ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Pyöräytä kotitekoinen raparperijäätelö kermasta ja jogurtista. Lisää mauksi ripaus kardemummaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 50 min (jäätelökoneella
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijäätelö

Ainekset

½
l
raparperipaloja
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut raparperipalat kattilassa sokerin kanssa pehmeiksi. Lisää joukkoon kardemumma.
  2. Lisää vaahdotettu kerma, jogurtti, sokerit ja puolet jäähtyneestä raparperista jäätelökoneeseen. Säästä loput hillosta tarjottavaksi jäätelön pinnalla.
  3. Pyöritä massa tanakaksi jäätelöksi noin 50 minuutin ajan.
  4. Pyöräytä valmis jäätelö annosmaljoihin ja lusikoi päälle raparperihilloa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Manteli-korvapuustit ovat pullaa parhaimmillaan!🙂 Näissä korvapuusteissa on herkullinen ja runsas täyte, jossa maistuu kaneli ja manteli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 pullaa
Valmistusaika
30 min + kohotus 1 h + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Manteli-korvapuustit

Ainekset

Pullataikina
5
dl
mantelimaitoa
50
g
hiivaa
1
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaardemummaa
1
kpl
kananmuna
3/4
tl
suolaa
125
g
sulatettua voita
n. 12
dl
vehnäjauhoja
Täyte:
75
g
pehmeää voita
1
dl
sokeria
1
dl
mantelijauhetta
2
rkl
kanelia
Pinnalle:
1
kpl
kananmuna voiteluun
1/2
dl
mantelirouhetta

Työvaiheet

Lämmitä mantelimaito kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Lisää sokeri, vaniljasokeri, kaardemumma, kananmuna ja suola.
Sekoita joukkoon puolet vehnäjauhoista.
Lisää sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
Lisää vehnäjauhot desi kerrallaan koko ajan vaivaten. Valmis pullataikina on kimmoisaa ja alkaa irrota kulhon reunoilta. Vaivaa taikinaa vähintään 10 minuuttia.
Peitä taikina leivinliinalla ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi. (n. 45 min.)

Valmista täyte sekoittamalla kakki täytteen ainekset tahnamaiseksi seokseksi.
Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Leivo ensin 12 korvapuustia.
Ensin kauli tai taputtele taikinan puolikas n. 0,5 cm paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi kunnolla jauhotetulla alustalla.
Levitä puolet täytteestä taikinalevyn päälle ja kääri taikina melko napakaksi rullaksi.
Leikkaa taikinasta 12 palaa. (Tee jokatoinen viilto reilusti vinossa oikealle ja jokatoinen viilto reilusti vinossa vasemmalle, jolloin korvapuustit saavat niille tyypillisen muodon.)
Siirrä taikinapalat pellille leivinpapaperin päälle.
Paina jokaisen korvapuustin keskelle ”kuoppa” sormea apuna käyttäen, jolloin kerrokset tulevat kauniisti esille.
Anna kohota vielä 15 min. ja sillä välin leivo toiset 12 korvapuustia samalla tavalla. Laita myös uuni lämpeämään 210 asteeseen.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalla mantelirouhetta.
Paista 12-15 minuuttia riippuen uunin tehokkuudesta.
Nauti esimerkiksi kylmän maidon kera😍

Me Naiset on lisännyt 1126 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä kakku kootaan isoista kaurakekseistä, mehevästä kerma-mascarponetäytteestä ja tuoreista mansikoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Kauralastukakku

Ainekset

KAURALASTUT
100
g
voita
4
dl
kaurahiutaleita
2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
2
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
TÄYTE
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
2
rkl
mansikkahilloa
2
tl
sitruunankuorta raastettuna
500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
3
rkl
minttua hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Yhdistä kaurahiutaleet, sokerit, vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita voin kanssa. Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita taikinan joukkoon.
  2. Tee taikinasta 4 isoa kauralastua (halkaisija noin 18 cm) leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille. Paista 190-asteisessa kiertoilmauunissa kaksi lastua kerrallaan tai 200-asteisessa tavallisessa uunissa yksi lastu kerrallaan. Paistoaika on noin 7 minuuttia. Anna keksien jäähtyä.
  3. Tee täyte. Vatkaa kerma. Kääntele joukkoon mascarpone, hillo ja raastettu sitruunankuori. Laita täyte jääkaappiin odottamaan.
  4. Leikkaa mansikat pienemmiksi paloiksi. Ripottele päälle sokeria ja hienonnettua minttua.
  5. Kokoa kakku laittamalla päällekkäin kauralastuja, kermavaahtoa ja mansikoita. Kakku vettyy helposti, joten tarjoa se heti.
Sport on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Melonipizza on näyttävä ja ihanan raikas kesäjälkkäri. Lastaa vesimeloniviipaleet mansikka-tuorejuustotäytteellä, hedelmillä ja marjoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Melonipizza

Ainekset

2
pyöreää vesimelonikiekkoa
2
dl
mansikoita
1 ½
dl
maustamatonta tuorejuustoa (11 %)
5
basilikanlehteä
1
tl
sokeria
LISÄKSI
1
kiivi
1
dl
karhunvatukoita
1
dl
mansikoita
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Kuutioi mansikat kulhoon. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Hienonna basilika. Mausta mansikka-tuorejuustoseos basilikalla ja sokerilla.

  2. Lohko melonikiekot. Lusikoi mansikka-tuorejuustoseos lohkoille.

  3. Koristele viipaleet kiivillä, karhunvatukoilla, mansikoilla ja tuoreella basilikalla.