https://www.k-ruoka.fi/reseptit/joulun-granaattiomenasalaatti
1(340 g) granaattiomena
150 g vuohenjuustoa, iso kiekko
1/2 rkl öljyä
1 ps (65 g) Pirkka Luomu rucolaa
1 dl tuoretta minttua
Minttuvinaigrette
1 dl tuoretta minttua
2 rkl öljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ripaus mustapippuria
Joulun granaattiomenasalaatti
Työvaiheet
Irrota granaattiomenasta siemenet. Painele granaattiomenaa pöydän pintaa vasten. Leikkaa granaattiomenan molemmista päistä pois pyöreähkö pala, jotta saat vaaleiden kalvojen muodostamat lohkot näkyviin. Leikkaa hedelmä lohkoiksi kalvojen kohdalta. Ota suuri kulho ja irrottele siemenet lohkoista niin, että kätesi ovat kulhon sisällä. Näin mehu ei roisku kaikkialle.
Halkaise vuohenjuusto kahtia ja paista juustopalat kuumalla pannulla öljyssä.
Valmista vinaigrette sekoittamalla kaikki vinaigreten ainekset sauvasekoittimella.
Levitä rucola, mintunlehdet ja granaattiomenansiemenet tarjoiluastialle. Valuta salaatille vinaigrette ja aseta päälle juustokiekot. Tarjoa salaatti alkuruokana tai lisäkkeenä.