Tämä ympäristöystävällinen annos on kaunis kuin karkki!
Sillin kalastus on tällä hetkellä kestävällä tasolla, ja esimerkiksi Pohjanmerellä sillikannat ovat vahvat. Ostamalla enemmän silliä olet vaikuttamassa positiivisesti nykyisen saaliin järkevään jakautumiseen – silliä tulisi mennä enemmän suoraan ihmisravinnoksi ja huomattavasti vähemmän rehukäyttöön. Lisätietoja: http://wwf.fi/kalaopas
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 2 vrk
Vaikeustaso
Helppo
Jouluresepti: Fenkolisilli
Ainekset
2
kevytsuolattua sillifilettä
puolet fenkolista
pieni punasipuli
1
dl
vettä
3/4
dl
sokeria
1/4
dl
väkiviinaetikkaa
1/4
dl
omenaviinietikkaa
laakerinlehti
3
kokonaista maustepippuria
Työvaiheet
- Mittaa kattilaan sokeri, etikat, vesi ja mausteet. Lisää joukkoon ohueksi leikatut fenkolisiivut. Kiehauta liemi ja anna jäähtyä.
- Pyyhi sillifileet kuivaksi talouspaperilla. Leikkaa silli sopiviksi haarukkapaloiksi. Lado purkkiin vuorotellen sillipaloja ja punasipulirenkaita. Kaada sillien päälle jäähtynyt liemi mausteineen. Anna maustua 2 vuorokautta.