Vaalea leipä saa uuden elämän ritarina. Pikahilloke on oiva tapa elvyttää pakastimeen unohtuneet marjat.
Ritaripelti
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin krokantti. Paahda siemeniä kuivassa pannussa koko ajan sekoittaen pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Levitä siemenet tasaisesti leivinpaperille. Mittaa loput krokantin aineet paksupohjaiseen kasariin ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Säädä liesi keskilämmölle ja anna seoksen kiehua tasaisesti kuohuen 5–7 minuuttia. Kallista kattilaa välillä ja tarkista seoksen väri. Kun se muistuttaa kinuskia, levitä seos nopeasti siemenille ja anna jäähtyä.
- Tee hilloke. Kumoa marjat kulhoon. Kuumenna sokeria ja vettä kattilassa, kunnes sokeri sulaa. Kaada seos kuumana marjojen päälle, sekoita ja anna maustua sen aikaa, kun paistat ritarit.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (noin 20 x 40 cm). Vatkaa maito, munat, sokeri ja kardemumma kulhossa. Upota leipäviipaleet seokseen 5–10 sekunniksi ja asettele uunivuokaan vieri viereen. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Ripottele ruokokidesokeri pinnalle. Paista ritarit uunissa kauniin ruskeiksi, noin 20 minuuttia. Viimeistele hillokkeella ja rouhitulla krokantilla.
Muuten hyviä ohjeita, mutta kaiken pilaa erikoiset aineet, joita ei normaalissa kodissa ole. Kute ruokokidesokeri, ei meillä ole kuin tavallista ja hillosokeria.
Käytä sitä tavallista. Ei se maailmaa mullista. Näitä ohjeita sopii säädellä.
Olen muuten ihan tavallisen kirkonkylän marketin valikoimista päätellyt, että ihmiset ostavat paljonkin erilaisia sokereita. Itse en ole mikään leivontaihme, mutta kaappiin on vuosien mittaan kertynyt tavallisen kidesokerin lisäksi fariinisokeria, ruokosokeria, hillosokeria, raesokeria, tomusokeria. Jopa vanhan ajan palasokeria. Hyytelösokeri taitaa olla lopussa. - Sokerit kestävät todellakin vuosikausia pilaantumatta. Hillosokerista en ole varma.
Itselläni ei ole auringonkukansiemeniä eikä muitakaan. ”Palvälii”. Jätän krokantin tekemättä ja otan klikauksen vaniljajäätelöä hillon seuraksi.