Karjalanpiirakka
Työvaiheet
Taikina
1000g kylmää vettä
30g suolaa
900g ruisjauhoja
600g vehnäjauhoja
100g voita
60g maitojauhetta
Puuro
4000g vettä
1000g puuroriisiä
200g maitoj.
45g suolaa
150g voita
300g kananmuna
Voiteluun
0,300 kg voisulaa
Keitä riisi vedessä painekaapissa 1-20 min. Tai kattilassa n.½ h. Lisää voi ja maitoj. anna hautua vielä n.5 min. Lisää kananmuna puuroon. Jäähdytä. Valmista kuoritaikina, vaivaa 15 min. Paloittele kolmaan osaan. Kauli koneella taikina hihnan levyiseksi. Jauhota taikina hyvin, ohenna vähitellen, lopullinen vahvuus 0,5mm. Ota taikinasata muotilla halkaisijaltaan 15cm pohjaa. Harjaa ylimääräinen jauho pois. Pursota täyteyyä niin, että reunoille jää tilaa taittua. Rypytä piirakat etusormilla ja nosta piirakat pelleille. Paista 240 astetta 7min. ja sen jälkeen 210 astetta. Voitele piirakat voilla.