 75 asteessa kiertoilmatoiminnolla tai 100 asteessa ilman kiertoilmaa. Katkaise virta uunista ja anna kuivua vielä jälkilämmöllä puoli tuntia.
  5. Tee täyte. Rouhi suklaa metallikulhoon ja lisää kerma joukkoon. Sulata ainekset vesihauteessa. Sekoittele sulatuksen aikana. Lisää huoneenlämpöinen tuorejuusto suklaasulaan ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
  6. Anna täytteen jähmettyä hetki, kunnes se on tahnamaista. Lusikoi tai pursota täyte marenkien väliin.

Vinkki! Marenkien värjäykseen sopii parhaiten geelimäinen pastaväri. Pastavärejä voit hankkia leivontatarvikekaupoista tai hyvin varustelluista ruokakaupoista.

Marenkiruusu viihtyy viileässä. Säilytä kaunokaiset jääkaapissa, jotta täyte pysyy kiinteänä.

Kommentit (1)

Vierailija

Eikö täyte lötkistytä marenkia?

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Suklaan ja seesaminsiementahnan yhdistelmä on jumalaisen ihana.

Annoksia
4
Valmistusaika
15 min

Tahini-kaakao

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
150
g
tummaa suklaata
7
dl
maitoa
3
rkl
tahinia
1
rkl
sokeria
Koristeluun
seesaminsiemeniä
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Vaahdota puolet kermasta löysäksi vaahdoksi. Rouhi suklaa.
  2. Kaada kattilaan maito ja loput kermasta. Kuumenna höyryäväksi. Lisää suklaa, tahini ja sokeri. Soseuta sauvasekoittimella kuohkeaksi. Kuumenna uudelleen, jos kaakao jäähtyi liiaksi.
  3. Jaa neljään kuppiin. Nosta päälle lusikallinen kermavaahtoa, ripottele koristeeksi seesaminsiemeniä ja viimeistele kaakaojauheella.

Kommentit (0)

Tajuton Kokki on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Tältä näyttää runebergiton torttu. Lusikka saatiin kastelahjaksi nelisenkymmentä vuotta sitten, jotain käyttöä sillekin on oltava. Tolkun ihminen ei kuitenkaan torttua syö lusikalla.
Tältä näyttää runebergiton torttu. Lusikka saatiin kastelahjaksi nelisenkymmentä vuotta sitten, jotain käyttöä sillekin on oltava. Tolkun ihminen ei kuitenkaan torttua syö lusikalla.

Vuodessa on 364 runebergitonta päivää. Ne ansaitsevat ylistyksen. Kun perheessä jyllää neljä tonia eli gluteeniton, eläimetön, sokeriton ja alkoholiton dieetti, ruoanlaitto on täynnä haasteita. Se ei haittaa, sillä me täällä Tajuttomassa Keittokirjassa olemme sitä mieltä, että mitä vaikeampaa,...

Luulimme, että ilman neljää tonia mikään ei maistu miltään. VÄÄRIN LUULTU! Runebergittomat tortut ovat tajuttoman hyviä. Imelyyden puuttuminen ei tee leivoksista yhtään vähemmän runollisia.

Taikinassa sokeri päätettiin korvata kahdeksalla kappaleella taateleita. Sen verran niitä oli...

Annoksia
6
Valmistusaika
Esivalmistelut 20 min + uunissa 20 min + jäähdytys vähintään 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

RUNEBERGITON TORTTU

Ainekset

150
g
vegaanista margariinia (vaikka sinistä Keijua)
1
dl
mantelirouhetta
1,5
dl
vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (tai oma sekoitus suhteessa ½ kaurajauhoa, ½ perunajauhoa)
1,5
dl
gluteenittomia korppujauhoja
8
kpl
tuoretta taatelia
¼
tl
hienonnettua, aitoa vaniljaa
2
kpl
pellavansiemenmunaa (2 rkl pellavansiemeniä, 4 rkl vettä, annetaan asettua 5 minuttia)
1
tl
piparkakkumaustetta
1
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
mantelimaitoa
2
tippaa
karvasmanteliaromia
Kuorrutus
1
dl
kookoskermaa
200
g
pakastevadelmia
1,5
rkl
chiasiemeniä

Työvaiheet

1) Valmista vadelma-chiasiemenhillo. Kiehauta vadelma pienessä kattilassa ilman vettä ja hajota niiden koostumus hilloksi sekoittelemalla haarukalla, noin 5-10 minuuttia. Jäähdytä 10 minuuttia. Sekoita joukkoon chia-siemenet ja hunaja/agavesiirappi, jos haluat enemmän makeutta ja laita hillo jääkaappiin tekeytymään puoleksi tunniksi.

2) Vatkaa jääkaapissa viilennyt kookoskerma vatkaimella vaahdoksi. Kaada kookoskermasta neste posis ja vaahdota vain jähmeä osuus. Voit lisätä sekaan pari teelusikallista perunajauhoa, jos koostumus jää löysäksi. Siirrä vaahto jääkaappiin odottamaan.

3) Liota taateleita kiehautetussa vedessä 10 minuuttia. Survo ne haarukalla mössöksi.

4) Sekoita kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää taatelimössö, pellavansiemenmunat, sulatetettu margariini ja mantelimaito, johon olet sekoittanut mahdollisen karvasmanteliaromin. Kaada vuokiin ja tasoita taikina jokaisessa tasaiseksi. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia uunin keskitasolla.

5) Anna torttujen jäähtyä ainakin puolisen tuntia ja kumoa ne ulos silikonivuoasta. Leikkaa pulleroinen puoli tasaiseksi. Siitä tulee tortun pohja. Käännä tortut ylösalaisin ja kostuta ne tasaisesti lappamalla päälle omenamehua. Anna imeytyä puolisen tuntia tai yön yli.

6) Kuorruta tortut länttäämällä vapaalla tyylillä jokaisen päälle kasa kookoskermaa ja vadelmahilloa.

Kommentit (0)