ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Pyöräytä kotitekoinen raparperijäätelö kermasta ja jogurtista. Lisää mauksi ripaus kardemummaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 50 min (jäätelökoneella
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijäätelö

Ainekset

½
l
raparperipaloja
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut raparperipalat kattilassa sokerin kanssa pehmeiksi. Lisää joukkoon kardemumma.
  2. Lisää vaahdotettu kerma, jogurtti, sokerit ja puolet jäähtyneestä raparperista jäätelökoneeseen. Säästä loput hillosta tarjottavaksi jäätelön pinnalla.
  3. Pyöritä massa tanakaksi jäätelöksi noin 50 minuutin ajan.
  4. Pyöräytä valmis jäätelö annosmaljoihin ja lusikoi päälle raparperihilloa.
Virvelihärveli on lisännyt 8 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Äitin ohjevihkosesta kopioitu ohje, jota olen käyttänyt sitten kotoonta pois muuttamisen.

Hieman poikkeava lettutaikina, koska rasvaa ei tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle (, koska taikinassa on öljyä)

Annoksia
10 isoa lettua
Vaikeustaso
Helppo

Lettutaikina

Ainekset

5
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
1/2
dl
öljyä

Työvaiheet

Vatkaa maidon joukkoon muut aineet. Paista taikinasta isoja, ohuita lettuja.
Ja rasvaa ei tosiaankaan tarvitse lisätä kuin ensimmäiselle pannulle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 173 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Kauravohvelit

Ainekset

5
Dl
vettä
2
Kpl
Kananmuna
1/2
Dl
Öljyä tai margariinia
Ripaus
Suolaa
1
Tl
Sokeri
n. 4
Dl
Kaurajauho
2
Tl
Leivinjauhe

Työvaiheet

Mittaa kulhoon vesi. Riko joukkoon munat ja sekoita. Lisää rypsiöljy tai sulatettu margariini, sekä ripaus suolaa ja sokeria. Sekoita joukkoon kaurajauho. Anna taikinan turvota hetki.
Laita vohvelirauta lämpenemään. Voitele rauta öljyllä tai margariinilla ja kaada sopiva määrä taikinaa vohvelirautaan. Voitele rauta aina ennen kuin kaadan taikinaa uuden vohvelin paistamista varten.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Punaherukan uusi kaveri on ruusuvesi, joka tuo mehevässä juustokakussa ihanaa lempeyttä kirpeiden marjojen rinnalle.

Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
30 min + hyydytys 4 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Ruusuinen punaherukka-juustokakku

Ainekset

1
pkt
(350 g/26 kpl) Domino-keksejä
100
g
margariinia
Täyte
(2
dl
kylmää vettä)
10
liivatelehteä
0,5
l
punaherukoita
4
dl
paksua maustamatonta jogurttia
1,5
dl
sokeria
2
tkl
(á 200 ml) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
3
rkl
ruusuvettä
0,5
dl
sitruunamehua
Koristelu
muutama terttu punaherukoita
2-4
ruusunkukintoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle leivinpaperialusta vuoan sisäreunan ympärille pitkä, vuoan korkuinen siivu ja laita ne vuokaan.
  2. Laita keksit tehosekoittimeen ja aja muruksi. Sulata margariini kulhossa, lisää joukkoon keksimurska ja sekoita tasaiseksi. Levitä muruseos vuoan pohjalle ja painele se tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa sillä aikaa kun valmistat täytteen.
  3. Täytä pieni kulho kylmällä vedellä. Laita liivatelehdet yksitellen veteen ja anna liota 10 minuuttia.
  4. Perkaa marjat. Soseuta kolmannes marjoista jogurtin kanssa tasaiseksi ja mausta sokerilla. Vatkaa vaniljakastikkeet vaahdoksi ja lisää vaahto marjaseoksen joukkoon. Mausta ruusuvedellä ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon loput marjat.
  5. Purista sitruunan mehu ja kuumenna se kattilassa kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivemmaksi, laita sitruunamehun joukkoon, sekoita ja anna sulaa. Kaada liivateliemi täytteeseen ja sekoita hyvin.
  6. Kaada marjatäyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  7. Koristele kakku herukoilla ja ruusun kukilla.

Vinkki! Käytä ruokiin vain luonnossa kasvavia ruusuja, jätä leikkoruusut kukkavaasiin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 859 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Kuumana päivänä aamiaissmoothie nautitaan jäätelön muodossa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + jäädytys vähintään 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihersmoothiejäätelöt

Ainekset

1
mango
2
banaania
2
cm:n
pala inkivääriä
100
g
babypinaattia
puoli ruukkua minttua
2
limeä
1,5
dl
maustamatonta jogurttia
2
kiiviä

Työvaiheet

  1. Aseta mangon kapea kohta kohti leikkuulautaa.
  2. Leikkaa siemenen vierestä, eli noin sentin päästä keskikohdasta, molemmin puolin mangon posket irti. Lusikoi niistä hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Kaavi mangon siemenen ympäriltä loput hedelmästä. Kuori banaanit ja taita ne muutamaan palaan. Kuori inkivääri ja leikkaa se karkeasti paloiksi. Lisää kulhoon, ja lisää myös pinaatti ja minttu. Puolita limet ja purista niiden mehu joukkoon. Lisää jogurtti. Soseuta.
  3. Kuori ja siivuta kiivit. Aseta kiivisiivut jäätelömuottien reunoille. Kaada smoothie muotteihin. Jäädytä vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Kommentit (0)