a brit in helsinki on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
500 ml
Valmistusaika
70 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegan Lemon Curd

Ainekset

4
lemons
400
ml
coconut milk
200
g
sugar
4
tbsp
cornflour

Työvaiheet

Finely grate the zest of the lemons, squeeze out their juice and add to the coconut milk, cornflour and sugar.  Whisk thoroughly and pour into a heavy based saucepan.  Don’t worry if the coconut milk looks like it has split, once you begin to heat the mixture the coconut fats will melt away.  Bring to the boil and then reduce to a low simmer.  Allow to simmer for an hour, stirring regularly.

This is a good time to check how sweet your curd is.  It is very hard to say an exact quantity of sugar for this recipe, as it really depends how sweet your lemons are and how much juice you get out of them.  The curd should be tangy, but not so tangy it causes the edges of your tongue to curl up.  If necessary you can always add a little more sugar and continue to stir until it has dissolved.  Next I tested the consistency of my curd.  I poured a small amount of the curd onto a plate and placed it in the freezer to cool.  After a few minutes, remove the plate and check if you have your desired consistency.  I like my curd a little thick and spreadable.  If your curd is too thin, mix a little more cornflour with some cold water and pour into your curd and reheat till it thickens.

When you are happy pour your curd into a sterilised jar and it should keep for a few weeks.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ranskalaisittain valmistetut jälkiruokapäärynät kylvetetään ensin mausteisessa punaviinissä, täytetään sitten suklaalla ja kiepautetaan lehtevään taikinaan. Päärynät ovat parhaimmillaan uunilämpiminä mascarponenokareen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
55 min + päärynöiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapäärynät taikinatakissa

Ainekset

6
keskikokoista päärynää
1
sitruuna
1
vaniljatanko
8
dl
vettä
3
dl
punaviiniä
3
dl
sokeria
1
dl
vaahterasiirappia
3
kanelitankoa
8
neilikkaa
Lisäksi
500
g
voi- tai lehtitaikinaa
100
g
tummaa suklaata
Voiteluun
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Tarjoiluun
1
rs
mascarponea
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät. Poista päärynän kota kuorimaveitsellä pohjasta päin kovertaen. Leikkaa sitruuna puoliksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

  2. Laita isoon kattilaan vesi, viini, sokeri, vaahterasiirappi ja mausteet mukaan lukien vaniljatanko. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää päärynät ja kypsennä 10–15 minuuttia. Päärynät saavat jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä päärynät liemessään, mielellään yön yli.

  3. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  4. Kauli taikina tarvittaessa isommaksi levyksi. Leikkaa taikinasta lasin tai mukin avulla 6 ympyrää (Ø 7 cm). Leikkaa lopusta taikinasta nauhoja.

  5. Rouhi suklaa veitsellä. Kuivaa päärynät talouspaperilla. Täytä päärynät suklaalla ja aseta päärynät taikinakiekkojen päälle, jotta suklaa pysyy niiden sisällä. Nipistä taikinanauhan alku ja pohjakiekko yhteen. Kierrä taikinanauhat päärynöiden ympärille ylös asti.

  6. Riko muna kulhoon ja lisää vesi. Vatkaa sekaisin. Voitele taikinanauhat muna-vesiseoksella.

  7. Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin.

  8. Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa joukkoon kaneli. Mausta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa päärynät mascarponen kanssa.

Vinkki Kastele arkki leivinpaperia, rutista se ja paina kattilassa olevien päärynöiden pinnalle. Näin päärynät kypsyvät tasaisemmin. Voit laittaa leivinpaperin päälle painoksi pienen lautasen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2675 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tuoreet persikat uuttuvat roseeviinissä noin viikossa. Odotus ja vaivannäkö kuitenkin palkitaan, sillä niistä saa upean jälkiruoan mascarponekermavaahdon seurassa.

Vinkki! Noin kuukausi jääkaapissa tekee roseesta aperitiiviksi sopivaa persikkaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min + persikoiden valmistus- ja uuttumisaika

Roseepersikat ja mascarponevaahto

Ainekset

6
roseeviinissä uuttunutta persikkaa (ohje alla)
Mascarponevaahto
1
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
Lisäksi
laventelinkukkia tai mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Halkaise persikat ja poista kivet. Laita persikanpuolikkaat jälkiruokakulhoihin.

  2. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone kevyesti kermavaahtoon. Mausta vaniljalla ja jaa kulhoihin.

  3. Koristele annokset laventelilla tai mintulla.

Persikka-aperitiivi eli vin de pêches

Ainekset

2
l
vettä
12
napakan kypsää persikkaa
1
vaniljatanko
1
plo (750 ml)
roseeviiniä
LISÄKSI
dl
sokeria
5
dl
vodkaa

Työvaiheet

  1. Pese iso lasitölkki (2 l). Desinfioi tölkki ja kansi kuumentamalla niitä 125-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Keitä kannen kumitiivistettä vedessä pari minuuttia. Anna tölkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna 2 l vettä kattilassa kiehuvaksi, lisää 6 persikkaa ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta hedelmät reikäkauhalla lautaselle ja kun ne ovat hieman jäähtyneet, kuori ne. Halkaise loput kuusi persikkaa ja ota niistä talteen vain kivet. (Käytä persikat esimerkiksi salaatissa tai leivonnassa).

  3. Laita kuoritut persikat kokonaisina tölkkiin. Lisää irrotetut persikankivet. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat tölkkiin. Kaada roseeviini päälle.

  4. Laita vahva pakastuspussi (vet. 1 l) tölkkiin nestepinnan päälle niin, että pussin suuaukko jää purkin suulle. Valuta pussiin varovasti vettä ja sulje tiukasti. Pussi toimii painona ja persikat pysyvät nestepinnan alla. Sulje tölkki tiiviisti kannella. Anna maustua huoneenlämmössä, valolta suojattuna 6 päivää.

  5. Avaa tölkki ja poista vedellä täytetty pussi varovasti. Nosta persikat pois liemestä ja tarjoa jälkiruokana (ohje yllä).

  6. Siivilöi liemi kannuun ja liuota sokeri siihen. Kaada liemi puhtaaseen pulloon (1,5 l) ja lisää vodka. Sulje tiiviisti korkilla, ravista ja anna maustua huoneenlämmössä 3 viikkoa. Kääntele pulloa noin joka toinen päivä.

  7. Tarjoa juoma sellaisenaan kylmänä aperitiivina tai kuohuviinillä jatkettuna cocktailina.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Helppo jäätelö valmistuu kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta. Tässä jätskissä ihastuttaa mustikoiden, sitruunan ja kanelin makutrio.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1½ l valmista jäätelöä
Valmistusaika
15 min + pakastaminen yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sitruunajäätelö

Ainekset

3
dl
mustikoita
dl
sitruunatahnaa (lemon curd)
1
tlk (379 g)
kondensoitua maitoa
6
dl
vispikermaa
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Soseuta mustikat. Laita sitruunatahna kulhoon.

  2. Vatkaa isossa kulhossa kondensoitu maito ja vispikerma paksuksi vaahdoksi. Mausta kanelilla.

  3. Ota puolet massasta erikseen ja jaa puolet mustikoiden joukkoon, puolet sitruunatahnan joukkoon. Sekoita seokset huolellisesti.

  4. Laita suorakaiteen muotoiseen leipävuokaan ensin kanelilla maustettua jäätelömassaa, lisää sitten mustikka- ja sitruunakerros. Toista näin, kunnes kaikki massa on käytetty. Pyöräytä seosta vielä haarukalla, jotta kerrokset hieman sekoittuvat.

  5. Peitä vuoka foliolla ja nosta pakastimeen. Anna jähmettyä vähintään yön yli. Jäätelön maku voimistuu, kun annat sen maustua pakastimessa 3 päivää.

Kommentit (0)