Mausteisessa siiderissä keitetyt omenat ovat klassikko. Raikkaan jälkiruoan jälkeen olokin on kevyt.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
15 minuuttia + 40 minuuttia
Keskivaikea
Siideriomenat ja vaahterasiirappivaahto
Ainesosat
4
omenaa (kiinteä lajike esim. Royal Gala)
5–7
dl
omenasiideriä
10
neilikkaa
10
maustepippuria
1
kanelitanko
1/2
tl
muskottipähkinää
VAAHTERASIIRAPPIVAAHTO
120
g
smetanaa
2
rkl
vaahterasiirappia
1/2
dl
pistaasipähkinöitä
Vaiheet
- Laita siideri ja mausteet keskikokoiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
- Pese omenat tai kuori ne halutessasi. Lohko omenat ja poista siemenkodat. Nosta omenat siideriin ja lisää siideriä, jos lohkot eivät peity. Keitä 5 minuuttia. Kytke lämpö pois mutta jätä kattila liedelle. Anna omenoiden maustua vähintään 30 minuuttia. Jos käytät kaasuliettä, keitä omenoita hetki pidempään ja jätä maustumaan.
- Vaahdota smetana sähkövatkaimella. Sekoita vaahterasiirappi vaahtoon. Rouhi pistaasit muutamaan osaan leikkuulaudalla.
- Nosta omenanlohkot annosmaljoihin. Koristele smetanavaahdolla ja pistaasirouheella.