Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Annoksia
3 leipää
Vaikeustaso
Helppo

Saaristolaisleipä

Ainekset

1
L
Piimää
75
g
Hiivaa
3
Dl
Mämmi-maltaita
3
Dl
Siirappia
1
Tl
Suolaa
4
Dl
Ruisjauhoja
9
Dl
Vehnäjauhoja
3
Dl
Vehnäleseitä
Koristeet:
Unikonsiemeniä
Pellavansiemeniä
Seesaminsiemeniä

Työvaiheet

Sekoita 35 asteiseksi lämmitetyn piimän joukkoon taikinan muut aineet.
Annostele taikina 1 l:n vetoisiin voideltuihin leipävuokiin. Ripottele vuokaan siemeniä koristeeksi.
Nostata leipiä kaksi tuntia.
Paista leivät 170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Voitele leivät paiston loppuvaiheessa siirappivedellä. (1 osa siirappia 2 osaa vettä)

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Piparitalo
Piparitalo
Kaavat
Kaavat
Vaikeustaso
Vaikea

Piparitalo

Ainekset

100
G
Voita
1
Dl
Sokeri
2
Dl
Siirappi
3
Rkl
Piparkakkumaustetta
2
Dl
Maitoa
10-12
Dl
Vehnäjauhoja
4
Tl
Leivinjauhetta
Sokerikuorrutus
2
Kpl
Valkuainen
n. 8-6
Dl
Tomusokeria
Sekoita tomusokeri ja valkuaiset keskenään. Kuorrutuksen paksuutta voi muuttaa tomusokerin määrällä.

Työvaiheet

Valmista taikina:
Laita rasva, sokeri, siirappi ja mausteet kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet. Lisää lämpöä ja anna seoksen kiehahtaa. Sekoita joukkoon maito ja anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Kaada rasvaseoksen joukkoon osa jauhoista ja ripottele päälle ruokasooda. Sekoita tasaiseksi ja lisää jauhoja, kunnes saat kovan taikinan. Taikinan tulee olla hyvin kiinteää, sillä silloin se ei leviä uunissa.

Muotoile taikina taputellen levyksi ja kääri muoviin. Laita jääkaappiin kovettumaan seuraavaksi päiväksi.

Leivo seuraavana päivänä:
Anna taikinan lämmetä hetki huoneenlämmössä, jotta sitä olisi helpompi kaulia. Kauli taikina suoraan leivinpaperin tai silikonisen paistoalustan päällä, niin osia ei tarvitse siirrellä enää leikkaamisen jälkeen, vaan voit vetäistä leivinpaperin suoraan pellille. Näin osat pitävät muotonsa.

Sirottele taikinan päälle tarvittaessa vain hiukan jauhoja kaulimisen aikana.

Leikkaa osat:
Leikkaa piparkakkutalon osat ja revi ylimääräinen taikina varovasti palojen ympäriltä pois. Kauli lopputaikinasta toisen leivinpaperin päällä talolle alusta.

Paista ja koristele:
Paista osia 175-asteisessa uunissa noin 6 minuuttia. Anna osien jäähtyä hyvin. Koristele seinät ennen kuin ryhdyt liimaamaan osia yhteen. Katon voi koristella koottunakin. Käytä koristeena erilaisia karamelleja ja liimaa ne sokerikuorrutteen avulla. Tai pursota osille sokerikuorrutetta ja halutessasi sulatettua suklaata.

Kokoa talo sokeriliimalla:
Käytä liimaukseen sulatettua sokeria. Sulata sokeri pannulla miedolla lämmöllä pikkuhiljaa. Varo polttamasta sokeria tai itseäsi, sillä sulanut sokeri on todella kuumaa. Kasta osien reunat kuumaan sokeriin ja liimaa osat yhteen. Pidä sula sokeri tarvittaessa pienellä lämmöllä, ettei se pääse kovettumaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pehmeään puuroon haudutetaan chai latten maut, ja pinnalle lusikoidaan karamellisoitua hedelmiä. Viimeistely tehdään pähkinärouheella.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Chai-puuro ja karamellihedelmät

Ainekset

8
dl
vettä
4
dl
isoja kaurahiutaleita
1
rkl
inkivääriä raastettuna
1
tl
suolaa
½
tl
kardemummaa
1/4
tl
neilikkaa
1
dl
mustaa teetä
2
dl
kasvimaitoa
Karamellihedelmät
2
banaania tai päärynää
1
rkl
voita
1
tl
kanelia
2
rkl
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan. Lisää kaurahiutaleet ja mausteet. Anna kuumentua miedolla lämmöllä kiehuvaksi. Sekoita välillä. Kun puuro on porissut 5 minuuttia, lisää maito ja musta tee. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna hautua juuri ja juuri poristen sillä välin, kun valmistat hedelmät.

  2. Leikkaa banaani kiekoiksi tai päärynä siivuiksi. Poista päärynästä siemenet. Sulata voi pannussa. Lisää hedelmät pannulle. Paista ensimmäiseltä puolelta muutama minuutti, käännä ja lisää kaneli. Lorauta vaahterasiirappi pannulle ja sekoittele vielä varovasti sekaisin.

  3. Kauho puuro lautasille ja nostele hedelmät päälle. Lusikoi pannulta kaikki voi ja siirappi mukaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 821 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Yhdistimme kanatacot ja pannukakun! Lopputulos on uskomattoman herkullinen ja kevyen tulinen taco-pannarirulla. Taikina terästetään taco-mausteella ja pannari täytetään kanalla, vihanneksilla ja smetanalla.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Taco-pannarirulla

Ainekset

3
munaa
1
tl
suolaa
1
pss (n. 30 g) taco-maustetta
3
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
½
dl
öljyä
300
g
broilerin paistileikettä
1
rkl
öljyä
1
tl
chiliä
(1
tl
suolaa)
4
tomaattia
1
punasipuli
1
g
ruukku korianteria
200
g
smetanaa

Työvaiheet

1 Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2 Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.

3 Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.

4 Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.

5 Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tehdä pannaripohjan jo edellisenä päivänä ja täyttää sen vasta, kun väki istuu pöytään. Näin tomaatit ja yrtit pysyvät raikkaina.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1559 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pizzan uudet vaatteet! Pohjataikinan herkullisen maun ja sitkaisen rakenteen salaisuus on pitkä kohotus ja hienoksi jauhetut 00-jauhot. Täytteet ovat tällä kertaa raikkaan vihreitä ja vegaanisia.

Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
1 t + nostatus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä pizza

Ainekset

Pohja
9
dl
vehnäjauhoja (esim. Hungry Chef 00-pizzajauho)
tl
hienoa merisuolaa
1
tl
kuivahiivaa
dl
kylmää vettä
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
g
kesäkurpitsa
200
g
broccolinia
1
dl
vehnäjauhoja leivontaan
4
rkl
oliiviöljyä
Pesto
1
dl
ruukku rucolaa
Pesto
dl
cashewpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
babypinaattia
½
dl
ruukkua basilikaa
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, suola ja hiiva kulhossa. Lisää kylmä vesi ja vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista vielä 5 minuuttia. Peitä kulho tiiviisti kannella tai tuorekelmulla ja laita se jääkaappiin vähintään 12 tunniksi, mieluiten vuorokaudeksi.
  2. Laita peston cashewpähkinät kylmään veteen likoamaan 2–3 tunniksi.
  3. Tee pesto. Siivilöi liotetut pähkinät ja laita ne sauvasekoittimen kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi ja purista sitruunanmehu pähkinöiden joukkoon. Mittaa loput peston aineet kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Laita uunipellit uuniin ja säädä uuni 250 asteeseen.
  5. Vuole kesäkurpitsasta juusto-höylällä pitkiä lastuja. Leikkaa broccoliinit pitkittäin kahtia.
  6. Jaa taikina neljäksi palloksi ja kauli ne ohuiksi pizzoiksi leivinpaperin päälle. Levitä pesto pohjille ja jaa kesäkurpitsalastut ja broccoliinit päälle. Vedä pizza papereineen uunissa kuumenneelle pellille ja paista uunissa10–12 minuuttia.
  7. Viimeistele pizzat oliiviöljyllä ja rucolalla.

Kommentit (0)