Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 59 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Arto Vuohelainen

Nutellasta ja banaanista valmistettu jäädyke maistuu mahtavalta ja valmistuu kuin itsestään pakastimessa. Alkuperäinen ohje on Rumkihn Crafts -blogista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
15 min + 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen pikajäädyke

Ainekset

2 1/2
dl
huoneenlämpöistä Nutellaa
6
kypsää banaania
Pinnalle
1
rkl
kaakaojauhetta
25
g
hasselpähkinöitä

Työvaiheet

  1. Soseuta suklaa-pähkinätahna ja kuoritut, paloitellut banaanit sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Lusikoi massa vetoisuudeltaan 1 l pakkasenkestävään vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä noin 4 t.
  2. Tee massasta jäätelökauhalla palloja tai leikkaa se viipaleiksi.
  3. Siivilöi päälle kaakaojauhe ja koristele hasselpähkinöillä.

Vinkki! Pikajäätelö sulaa tavallista jäätelöä sukkelammin. Käytä mahdollisimman kypsiä banaaneja, sillä ne antavat jäädykkeeseen pyöreän maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
kitiCnatiC on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piimähyytelökakku 27.1.2016

Ainekset

Pohja
200
g
Keksejä
125
g
Voita
Täyte
1,5
dl
Sokeria
2
tl
Vaniliinisokeria
4
dl
Piimää
2
dl
Kermaa
3
rkl
Sitruunamehua
3-4
kpl
Liivatelehteä
Päällinen
2
prk
Piltti mango- tai hedelmäsostta
Koristeluun
Kermavaahtoa ja sitruunamelissanlehtiä

Työvaiheet

Vaivaa keksimurut ja sula voi pohjataikinaksi. Painele vuokaan ja paista n 10 min/175 ast

Liota liivatteet. Sulata ne kuumaan sitruuna mehuun

Sekoita sokerit piimään. Vaahdota kerma ja lisää piimäseokseen. ja lisää sitruuna-liivate seos.

Kaada seos jäähtyneelle pohjalle ja anna hyytyä.

Levitä mangonsose päälle, koristele ja tarjoa.

Ohje Pirkasta 3/98, jutusta jossa K-lähikauppias Teija ja Tom Högström, Myrskylästä kokkaa

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 435 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Leipäjuusto saa rapean, sokerisen pinnan. Makea kirsikkahillo ja kirpeät puolukat ovat oiva makupari täyteläiselle leipäjuustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapeaksi kuorrutettua leipäjuustoa ja puolukkaa

Ainekset

4
pientä kiekkoa (à 60 g)
leipäjuustoa
1
dl
kuohukermaa
1
tl
vaniljasokeria
½
tl
jauhettua kardemummaa
4
rkl
hienoa sokeria
4
rkl
kirsikkahilloa
1
dl
puolukoita
1
rkl
hienonnettua tuoretta timjamia

Työvaiheet

  1. Aseta leipäjuustokiekot pieniin uuninkestäviin annosvuokiin. Mausta kuohukerma vaniljasokerilla ja kardemummalla.
  2. Kaada kermaa vuokiin sen verran, että leipäjuuston pinta jää paljaaksi. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  3. Ripottele leipäjuuston pinnalle sokeria. Paahda pinta rapeaksi kaasupolttimella tai grillivastuksen alla uunissa.
  4. Viimeistele kirsikkahillolla, puolukoilla ja tuoreella timjamilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3180 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espressogranita yhdistää jälkiruoan, kahvin ja digestiivin. Kun massaa sekoitetaan jäätymisen aikana säännöllisesti, saadaan aikaan hileinen koostumus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min + 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Espressogranita

Ainekset

5
dl
espressoa
¾
dl
fariinisokeria
½
dl
vodkaa
2
rkl
kahvilikööriä
dl
kuohukermaa
(kahvipapuja tai kahvipavun muotoisia suklaakarkkeja)

Työvaiheet

  1. Valmista vahva kahvi. Lisää fariinisokeri ja anna sen liueta kahviin. Lisää vodka ja likööri. Kaada seos pieneen, laakeaan vuokaan. Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen.

  2. Anna jäätyä 1 tunti. Sekoita jäätyvää kahviseosta haarukalla raaputtaen ja laita takaisin pakastimeen. Toista sama 30 minuutin välein, kunnes seos on jäätynyt hileiseksi (n. 2 tuntia.)

  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

  4. Kokoa annokset. Nosta laseihin espressohilettä ja päälle kermavaahtoa. Viimeis- tele halutessasi kahvipavuilla.

Vinkki Jos tarjoat granitan illalla, valmista se halutessasi kofeiinittomaan kahviin.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1587 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Blinit voivat olla myös jälkkäri! Vegaaniset suklaablinit maistuvat blinibileiden päätöksenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 pientä bliniä
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaniset suklaablinit

Ainekset

1
dl
kasvimaitoa
75
g
tummaa vegaanista suklaata
2
rkl
kaurafraichea
1
dl
aquafabaa eli kikhernetölkin lientä
3
rkl
tomusokeria
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
2
rkl + 2 rkl
kookosöljyä
TARJOILUUN
vegaanista suklaajäätelöä ja suklaakastiketta

Työvaiheet

  1. Paloittele suklaa lämmönkestävään kulhoon. Kuumenna kasvimaito lähes kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle. Anna olla koskematta 5 minuutin ajan. Sekoita tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita kaurafraiche joukkoon.

  2. Vatkaa kikhernetölkin liemi sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi tomusokerin kanssa. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata 2 ruokalusikallista kookosöljyä. Kääntele kaikki ainekset varovasti keskenään. Älä ylivaivaa taikinaa.

  3. Paista taikinasta lettupannulla kookosöljyssä keskilämmöllä pieniä lettuja. Älä käännä lettuja ennen kuin ne ovat kunnolla paistuneet toiselta puolelta – muuten ne hajoavat. Anna jäähtyä ja rapeutua hieman. Tarjoa suklaajäätelön ja -kastikkeen kanssa.

Kommentit (0)