ET-lehti on lisännyt 147 reseptiä.
Linkitetty 69 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Tässä helppo ja näyttävä jälkiruokaohje sitruunan ystäville. Jäädykemassa lusikoidaan suoraan sitruunan kuoreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min + 2 tuntia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Sitruunajäädyke

Ainekset

4
sitruunaa
Täyte
2
kananmunaa
1 ½
dl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
raastettua sitruunan kuorta
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitorahkaa
Marenki
2
kananmunan valkuaista
3/4
dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Pese sitruunat. Leikkaa sitruunoista kolmannes pois. Purista sitruunamehu ja koverra sisus lusikalla ja veitsellä kupiksi. Ota mehu ja hedelmäliha talteen. Heitä kalvot pois. Jos sitruunakupin pohja on kovin pyöreä, leikkaa siitä pieni pala pois.
  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Lisää keltuaiset kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää sitruunan lakeista raastettu kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri sekä massan jäähdyttyä rahka ja sitruunamehu. Lopun sitruunamehun voit käyttää veteen sekoitettuna juomaksi,
  3. Lusikoi seos sitruunakuppeihin ja pakasta vähintään kaksi tuntia. Jos täytettä jää yli pakasta loput annosrasiassa.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota sitruunat  pakkasesta ja lusikoi pintaan marenkihuippu. Lopusta vaahdosta voit tehdä marenkeja.
  5. Paista sitruunoita uunin grillivastuksen alla muutama minuutti eli kunnes marenki on saanut pintaansa kauniin sävyn.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Lettutaikina

1 l maitoa

6 kananmunaa

4-5 dl vehnäjauhoja

0,5-1 dl sokeria

50 g sulatettua voita

1 tl suolaa

1. Sekoita puolet maidosta, jauhot, suola, sokeri ja kananmunat voimakkaasti sekoittaen ja anna taikinan levähtää huoneenlämmössä 30-40...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Raparperi-kauramurupiirakka, pellillinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellilinen/30palaa
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-kauramurupiirakka

Ainekset

175
g
Voita sulatettuna
6
dl
Vehnäjauhoja
2
dl
Sokeria
1
rkl
Vaniljasokeria
2
tl
Leivinjauhe
3
dl
Turkkilaista jugurttia
2
Kpl
Kananmunaa
Täyte:
10
dl
Raparperia pieniksi paloiteltuna
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Sitruunankuorta raastettuna (tai tilkka sitr.mehua)
400
g
Valion sitruunarahkaa (2prk)
Muruseos:
75
g
Voita (hieman pehmitettynä)
2
dl
Kaurahiutaleita
1,5
dl
Fariinisokeria
1
dl
Vehnäjauhoja
1
tl
Kardemummaa tai vaihtoehtosesti vaniljasokeria
1/4
tl
Suolaa hyppysellinen

Työvaiheet

Yhdistä pohjan kuivat aineet ja lisää niihin sulatettu voi. Yhdistä pohjaseokseen turkkilainen jugurtti ja kanamunat.
Levitä seos leivinpaperin ja uunipellin päälle. Käytä taikinan levittämisessä esim.vehnäjauhoisia käsiä.

Tee täyte:
Sekoita sokeri, sitr.kuori ja rahkat keskenään ja levitä seos taikinapohjan päälle.
Lisää sitten paloitellut raparperinpalat tasaisesti taikinapohjan ja rahkaseoksen päälle.

Tee muruseos:
Sekoita keskenään pehmennyt voi, kaurahiutaleet, fariinisokeri, vehnäjauho ja muruseoksen mausteet.
Lisää muruseos tasaisesti pellille taikinarahkaraparperien päälle.

Paista kiertoilmauunissa 175C / n.30min. (Tai ns.normiuunissa 200C /n.40min.) tarkkaile, kypsyys riippuu omasta uunistasi..

Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Tupajumi
Seuraa 
Liittynyt6.3.2016

Minun makuun paras raparperipiirakka jota olen tähän mennessä maistanut! Sitruunarahkan ja raparperien maku sopi täydellisesti keskenään, ihanan kirpakkaan keväistä! Sekä murukauraseos on naminami.. ja yllättävän helppo oli tehdäkin.

Käyttäjä7766 on lisännyt 18 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Juustokakkupannari

Ainekset (4 annosta)

200 g
tuorejuustoa
2
kananmunaa
1 dl
kevytmaitoa
1/2 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
300 g
mansikoita
1-2 rkl
tomusokeria...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 950 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihanan kirpeä raparperi taipuu muuhunkin kuin piirakan täytteeksi: kokeile raparperivispipuuroa, joka maistuu aivan kesältä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Raparperivispipuuro

Ainekset

450
g
raparperia
1 ½
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
Kardemummakerma
1
dl
kuohukermaa
2
dl
maitoa
2
rkl
sokeria
1
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Paloittele raparperit ja laita ne ja sokeri kattilaan. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes raparperit mehustuvat. Siivilöi mehu kunnolla painellen kulhoon. Lisää vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl lientä.
  2. Kiehauta raparperiliemi ja lisää mannasuurimot koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada puuro vatkauskulhoon ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa.
  4. Mittaa kerma, maito, sokeri ja kardemumma kattilaan ja keitä pari minuuttia miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä. Siivilöi vispipuuron päälle.

Kommentit (0)