Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
Arla keittiö

Uskomattoman kuohkea jälkiruoka maistuu kirpeiltä puolukoilta ja makealta vaniljalta. Metsäretkeltä mukaan poimitut puolukat pääsevät oikeuksiinsa, kun ne sekoitetaan vaahdotetun hapatetun kerman ja valkuaisvaahdon joukkoon.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min

Puolukka-vaniljavaahto

Ainekset

2
liivatelehteä
2 1/2
dl
(noin 200 g) puolukoita
1
dl
sokeria
2
munanvalkuaista
1
prk
(2 dl) Arla Lempi hapatettua kermaa
1/2
vaniljatanko
1 1/2
rkl
vettä
Koristeluun
marenkia

Työvaiheet

  • Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon runsaaseen kylmään veteen. 
  • Soseuta sauvasekoittimella 2 dl puolukoita sokerin kanssa. Säästä loput puolukat viimeistelyyn. 
  • Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi.  Vaahdota kerma kiinteäksi vaahdoksi niin, että vatkaimesta jää selkeät kuviot. 
  • Puolita vaniljatanko, leikkaa se halki pituussuunnassa ja irrota siemenet veitsen kärjellä. Vatkaa siemenet kerman joukkoon. 
  • Kuumenna vesi pienessä kattilassa ja liuota siihen pehmenneet, kuivaksi puristetut liivatelehdet haarukalla sekoittaen. 
  • Sekoita puolukat kermavaahdon joukkoon ja kaada heti perään liivate ohuena nauhana reippaasti kauhalla sekoittaen. 
  • Nostele valkuaisvaahtoa kauhalla puolukkaseoksen joukkoon kahdessa erässä. Älä sekoita liian voimakkaasti, jotteivät ilmakuplat hajoa. 
  • Annostele annoskulhoihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kahdeksi tunniksi. Vaahto säilyy hyvin jääkaapissa seuraavaan päivään. Koristele puolukoilla ja marenkimurskalla.

Kommentit (1)

Sarikatri

Tämä oli ihan älyttömän hyvvää

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmahyydykekakku

Ainekset

2
Kpl
Munaa
3/4
Dl
Sokeri
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Tl
Leivinjauhetta
Täyte:
5
Dl
Kerma
150
G
Vadelmahyydykejauhe
1
Dl
Kylmää vettä
Pintaan:
Kiille
Muutama tippa
Punaista elintarvikeväriä
Suklaareunus:
N.150
G
Valkosuklaata
Reunakalvoa
Pursotinpussi
Koristeet pintaan:
Marsipaani kukkia

Työvaiheet

Kakkupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Irroita pohja vuuasta. Anna pohjan jäähhtyä. Jos kakkupohja tuntuu liian paksulta halkaise se.

Aseta irtopohjavuuan sisäreunaan reunakalvo, laita vuuan pohjalle kakkupohja.
Tee täyte.

Täyte:
Käyttöohje: Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Vie hyytymään pakastimeen. Kun kakku on hyytynyt levitä pintaan kiilteen ja elintarvikevärin seos. Irroita kakku vuuasta.

Suklaareunus:

Mittaa reunakalvoa kakun umpärysmitan verran.

Laita suklaa pursotinpussiin ja sulata vesihauteessa. Leikkaa pussiin pieni reikä.

Laita reunakalvo pöydälle leivinpaperin päälle. Pursota suklaalla tiheä ristikko: siksakkia ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Kun reunakalvon korkeus on mitoitettu valmiiksi halutun koristeen korkuiseksi, voi siksakkaus ulottua reilusti muovin ylä- ja alareunojen ylikin. Näin muovin alueelle jäävästä kuviosta tulee tasaisen korkea eivätkä kääntökohtiin syntyvät paksummat alueet päädy lopulliseen koristeeseen.

Nosta reunakalvo alustaltaan ja pidä se pingotettuna kummastakin päästä vetäen. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina pintaan kiinni, kakun alareunasta saakka.

Paina kumpikin siipi kakun reunaan kiinni siltä osalta, jossa on suklaapursotusta. Taivuta ylimääräiset hännät irti kakusta.

Laita kakku jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Irrota sitten muovi kakun reunoilta.

Koristele.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Annoksia
N. 20 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Murohatut

Ainekset

75
g
Voita
1 1/2
Dl
Vettä
1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
3
Kpl
Munaa
Murotaikina:
50
G
Voita
1/4
Tl
Vanilijasokeria
1/4
Dl
Sokeri
N.1 1/2
Dl
Vehnäjauhoja

Työvaiheet

Tuulihattu taikina:

Kiehauta voi ja vesi kattilassa. Lisää jauhot. Anna seoksen kiehua; vatkaa samalla seosta puuhaarukalla, kunnes se on tasaista, kiiltävää ja irtoaa kattilan pohjasta. Nosta kattila levyltä.

Lisää munat jäähtyneeseen seokseen yksitellen. Ota kattilasta tukeva ote ja vatkaa voimakkaasti puuhaarukalla joka munan jälkeen, kunnes tasaista. Ota taikinasta kahdella lusikalla nokareita ja nostele pellille leivinpaperille. Voit myös pursottaa seosta isolla tyllalla.

Murotaikina:

Vatkaa voi, vaniljasokeri ja sokeri sähkövatkaimella, kunnes seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää jauhot ja vatkaa alhaisella nopeudella, kunnes se on muuttunut murenevaksi taikinaksi. Purista taikina kädellä kulhoon. Laita taikina keittiötasolle, kauli ohueksi levyksi ja painele muotilla pipareita.

Nostele tuulihattujen päälle piparit.

Paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min tai kunnes tuulihatut ovat saaneet väriä ja ovat kypsiä. HUOM! Älä avaa uuninluukkua ensimmäisen 15 minuutin aikana, etteivät tuulihatut laske. Jäähdytä.

Täytä hauluamallasi täytteellä.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Rahkamuffinit

Ainekset

2 1/2
Dl
Voita
2 1/2
Dl
Sokeri
2 1/2
Dl
Munia
2
Tl
Leivinjauhetta
2 1/2
Dl
Vehnäjauhoja
Täyte:
3 1/2
Dl
Rahka
1/2
Dl
Sokeri
2
Kpl
Muna
1/2
Dl
Vanilijakreemijauhe
2-3
Rkl
Sitruunamehua
65
G
Voita
Stroisseli:
100
G
Voi
1
Dl
Sokeria
2
Dl
Vehnäjauho

Työvaiheet

Taikina:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen, koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja leivinjauhe.

Täyte:

Sekoita kaikki aineet keskenään paitsi voi, sulata voi pehmeäksi ja sekoita joukkoon.

Pursota taikina muffinivuokiin, pursota täyte keskelle muffinia.

Stroisseli:

Sekoita voi, sokeri ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Ripottele muffinien päälle ennen paistoa.

Paisto 190 astetta, n. 20 min.

Kommentit (3)

Vain kotikokki

Tällaisia ohjeita ei pitäisi olla. Puuttuu olennaista tietoa. Miten paistetaan? Missä lämpötilassa? Mihin täyte laitetaan? Mitä on sitruunapasta? Myös grammamäärät ovat aivan liian tarkkoja...

Kaisu P.
Seuraa 
Liittynyt12.4.2016

Anteeksi ohje oli tosiaan aika epäselvä. Muutin sitä.

Irmeli59

Yhä epäselvää... mitä tarkoittaa 2 1/2 dl munia? Samoin voita on hieman hankalampi mitata desilitroissa kuin grammoissa 😂
Minulta jää tekemättä, kun ohje ei ole selkeä.

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tanskalainen suklaamarenki

Ainekset

227
G
Valkuaisia
600
G
Sokeria (a.)
30
G
Vesi
80
G
Sokeria (b.)
40
G
Sokeria (c.)
30
G
Kaakaojauhe

Työvaiheet

Lämmitä valkuaiset ja sokeri(a.) vesihauteessa +72 astetta ja vaahdota. Kiehauta vesi ja sokeri (b.). Sekoita sokeri (c.) ja kaakaojauhe. Sekoita sokerivesi ja kaakaojauhe-sokeriseos keskenään. Nostele kaakaoseos marenkivaahtoon. Sekoita vain vähän että suklaa jää raidoiksi. Nostele kauhalla läjiä pellille. Anna marenkien olla uunissa 80 asteessa, niin kauan että ne on kuivia.

Kommentit (0)