Soppa365 on lisännyt 268 reseptiä.
Linkitetty 255 keittokirjaan.
OHJE Kaarina Korhonen KUVA Pia Ingberg

Suomen parhaiden muurinpohjalettujen ohje on peräisin letunpaiston Suomen mestarilta.

"Sain reseptin tädiltäni, joka oli voittanut letunpaiston Suomen mestaruuden Iisalmessa. Lapsuudessani letut paistettiin samassa muurissa, jossa pyykki keitettiin. Kun talven lakanat oli pesty, muuri putsattiin ja alkoi letunpaisto. Olihan se hommaa, kun piti kurkottaa muurin pohjalle", kertoo muurikkalettujen reseptin Soppa365:lle antanut Kaarina Korhonen.

Jos olet onnekas ja saat käsiisi juustomaitoa, voit jättää kananmunan pois lettutaikinasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
18-20 lettua
Valmistusaika
35 min + taikinan turvotus 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Suomen parhaat muurinpohjaletut

Ainekset

1
l
raaka- tai täysmaitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2 1/2
dl
ohrajauhoja
1
kananmuna
1/2
tl
hienoa merisuolaa
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita maito ja jauhot kulhossa. Anna seoksen turvota viileässä 4-5 tuntia.
  2. Lisää muna ja suola taikinaan juuri ennen paistamista. Taikina ei saa olla liian sakeaa, koska silloin se ei leviä tarpeeksi ohuesti pannulle.
  3. Kuumenna muurikkapannu. Pane pannuun voita. Voin levittäminen on helpointa varpuvispilällä.
  4. Kaada 1 desilitra taikinaa pannun yläreunalle. Levitä taikina pannuun ohueksi, reikäiseksi kerrokseksi. Taikina tarttuu sopivan lämpimaan pannuun. Liian kuumassa taikina tarttuu liiaksi, kylmässä se valuu pannun keskiosaan.
  5. Kun letun reuna on ruskistunut, irrota reunat lastan avulla pannusta. Anna letun paistua vielä hetki ennen kääntämistä.
  6. Käännä lettu ja paista vielä pieni hetki.
  7. Tarjoa lettu paperista sellaisenaan tai voilla siveltynä. Makeannälkäisille on hyvä varata kermavaahtoa ja hilloa.

Kommentit (1)

HelenK
Seuraa 
Liittynyt18.1.2015

Herkullista mökkiruokaa, vaikka kotona tekisi.

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos rakastat kookos-suklaapatukkaa, tämä täyteläisen suklainen piiras on sinua varten! Murea kookospohja onnistuu kokonaan ilman jauhoja. Voit valmistaa piiraan jääkaappiin jo pari päivää ennen tarjoamista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
20 min + jäähtyminen ja tekeytyminen 3 t
Vaikeustaso
Helppo

Bountypiiras

Ainekset

Pohja
6
dl
kookoshiutaleita
2
kananmunaa
2
rkl
hunajaa
1
rkl
kookosöljyä
Täyte
1
tlk (400 g)
kookosmaitoa
300
g
tummaa- tai leivontasuklaata
Koristelu
2-3
dl
vadelmia
(ripaus syötävää kultaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mittaa pohjan aineet monitoimikoneen kulhoon ja sekoita kunnes saat tahmean taikinan, noin 2 minuuttia. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kullanruskea. Anna pohjan jäähtyä.
  2. Kiehauta kookosmaito ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä.
  3. Kaada jäähtynyt täyte piiraspohjalle. Anna kovettua jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 
  4. Koristele piiras vadelmilla ja esimerkiksi syötävällä kullalla juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (4)

Vierailija

10 tlk?

Vierailija

ei kait 10 tölkkiä

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, oikea määrä on yksi tölkki.

Riittääkö

Kuinka monelle kakusta riittää?

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Helppoa ja niin hyvää! Earl grey -teellä maustettu sokeri kristallisoi mustikka-ricottapannarin koukuttavan herkulliseksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Earl greyllä maustettu mustikka-ricottapannari

Ainekset

4
kananmunaa
1
prk (250 g)
ricottaa
1
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
sokeria
1/2
tl
suolaa
100
g
voita
2
dl
mustikoita
Päälle
50
g
voita
1/2
dl
ruokosokeria
1
ps
earl grey -teetä
Lisäksi
mustikoita, mustikkahilloa ja kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa. Lisää ricotta, maito, jauhot, sokeri ja suola, sekoita. Sulata voi ja lisää se mustikoiden kanssa taikinaan. Taikina saa olla tavallista pannaritaikinaa paksumpaa, mutta löysempää kuin sokerikakkutaikina. Lisää jauhoja tarvittaessa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannuun.
  2. Lusikoi voinokareita taikinan päälle. Hienonna sokeri ja teepussin sisältö tehosekoittimessa. Ripottele seos pannarin päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pannarin pinta on kauniin ruskea. Tarjoa mustikoiden, mustikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Juha Salminen

Erilaiset rahkat toimivat aina! Nyt laitetaan testiin ihanan suklainen pähkinärahka. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinärahka

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
250
g
rahkaa
100
g
tummaa suklaata
1
dl
suolapähkinöitä
4
suklaacookieta
1/2
dl
manteleita
1 1/2
dl
kinuskikastiketta

Työvaiheet

  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon.
  2. Pilko suklaa, suolapähkinät, keksit ja mantelit rouheeksi. Ota rouheesta 1 dl koristeluun, lisää loput rahkaseokseen. Lisää myös 1 dl kinuskikastiketta.
  3. Laita pähkinärahka tarjoilukulhoon. Koristele rouheella ja kinuskikastikkeella.

Kommentit (3)

Vierailija

Suolapähkinät puuttuvat ainesluettelosta. Minkä verran niitä pitäisi käyttää?

Kp

Suolapähkinöiden määrä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, suolapähkinöitä tarvitaan desin verran! Löytyy nyt oikealta kohdaltaan.

Me Naiset on lisännyt 1016 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Kahvitauko! Samalla kun keität kahvin, ehdit tehdä itsellesi kostean ja pehmeän suklaakakun. Ota ohje haltuun!

Voit muunnella mukikakun makua vaihtamalla suklaasydämeksi tarkoitetun tumman suklaan vaikka minttusuklaaseen. Voit myös maustaa taikinan ripauksella kanelia tai kardemummaa.

Jos vaihdat maidon kauramaitoon ja käytät vegaanista tummaa suklaata, saat mukikakusta vegaanisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Suklaakakku mikrossa

Ainekset

rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
pähkinärouhetta
1
rkl
sokeria
½
tl
leivinjauhetta
2
rkl
maitoa
1
rkl
rypsiöljyä
2
palaa
tummaa suklaata
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, pähkinärouhe, sokeri ja leivinjauhe keskenään kulhossa. Lisää maito ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Lusikoi taikina noin 1½ dl:n kokoiseen kuppiin. Paina taikinan keskelle suklaapala.
  3. Kuumenna mikron täydellä teholla noin 1 minuutti 10 sekuntia. Nauti lämpimänä jäätelöpallon kera.

Kommentit (0)