Luumukiisseli vai luumurahka? Poimi helppoon joulujälkkäriin ikisuosikkien parhaat puolet ja mausta herkku tilkalla rommia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5
15 min
Helppo
Rommiluumurahka
Ainesosat
2
dl
kuohukermaa
1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
Paistetut rommiluumut
1
ps (200 g)
kuivattuja pehmeitä luumuja
2
rkl
voita
1
tl
kanelia
½
dl
rommia
2
rkl
siirappia
Vaiheet
- Tee ensin paistetut rommiluumut. Puolita luumut ja tarkista, ettei niissä ole kiviä. Sulata voi pannulla ja pyöräytä joukkoon kaneli. Paista luumuja voissa keskilämmöllä pari minuuttia.
- Lisää rommi ja siirappi. Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla viisi minuuttia, kunnes rommi imeytyy luumuihin. Jäähdytä peitettynä.
- Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon rahka ja sokerit.
- Nostele annoskulhoihin kerroksittain rahkaa ja aavistuksen lämpimiä rommiluumuja. Tarjoa heti.
Vinkki! Vaikka alkoholi haihtuukin kypsennettäessä, herkku on aikuiseen makuun.