Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Panu Pälviä

Punaviinissä ja glögimausteissa keitetyt päärynät ovat ihana jälkiruoka sellaisenaan tai tuhdin vaahdotetun creme fraichen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min + tekeytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Punaviinipäärynät ja -siirappi

Ainekset

8
päärynää
4
dl
punaviiniä
2
dl
sokeria
n. ½
l
vettä
1
tähtianis
1
kanelitanko
1
rkl
neilikoita

Työvaiheet

1. Koverra päärynöiden pohjasta kanta pois kuorimaveitsen avulla. Jatka kovertamista poistamalla siemenet. Kuori päärynät.

2. Nosta päärynät tiiviisti kattilaan tikku ylöspäin. Kaada kattilaan viini ja sokeri. Lisää vettä sen verran, että päärynät lähes peittyvät. Lisää mausteet.

3. Keitä 10 minuuttia. Nosta jäähtymään ja anna maustua jääkaapissa tunti tai vaikka yön yli.

4. Valmista liemestä punaviinisiirappi. Nosta päärynät pois liemestä ja nosta kattila hellalle. Keitä lientä hiljalleen kunnes siitä on jäljellä kolmasosa. Käytä punaviinisiirappia kastikkeena päärynöille tai punaviini-suklaakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 20 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Nämä ovat ihastuttavan suussa sulavia, eivätkä isotöisiä. Uutta twistiä tiikerikakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 24 koosta riippuen
Valmistusaika
n. 20 min + n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Marianne-tiikerikakku-palat

Ainekset

5
dl
vehnäjauhoja
3
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
1
rkl
omenaviinietikkaa/sitruunamehua
2
dl
kermaa
2
kanamunaa
1,5
dl
sulatettua voita (135 g)
1
rkl
kaakaota
3
rkl
Mariannemurua
Kuorrutus
1
kanamunan valkuainen
1
tippa
elintarvikeväriä (ole varovainen ettei mene liikaa)
1
tippa
omenaviinietikkaa/etikkaa
3,5 - 4
dl
tomusokeria
Karamelliraetta (kuvio)

Työvaiheet

Laita kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita ne keskenään.

Lisää muut aineet ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi (kohoaa paremmin).

Ota puolet taikinasta ja lisää kaakao sekä Mariannemuru, sekoita.

Laita vaalea taikina pellille leivinpaperin päälle tasaisesti, ei kovin ohuesti ja tasoita suorakaiteen
muotoon sopivasti, ei tarvitse täyttää koko peltiä. Lisää sitten tumma taikina päälle tasaisesti.

Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 15 min, seuraa ettei pala. Anna jäähtyä.

Tee kuorrutus, laita ensin kanamunan valkuainen kulhoon, lisää siihen tippa elintarvikeväriä ja tippa omenaviinietikkaa, sekoita, lisää sekoittaen tomusokeria, sekoita hyvin. Kokeile vaikka pikkuleivän päälle miten se leviää, ettei ole liian juoksevaa tai kovaa. Levitä kuorrutus tasaisesti päälle, koristeeksi karamelliraetta (kuvio) tai muuta. Anna kuorrutteen kovettua rauhassa. Reunat voi tasoitella, ovat muuten hyviä syödä, mutta lämpimänä vähän pehmeitä, eli kannattaa odottaa ennen kuin tekee paloja ja vaikka pakastaa, ellei heti syödä kaikkia.

Seuraavana päivänä kun otat jääkaapista ovat todella suussa sulavia, kestää pakastamista, kerrosten väliin pitää laittaa leivinpaperia ja vielä päälle, niin ei tule kosteutta.

Kommentit (0)

Hansin reseptit on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Hans Välimäki

Suklaamousse valmistetaan päivää ennen tarjoilua vaahdotusta vaille valmiiksi jääkaappiin. Silkinsileän moussen salaisuutena on glukoosi – sekä tietenkin reilu määrä suklaata ja kermaa. 

Resepti on peräisin huippukokki Hans Välimäen ja käsikirjoittaja Santtu Palmin podcastista Eiku se on just näin, joka yhdistää hyvän ruuan ja kärkevät mielipiteet. Neljännessä jaksossa teemana on rakkaus, ja Hans valmistaa ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 12 t jähmettyminen

Suklaamousse

Ainekset

375
g
tummaa suklaata
225
g (noin 2¼ dl)
kuohukermaa
25
g
hunajaa
25
g
glukoosia
Lopuksi joukkoon
650
g (noin 6½ dl)
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Kiehauta kerma, hunaja ja glukoosi. Nosta liedeltä.
  3. Lisää neste suklaasulan joukkoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. 
  4. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä kerma. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa peitettynä seuraavaan päivään.
  5. Vatkaa kuohkeaksi suklaamousseksi.

Vinkki! Voit ostaa glukoosia esimerkiksi leivontatarvikeliikkeistä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Kurpitsa ei kätkeydy tällä kertaa piirakkaan, vaan ihanaan jälkkäriin. Kerroksittain kootuissa maljoissa vuorottelevat makea, pehmeä ja rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + kurpitsakiisselin jäähtyminen noin 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kurpitsajälkkärimaljat

Ainekset

800
g
kuutioitua kuorittua kurpitsaa
2
dl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
dl
hunajaa
1
dl
omenamehua
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
¼
tl
jauhettua neilikkaa
ripaus suolaa
RAPEAT PEKAANIPÄHKINÄT
100
g
karkeasti rouhittuja pekaanipähkinöitä
2
tl
kookosöljyä
2
tl
hunajaa
2
tl
ruokosokeria (tai muscovadosokeria)
½
tl
jauhettua kanelia
ripaus suolaa
LISÄKSI
4
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
valmista granolaa

Työvaiheet

  1. Laita kattila puolilleen vettä ja kiehauta vesi. Laita kurpitsakuutiot lävikköön kattilan päälle ja keitä vesihauteessa noin 20 minuuttia, kunnes palat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella.

  2. Mittaa kurpitsasose, sokeri, hunaja, omena- ja sitruunamehu sekä mausteet kattilaan ja kuumenna niin, että seos pulpahtelee kunnolla. Keitä keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin 20 minuuttia. Siirrä levyltä ja anna jäähtyä. Siirrä jääkaappiin jäähtymään kunnolla.

  3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paahda pähkinärouhetta kuivalla kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Lisää öljy, hunaja, sokeri ja mausteet ja paahda vielä muutama minuutti. Siirrä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda vielä 5 minuuttia. Anna jäähtyä.

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljasokerilla.

  5. Lusikoi granolaa pienten lasien pohjalle. Laita kerros kurpitsakiisseliä päälle ja sen päälle kermavaahtoa. Toista sama toisen kerran. Ripottele rapeita pekaanipähkinöitä päällimmäiseksi.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1222 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kirpeä karpalo ja makea hunaja – voiko parempaa parivaljakkoa ollakaan? Tarjoa lämpimänä viilentävän vaniljajätskin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Karpalo-hunajapiirakka ja hunajainen toffeekastike

Ainekset

175
g
voita
¼
dl
hunajaa
3
dl
vehnäjauhoja
¾
dl
sokeria
2
tl
kardemummaa
½
tl
leivinjauhetta
Päälle
300
g
karpaloita
3
rkl
hillosokeria
(hunajaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä, jotta voi ei pala. Jatka muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa, tummuu hieman ja tuoksuu pähkinältä. Siirrä liedeltä ja sekoita hunaja joukkoon. Anna hunaja-voin jäähtyä hetki.

  2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Sekoita kaikki ainekset nopeasti keskenään. Levitä löysä taikina (halkaisijaltaan 28 cm:n) piirakkavuokaan.

  3. Levitä karpalot piirakan päälle. Ripottele sokeri pinnalle. Kypsennä 30 minuuttia. Lorauta kuuman piirakan päälle hieman hunajaa. Tarjoa hunajaisen toffeekastikkeen kanssa.

Hunajainen toffeekastike

Ainekset

200
g
voita kuutioina
2
dl
vispikermaa
2
dl
fariinisokeria
1
dl
hunajaa
ripaus
suolaa

Työvaiheet

  1. Mittaa kaikki ainekset pieneen kattilaan ja sekoita. Kuumenna, kunnes seos kuohuu kunnolla. Jatka keittämistä keskilämmöllä noin 8 minuuttia, kunnes se sakenee. Muista, että kastike kiinteytyy jäähtyessään.

  2. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ja tarjoa karpalopiirakan kanssa.

Kommentit (0)