Punaviinissä ja glögimausteissa keitetyt päärynät ovat ihana jälkiruoka sellaisenaan tai tuhdin vaahdotetun creme fraichen kanssa.
Punaviinipäärynät ja -siirappi
Ainekset
Työvaiheet
1. Koverra päärynöiden pohjasta kanta pois kuorimaveitsen avulla. Jatka kovertamista poistamalla siemenet. Kuori päärynät.
2. Nosta päärynät tiiviisti kattilaan tikku ylöspäin. Kaada kattilaan viini ja sokeri. Lisää vettä sen verran, että päärynät lähes peittyvät. Lisää mausteet.
3. Keitä 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ja anna maustua jääkaapissa tunti tai vaikka yön yli.
4. Valmista liemestä punaviinisiirappi. Nosta päärynät pois liemestä ja nosta kattila hellalle. Keitä lientä hiljalleen kunnes siitä on jäljellä kolmasosa. Käytä punaviinisiirappia kastikkeena päärynöille tai punaviini-suklaakakkuun.