Suklaafondant
Ainekset
Työvaiheet
Paloittele suklaa ja sulata se kulhossa vesihauteessa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja anna sen sulaa joukkoon. Lisää kokonaiset munat yksitellen hyvin vatkaten.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää suklaaseokseen yhdessä jauhojen kanssa varovasti nostellen. Jaa seos voideltuihin metallivuokiin. Jätä vuokiin kohoamisvaraa. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai seuraavaan päivään.
Paista 200-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia.
Valmiin fondantin tulee olla vielä sisältä valuva, joten älä kypsennä niitä liian kauan.
Kumoa suklaafondantit suoraan lautasille.
Vadelmamelba:
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Kiehauta niin että vadelmat hieman soseutuvat ja sokeri sulaa. Paseeraa seos siivilän läpi.