ET-lehti on lisännyt 144 reseptiä.
Linkitetty 51 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ullamaija Hänninen

Pyöräytä kotitekoinen raparperijäätelö kermasta ja jogurtista. Lisää mauksi ripaus kardemummaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + 50 min (jäätelökoneella
Vaikeustaso
Kohtalainen

Raparperijäätelö

Ainekset

½
l
raparperipaloja
1
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut raparperipalat kattilassa sokerin kanssa pehmeiksi. Lisää joukkoon kardemumma.
  2. Lisää vaahdotettu kerma, jogurtti, sokerit ja puolet jäähtyneestä raparperista jäätelökoneeseen. Säästä loput hillosta tarjottavaksi jäätelön pinnalla.
  3. Pyöritä massa tanakaksi jäätelöksi noin 50 minuutin ajan.
  4. Pyöräytä valmis jäätelö annosmaljoihin ja lusikoi päälle raparperihilloa.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen kaapintyhjennysjälkkäri! Voit käyttää mantelikakun tilalla myös kaupan keksejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
2
Vaikeustaso
Helppo

Mess

Ainekset

Mantelikakku
150
g
mantelimassaa
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
3
kananmunaa
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
Karamellikastike
250
g
voita
100
g
maitosuklaata
3
dl
muscovadosokeria
dl
kermaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
Snickers-patukka pakastettuna
1
dl
Wilhelmina-keksejä murennettuna
1
dl
marenkia murennettuna
1
dl
suolapähkinöitä
2
banaania
2
dl
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Pakasta yksi Snickers-patukka. Varmista, että mantelimassa on huoneenlämpöistä. Laita (kiertoilma)uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
  2. Pese ja raasta appelsiininkuori. Vatkaa mantelimassa ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiininkuori.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen. Kääntele seos varovasti manteliseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän kosteaksi.
  5. Tee karamellikastike. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  6. Rouhi jäinen Snickers sekä keksit, marengit ja pähkinät. Murenna mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Kokoa laseihin vuorotellen kakkua, karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, keksimuruja, suolapähkinöitä, marenkia ja snickersiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 846 reseptiä.
Linkitetty 121 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Sitruunainen juustokakku saa teränsä italialaisesta likööristä. Tämä kakku ei sovi lapsille!

Annoksia
10 annosta
Valmistusaika
valmistusaika 45 min + hyytymisaika 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Limoncello-juustokakku

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
500
g
mascarpone-juustoa
1
dl
limoncello-likööriä
1
dl
tomusokeria
1
vaniljatanko
4
liivatelehteä
1
sitruuna
Pohja
100
g
kanelikeksejä (esim. bastonge)
50
g
voita
Sokeri-sitruunasiivut
1
sitruuna
1
dl
sokeria
1
dl
vettä
½
dl
limoncelloa

Työvaiheet

  1. Tee ensin pohja. Sulje keksi muovipussiin ja mäiski ne kauhalla muruiksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita keksimuru voin joukkoon. Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Levitä keksiseos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Mittaa kerma, mascarpone ja tomusokeri kulhoon. Puolita vaniljatanko, ja raaputa veitsellä siemenet seoksen joukkoon. Raasta kulhoon myös sitruunan kuori. Vatkaa kuohkeaksi. Lisää likööri ja sekoita.
  3. Purista sitruunasta mehu kattilaan ja kiehauta. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita. Anna jähmettyä jääkapissa neljä tuntia.
  4. Tee sokeri-sitruunat. Pese ja siivuta sitruuna. Mittaa pieneen kattilaan sokeri ja vesi. Lisää sitruunalohkot. Keitä 10 minuuttia. Nosta hellalta ja lisää likööri.
  5. Irrota kakku varovasti irtopohjavuoasta. Nostele sokeri-sitruunat siirappeineen päälle.

Kommentit (5)

Vierailija

Tämä samainen ohje oli pääsiäisen alla muistaakseni Me Naiset lehdessä. Tein kakun ja hyvin maistui.

Charee

Aivan ihanalta vaikuttaa tuo ohje mutta, ettei tarvitse varoituksen merkkejä laittaa lapsia varten, niin muunnellaan ohjetta , joka ei sisällä alkoholia. Vastaavia alkoholittomia tuotteita on saatavilla.

Vierailija

Liivatteen voisi sekoittaa kuumaan limoncelloon sitruunamehun sijaan, jotta kakku olisi alkoholiton ja myös lapsille sopiva. Näin esim. Bailey's-juustokakku tehdään.

Leipuri Pulla

Kaikista alkoholia sisältävistä leivonnaisista saa lapsille sopivia kun kuumentaa lisättävän alkoholin kiehumispisteeseen. Alkoholi palaa pois. Sama ilmiö tapahtuu liekittämisessä esim. Konjakilla pihvejä tai liköörillä ohukaisia.

Klikkiotsikot...

Valmiin tuotteen alkoholipitoisuus n. 2%. Pala ei haittaa lastakaan.