Pirjo Heikkilän suklaakakku täytetään mascarponekreemillä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
45 min (+ kakun jäähtymisaika)
Vaikeustaso
Helppo
Siskon suklaakakku
Ainekset
Kakku
4 1/2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
ruokasoodaa
1
tl
suolaa
2
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
2
dl
maitoa
1
dl
öljyä
2
dl
kuumaa vettä
Täyte ja kuorrutus
100
g
sulatettua voita
2
dl
kaakaojauhetta
5
dl
tomusokeria
1 1/2-2
dl
mascarponejuustoa
1/3
dl
makusiirappia (suklaacookie tai amaretto)
ripaus
suolaa
Työvaiheet
- Sekoita kakkupohjan kuivat aineet keskenään.
- Vatkaa munat ja maito kevyesti. Lisää kuivat aineet, öljy ja lopuksi kuuma vesi.
- Jaa kolmeen kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia.
- Sekoita täytteen aineet tasaiseksi.
- Jaa täyte kakun kerrosten väliin ja loput kakun päälle.