GRV Heini on lisännyt 81 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkosuklaavaahto

Ainekset

100
g
valkosuklaata
1
prk (150g)
ranskankermaa
2
dl
kuohukermaa
1/2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Rouhi suklaa ja sulata se lyhyissä pätkissä mikrossa.
  2. Vaahdota ranskankerma ja kerma löysäksi vaahdoksi. Valuta valkosuklaa vaahdon joukkoon vatkaten koko ajan samalla. Mausta vaniljasokerilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vegebixin keittokirja on lisännyt 16 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">K.O.</span>
Kuva: K.O.

Pääsiäisen kahviherkussa suklaakuoreen kätkeytyy likööriyllätys!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
5 min.
Vaikeustaso
Helppo

Pääsiäisen dalgonakahvi

Ainekset

2
rkl
pikakahvirakeita
2
rkl
ruokosokeria
2
rkl
kuumaa vettä
Alpro Barista mantelijuomaa tai vastaavaa maitojuomaa
jääpaloja
Baileys-likööriä
Kinder-suklaamuna
karkkeja koristeluun, esim. Polly, Lakrids

Työvaiheet

Lisää pikakahvimurut, sokeri ja kuuma vesi kulhoon. Vaahdota sähkövatkaimella 2-3 minuuttia, kunnes aineksista muodostuu jämäkkä ja kuohkea vaahto.
Laita lasiin 3-4 jääpalaa ja täytä 3/4 lasista käyttämälläsi kylmällä maitojuomalla.
Lusikoi päälle kahvivaahto.

Koristelua varten kuumenna veitsenterää hetki kuuman veden alla, kuivaa veitsi ja leikkaa varovasti Kinder-munasta sen verran yläosasta pois, että saat poistettua yllätyskapselin. (Kannattaa ainakin ensikertalaisena varata muutama extramuna rikkoutumisen varalle!) Täytä suklaamuna Baileys-liköörillä ja asettele dalgonakahvin koristeeksi. Koristeluja varten voit pujotella esim. Polly-karkkeja taikka Lakrids-kuulia hammastikkuihin ja antaa mielikuvituksen lentää!

Sekoittele kahvihetken alkuun lasissa kahvivaahto ja maitojuoma esim. pillillä.
Baileysin voit nauttia munankuoresta shottina tai antaa sen hulahtaa lisämausteeksi kahvia sekoitellessa.
Herkullista pääsiäistä!

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 47 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Minipossetit täydentävät aterian herkullisesti. Likööri- tai snapsilasillinen kirpeää ja makeaa herkkua on juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–10 pientä annosta
Valmistusaika
10 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Minipossetit

Ainekset

3
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
¾
dl
limettimehua
Päälle
2
passiohedelmää

Työvaiheet

  1. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä samalla sekoittaen noin 3 minuuttia.
  2. Nosta kattila liedeltä. Lisää limettimehu ja sekoita tasaiseksi.
  3. Jaa seos pieniin snapsilaseihin. Peitä kelmulla ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.
  4. Lusikoi pinnalle passiohedelmää. Viimeistele halutessasi limetinkuoriraasteella.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 202 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Elvi Rista

Herkullisen pääsiäisaterian täydentää jälkiruoka, jossa on sitruunalla maustettua mascarponea, marenkia ja pistaasia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamascarponea, marenkia ja pistaasia

Ainekset

500
g
mascarponejuustoa
3
rkl
sokeria
1
dl
lemon curdia + tilkka vettä
8
pientä marenkia
2
rkl
suolattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä

Työvaiheet

  1. Lusikoi mascarponejuusto kulhoon ja kuumenna sitä mikrossa välillä sekoitellen 30–60 sekuntia, jotta se notkistuu. Voit notkistaa mascarponen myös vesihauteessa.

  2. Mausta mascarponeen sokerilla. Annostele seos neljään laakeaan maljaan.

  3. Mittaa lemon curd pieneen kulhoon ja ohenna sitä tilkalla vettä. Valuta lemon curd raidoiksi mascarponeseoksen päälle.

  4. Murenna kuhunkin annokseen kaksi pientä valkoista marenkia epätasaisina paloina.

  5. Rouhi suolattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä veitsellä ja ripottele annosten päälle.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Satu Kemppainen

Pitkakorvat ruohikolla! Tämän rairuohon ehtii kylvää vielä viime tingassa. Pupunnaamojen taiteilu onnistuu parhaiten lapsilta.

Vinkki! Elintarvikekyniä myydään leivonta- ja keittiötarvikeliikkeissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + 1 tunti

Pupusuklaa

Ainekset

200
g
valkosuklaata
noin ½
tl
geelimäistä vihreää elintarvikeväriä (Dr. Oetker)
16–18
amerikanpastillia
vihreitä ja värikkäitä nonparelleja
elintarvikekynä

Työvaiheet

  1. Sulata valkosuklaa varovasti mikroaaltouunissa. Lisää geeliväri ja sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä suklaa leivinpaperin päälle muutaman millin paksuiseksi levyksi.
  3. Lisää päälle puolet amerikanpastilleista tasaisin välein pupujen naamoiksi. Puolita loput pastillit ja asettele ne pupujen korviksi.
  4. Ripottele päälle koristerakeita.
  5. Nosta valkosuklaalevy jääkaappiin. Taittele jähmettynyt levy käsin reiluiksi paloiksi.
  6. Piirrä pupuille elintarvikekynällä silmät, kuono ja viikset.

Kommentit (0)