
Englantilainen hedelmäkakku
Työvaiheet
250 g voita
2½ dl sokeria
4 munaa
3 dl silputtuja hedelmiä
1 dl mantelirouhetta.
½ dl rommia
1 dl kirsikoita
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinajauhetta
2 tl vaniljasokeria
Ohjeet
Silppua hedelmät ja pähkinät ( tai käytä valmista pähkinärouhetta tai mantelirouhetta).
Valuta säilötyt hedelmät liemestään. Kakkuun sopivat hyvin kuivatut hedelmät esim. rusinat, korintit, luumut, aprikoosit, taatelit, viikunat ja säilötyt hedelmät esim. coctailkirsikat, ananaspalat tai aprikoosit.
Lisää hedelmäseoksen joukkoon rommi kirsikat, anna maustua jonkin aikaa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää pienissä erissä jauhot ja lopuksi hedelmä-pähkinäseos, sekoita hyvin.
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja kypsennä n. 50 - 60 min , uunin lämpö 200 astetta.
Anna kakun jäähtyä enennen kumoamista.
Valmistusaika n. 1½ tuntia