Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
14:58 | 18.12.2014

Jouluresepti: Haukipullat ja mätikastike

Lisää omaan keittokirjaan
WWF Suomi on lisännyt 39 reseptiä

Kylmän mätikastikkeen ja tillin kanssa tarjotut haukipullat kruunaavat joulupöydän.

Hauki on elinvoimainen laji, jonka kannat ovat suhteellisen vakaat, erityisesti sisävesissä. Jopa 95 prosenttia haukisaaliista on vapaa-ajan kalastajien saalista. Ammattimaisessa kalastuksessa hauki on lähinnä muun kalastuksen ohessa saatavaa sivusaalista. Nykyinen kaupallinen kalastus ei vaaranna haukikantojamme, ja haukea tulisikin suosia ruokakalana entistä enemmän. Lue lisää: http://wwf.fi/kalaopas

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
40 min
Keskivaikea

Jouluresepti: Haukipullat ja mätikastike

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

Mureketaikina
400
g
jauhettua haukea
1
dl
kermaa
1/2
dl
ranskankermaa
kananmuna
1
rkl
sitruunamehua
1/2
tl
rouhittua valkopippuria
1
tl
suolaa
Keitinliemi
1
l
kalalientä
2
laakerinlehteä
3
valkopippuria
reilusti tuoreen tillin varsia
Mätikastike
100
g
muikun mätiä
1
dl
crème fraichea
pieni punasipuli
pari pyöräytystä mustapippuria myllystä

Vaiheet

Aloita valmistamalla mureketaikina. Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna mureketaikinan levätä hetki. Voit keittää halutessasi koepullan, ja maustaa tarvittaessa lisää.

Tee seuraavaksi mätikastike. Silppua sipuli hienoksi ja sekoita mädin ja ranskankerman kanssa. Rouhi sekaan mustapippuria. Siirrä valmis mätikastike jääkaappiin maustumaan.

Kuumenna hyvä kalaliemi poreilevaksi. Tee kahdella kylmällä ruokalusikalla mureketaikinasta pöyryköitä ja tiputa kalapullat varovasti kiehuvaan liemeen. Anna kiehua noin 4 minuutin ajan. Paista kahdessa tai kolmessa erässä. Nosta kalapullat pois reikäkauhalla.

Tarjoile heti kylmän mätikastikeen ja tillin kanssa.

Tilaa Glorian ruoka & viini
hauki
joulu
kala
wwf
kalaopas
haukipullat ja mätikastike
Kalaa à la WWF

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini