Mehukkaat appelsiinit maistuvat pehmeän marengin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
8 annosta
15 min + paistoaika 5 t
Helppo
Ruotsalainen marenki
Ainesosat
Marenki
5
munanvalkuaista
2 1/2
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
Vuokaan
1
rkl
margariinia
1
dl
kookoshiutaleita
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Mittaa marengin ainekset kulhoon ja vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi. Voitele uunivuoka, esimerkiksi lasagnevuoka, ja jauhota se kookoshiutaleilla.
- Levitä marenki vuokaan ja ripottele pinnalle kookoshiutaleita. Siirrä paistos uuniin, käännä lämpö pois. Jätä marenki uuniin vähintään viideksi tunniksi. Älä avaa uunin luukkua välillä. Voit laittaa marengin uuniin jo illalla, ja jättää sen sinne koko yöksi.
- Marengista tulee lusikoitavan pehmeää "höttöä". Tarjoa marengin kanssa appelsiiniviipaleita, pähkinärouhetta ja vaniljakastiketta tai jäätelöä. Myös raikkaat marjat sopivat marengin makupariksi.[ruutu id="1332297"]