Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
Arla keittiö

Uskomattoman kuohkea jälkiruoka maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Metsäretkeltä mukaan poimitut puolukat pääsevät oikeuksiinsa, kun ne sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Puolukka-vaniljavaahto

Ainekset

2
liivatelehteä
2 1/2
dl
(noin 200 g) puolukoita
1
dl
sokeria
2
munanvalkuaista
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1/2
vaniljatanko
1 1/2
rkl
vettä
Koristeluun
marenkia

Työvaiheet

  • Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen. 
  • Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn. 
  • Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.  Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot. 
  • Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon. 
  • Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen. 
  • Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen. 
  • Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa. 
  • Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja marenkimurskalla.

Kommentit (1)

Sarikatri

Tämä oli ihan älyttömän hyvvää

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nämä ovat nopea tehdä, vaikka yllätysvieraille tai lasten juhliin, sekä muuten vaan nauttia näistä kahvin kera.
Annosmäärän voi tuplata ja varioida leivoksia mielin määrin. Suklaan voi vaikka laittaa ananasrenkaan keskelle ja päälle enemmän vaahtokarkkia esim. Ei muuta kuin nauttimaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 -4
Valmistusaika
n. 10 min + n. 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Ananas-suklaa-vaahtokarkki-leivokset

Ainekset

4
kpl
Digestive keksejä
4
kpl
ananasrenkaita (1 prk pienempi)
hiukan
tomusokeria/sokeria
tummaa suklaata 1 levy
vaahtokarkkeja (pienempi pussi)

Työvaiheet

Ensin kiertoilmauuni päälle 150 asteeseen. Tai jos ei ole kiertoilmauunia niin 200 asteeseen uuni.

Laita sitten leivinpaperin päälle pellille keksit sopivin välein ja valutetut ananasrenkaat päälle.

Ripottele tomusokeria ananasrenkaille ja laita suklaapalat sopivasti sekä vaahtokarkki keskelle.

Jos haluat enemmän vaahtokarkkia, niin lisää sitä jos saat pysymään ananasrenkaan ja suklaiden päällä.

Laita sitten uuniin, anna olla hetken aikaa ja laita kiertoilmauuni 200 asteeseen ja grillivastus päälle.

Tavallisessa uunissa voi laittaa vähän ylemmäs pellin ja myös grillivastus päälle, huom. leivinpaperi ei saa koskettaa grillivastuksia sillä leivinpaperi syttyy palamaan.

Kun suklaa on vähän sulannut ja vaahtokarkit painuneet hiukan kasaan ne ovat valmiita syötäviksi, vähän voi odottaa etteivät ole liian kuumia.

Kommentit (0)

Emilia Soppa365 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 128 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kauratoskaomenoista on monenlaisia versioita. Oheisessa ohjeessa luotetaan rapean, irtonaisen kauratoskan lumoon. Kun sitä valmistaa reilun kerroksen, kaurapinta toimii kuin kansi, jonka alla omenat kypsyvät meheviksi.

Tärkeintä on kypsentää kaura-omenapaistos uunin alaosassa. Näin omenat...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
15 min + 30 min kypsentäminen
Vaikeustaso
Helppo

Kauratoskaomenat

Ainekset

reilu 1
kg
hapokkaita omenoita
1
tl
kanelia
Kauratoska
150
g
voita tai margariinia
dl (100 g)
fariinisokeria
¼
tl
suolaa
4
dl
isoja kaurahiutaleita

Työvaiheet

  1. Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
  2. Ripottele kaneli omenoiden päälle.
  3. Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet. 
  4. Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
  5. Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Voiko tehdä tavallisista kauraryyneistä?Miten koostumus muuttuu?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kysymyksestäsi, voi tehdä tavallisistakin kaurahiutaleista. Muuta eroa ei ole, kuin että kauratoskasta ei tule aivan yhtä rapeaa ja irtonaista. Mutta onnistuu kuitenkin!

Hildu on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.

Nämä puolukka-kaurakinuski-muffinit ovat ihana yhdistelmä puolukan kirpeyttä ja kaurakinuskin makeutta.
Ennen kaikkea nämä ovat helppo valmistaa, eikä kaurakinuskiakaan tarvitse kauan kiehauttaa, kun uuni hoitaa loput.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 14
Valmistusaika
n. 20 + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-kaurakinuski-muffinit

Ainekset

75
g
voita
1,5
dl
sokeria
1
dl
kermaa
1
kanamuna
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhoja
1
tl
vaniljasokeria
Päälle
50
g
voita
1
dl
fariinisokeria
0,5
dl
kermaa
1,5
dl
kaurahiutaleita
1,5
dl
puolukoita ja hiukan vielä ripotellaan päälle

Työvaiheet

Sulata voi, lisää sokeri, kerma, kanamuna ja sekoita hyvin.

Laita sitten päälle vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri astiaan, saat ne siinä päällä ensi sekoitettua, sitten sekoita kaikki hyvin.

Valmista kaurakinuski, sulata voi ja lisää fariinisokeri, sekä kerma ja kaurahiutaleet, anna hiukan aikaa kiehua sekoittaen, että menee vähän kokoon, lisää siihen varovasti puolukat ja sekoita vähän.

Lisää taikinaa kahta ruokalusikkaa käyttäen sopiviin muffinivuokiin, täytä vain puoleen väliin,
sillä taikina nousee hyvin helposti ylitse jos laittaa liian täyteen.

Laita sitten kaurakinuskia puolukoineen muffinivuokiin taikinan päälle, lisäksi voit vielä ripotella sopivasti puolukoita päälle lisää, painele niitä vähän että pysyvät täytteessä.

Paista 200 asteessa n. 15 - 20 min, tarkista kypsyys.

Kommentit (4)

Vierailija

Keitetäänkö täytteen kaurahiutaleetkin?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

Kyllä, hiukan keittyvät siinä samassa, tulee pehmeämpää kaurakinuskia. 😊

Vierailija

0,75g voita?

Hildu
Seuraa 
Liittynyt6.9.2019

75 g 😊

Herkkumies on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.

Pirtelö on ihan parasta, kun laittaa joukkoon Pätkis-karkkeja!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15
Vaikeustaso
Helppo

Makea Pätkis-pirtelö

Ainekset

1/2
l
vaniljajäätelöä
1 1/2
dl
maitoa
4
kpl
isoja Pätkis-patukoita (36 g)
1/2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

1. Ota jäätelö hetkeksi sulamaan. Leikkaa kuutioiksi.
2. Vatkaa kerma vaahdoksi.
3. Rouhi pätkikset pieniksi murusiksi.
4. Laita jäätelökuutiot, maito, vaniljasokeri ja suurin osa rouhituista pätkiksistä tehosekoittimeen. Aja pirtelöksi.
5. Kaada pirtelö korkeisiin laseihin. Koristele kermavaahdolla ja lopuilla pätkismuruilla.

Kommentit (0)