Sitruunamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan 2 kokonaista munaa ja 2 keltuaista. Laita kahden munan valkuaiset hetkeksi sivuun. Lisää sokeri, suola, sitruunankuoriraaste ja mehu. Keitä seosta sekoitellen keskilämmöllä n. 10 minuuttia tai kunnes se paksuuntuu kiisselimäiseksi.
- Siivilöi seos ja laita se jääkaappiin viilenemään.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Mausta vaniljasokerilla. Ota kermavaahdosta noin 3 rkl sivuun koristelua varten.
- Sekoita molemmat vaahdot varovasti sekoittaen kylmään sitruunakiisseliin. Annostele mousse pieniin tarjoilukuppeihin. Voit myös tarjota moussen isosta kulhosta. Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Koristele kermavaahdolla, marengilla ja sitruunankuorella.