WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.

Tämä currylla maustettu kalaherkku nousee jouluruokien eliittiin.

Silakka on ollut merkittävä ravinnonlähde pohjoisen ihmisille jo monien sukupolvien ajan, ja yhä nykyäänkin se on saalismäärältään Suomen ammattikalastuksen ylivoimaisesti merkittävin saalislaji. Valitettavasti suuri osa kalastajien silakkasaaliista käytetään kuitenkin turkiseläinten rehuksi. Suomalaiset voisivat syödä silakkaa tuntuvasti nykyistä enemmän. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas

 

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Jouluresepti: Currysilakat

Ainekset

400
g
silakkafileitä
Etikkaliemi
1
dl
väkiviinaetikkaa
1/2
l
jääkylmää vettä
1
rkl
merisuolaa
Marinointikastike
1
dl
crème fraichea
1/2
tl
suolaa
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
rypsiöljyä
1/2
dl
silputtua purjoa
1 1/2
tl
curryjauhetta
ripaus sokeria
silputtua tilliä
ripaus rouhittua valkopippuria

Työvaiheet

Poista silakoista selkäranka ja nahka. Puolita fileet pituussuunnassa ja laita kypsymään etikkaliemeen yöksi jääkaappiin. Siivilöi etikkaliemi pois ja jätä silakat valumaan lävikköön.

Silppua purjo ja tilli. Sekoita voimakkaasti haarukalla ranskankerman joukkoon huoneenlämpöinen rypsiöljy. Rouhi joukkoon hieman valkopippuria, ja mausta suolalla ja ripauksella sokeria. Lisää sitruunamehu, curryjauhe, ja purjo- ja tillisilppu.

Kääntele silakat kastikkeeseen ja anna maustua vähintään 1 vuorokauden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla