Oikeastaan tämä jäätelö on vain kohmeisia marjoja soseutettuna. Mutta sitä ei uskoisi, koska maku on niin hyvä!
Nämä helpot "marjajäätelöt" ovat vähän kuin smoothien jälkiruokaversioita. Ideana on soseuttaa tehosekoittimessa marjoja ja sokeria ja kuohkeuttaa massa sitten lorauksella kermaa.
Valmistukseen kuluu aikaa vain pari minuuttia, joten nämä jäätelöt sopivat hyvin akuuttiin makeanhimoon.
Pikajätskien idea on peräisin Sopan lukijalta Andrius Katinakselta, joka tekee niitä usein iltapalaksi lapsilleen. "Jäätelöön" on helppo jemmata marjoja, jos ne eivät muuten lapsille maistu.
"Maku on raikas, koska sokeria voi säädellä itse. Jäätelö toimii myös mutakakun ja keksin kanssa", Katinas vinkkaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2-4 annosta
5 min
Helppo
Vikkelä marjajäätelö
Ainesosat
Vadelma-minttujäätelö
200
g
kohmeisia kotimaisia vadelmia
3
rkl
tomusokeria
1/2
dl
kuohukermaa
kourallinen mintunlehtiä
Mustaherukka-basilikajäätelö
200
g
kohmeisia mustaherukoita
4
rkl
tomusokeria
1/2
dl
kuohukermaa
kourallinen basilikaa
Mansikka-suklaajäätelö (4-6 annosta)
800
g
kohmeisia mansikoita
6
rkl
tomusokeria
2 1/2
dl
kuohukermaa
70
g
rouhittua tummaa suklaata
Vaiheet
- Sekoita marjat ja sokeri tehosekoittimella. Lisää kerma ja mausteet. Soseuta silkkiseksi tai jätä sekaan hieman marjasattumia.
- Tarjoa heti tai laita pakastimeen tunniksi, jolloin rakenteesta tulee kovempi.