Taivaallisen pehmeä labneh nautitaan korvapuustikorppujen ja tuoreiden mustikoiden kanssa.
Valutetusta jogurtista valmistettu labneh on suosittu ruoka Lähi-idässä. Siitä voi nauttia niin suolaisena kuin makeanakin.
Tässä jälkiruokaversiossa turkkilainen jogurtti maustetaan vaniljasokerilla ja ihan pikkuripauksella suolaa.
Vaniljalabneh on eräänlainen pappilan hätävara, koska se tarjotaan korvapuustikorppujen kanssa. Leikkaa "eilisen päivän" korvapuustit kuutioiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Kuivata huoneenlämmössä seuraavaan päivään tai 50-asteisessa uunissa parin tunnin ajan, kunnes korput ovat rapeita.
Kokoa annokset valutetusta jogurtista, korvapuustikorpuista, hunajasta ja mustikoista.
Mikä ihana ja vähän erilainen jälkiruoka!
Vaniljalabneh
Ainekset
Työvaiheet
- Vuoraa siivilä sideharsolla tai suodatinpusseilla. Sekoita vaniljasokeri ja suola jogurttiin. Lusikoi jogurtti siivilään. Pane jääkaappiin valumaan vuorokaudeksi.
- Kokoa annokset. Lusikoi jogurtti annosmaljoihin. Sekoita joukkoon hunajaa, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja kardemummaa. Ripottele päälle mustikoita ja korvapuustikorppuja.