Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Jälkiruuat
10:09 | 12.3.2015

Sitruunajäädyke

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Christina Aaltio KUVA Piia Arnould

Tässä helppo ja näyttävä jälkiruokaohje sitruunan ystäville. Jäädykemassa lusikoidaan suoraan sitruunan kuoreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
30 min + 2 tuntia
Keskivaikea

Sitruunajäädyke

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

4
sitruunaa
Täyte
2
kananmunaa
1 ½
dl
kuohukermaa
1
rkl
sitruunamehua
1
tl
raastettua sitruunan kuorta
½
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
maitorahkaa
Marenki
2
kananmunan valkuaista
3/4
dl
sokeria

Vaiheet

  1. Pese sitruunat. Leikkaa sitruunoista kolmannes pois. Purista sitruunamehu ja koverra sisus lusikalla ja veitsellä kupiksi. Ota mehu ja hedelmäliha talteen. Heitä kalvot pois. Jos sitruunakupin pohja on kovin pyöreä, leikkaa siitä pieni pala pois.
  2. Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Lisää keltuaiset kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää sitruunan lakeista raastettu kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri sekä massan jäähdyttyä rahka ja sitruunamehu. Lopun sitruunamehun voit käyttää veteen sekoitettuna juomaksi,
  3. Lusikoi seos sitruunakuppeihin ja pakasta vähintään kaksi tuntia. Jos täytettä jää yli pakasta loput annosrasiassa.
  4. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota sitruunat  pakkasesta ja lusikoi pintaan marenkihuippu. Lopusta vaahdosta voit tehdä marenkeja.
  5. Paista sitruunoita uunin grillivastuksen alla muutama minuutti eli kunnes marenki on saanut pintaansa kauniin sävyn.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Jälkiruuat
Pääsiäinen

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini