Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 26 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tarjoa amerikkalaiset pannarit ihanien vaniljakirsikoiden ja rapeiksi paistettujen pekonien kanssa. Voit käyttää hillokkeeseen joko pakastettuja tai tuoreita kirsikoita.

Onnistuneiden amerikkalaisten pannukakkujen taika piilee taikinan turvotuksessa. Kermaviili tuo ihanaa happamuutta taikinaan. Saat kuohkeita pannukakkuja, kun käännät ne pannulla heti, kun mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 min + taikinan turvotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkapannarit mascarponen ja pekonin kanssa

Ainekset

2
kananmunaa
dl
kevytmaitoa
1
prk (200 g)
kermaviiliä
4
dl
vehnäjauhoja
4
tl
leivinjauhetta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Paistamiseen
voita
Vaniljakirsikat
350
g
(pakaste)kirsikoita
1
rkl
sokeria
1
tl
perunajauhoja
1
vaniljatanko tai 1 tl vaniljatahnaa tai vaniljaesanssia
1
rkl
vettä
Lisäksi
1–2
pkt
pekonia
1
prk (250 g)
mascarponea
vaahterasiirappia

Työvaiheet

  1. Riko kananmunien rakenne kulhossa. Sekoita joukkoon maito, kermaviili ja kuivat aineet. Lisää lopuksi voisula ja anna taikinan turvota 30 minuuttia jääkaapissa.
  2. Voitele lettupannun syvennykset rasvalla. Annostele syvennyksiin taikinaa. Muista, että taikina kohoaa reilusti. Paista molemminpuolin kullanruskeita pannareita.
  3. Mittaa kirsikat, sokeri, perunajauhot ja halkaistu vaniljatanko (kaavi siemenet mukaan) kattilaan ja pyöräytä sekaisin. Lisää vesi ja kuumenna kovalla lämmöllä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista, mutta kirsikat vielä kokonaisia. Poista vaniljatanko ja pidä lämpimänä tarjoiluun saakka.
  4. Paista pekoni rapeaksi ja valuta se paperin päällä.
  5. Tarjoa pannarit mascarponen, vaniljakirsikoiden, vaahterasiirapin ja pekonin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Lämmin puuro maistuu kylmän kauramaidon kanssa, ja oikein luksusta syntyy, kun kauramaidon vaahdottaa kevyesti. Lisää ripaus sokeria tai loraus juoksevaa hunajaa suoraan lautaselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Punaherukkapuuro

Ainekset

3
dl
punaherukoita
6
dl
vettä
½
dl
sokeria
1
dl
tummia mannasuurimoita

Työvaiheet

  1. Mittaa herukat, vesi ja sokeri kattilaan ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

  2. Vispilöi mannasuurimot kiehuvaan marjaseokseen, laske lämpöä ja keitä puuroa vielä noin 5 minuuttia, muutaman kerran keittämisen aikana sekoittaen. Anna puuron jäähtyä.

  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Raikas rahka tekee pannareista ruokaisia. Päälle voi latoa myös makeita lisukkeita, sillä suolaa taikinassa on vain ripaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta (16 kpl)
Valmistusaika
30 min + taikinan tekeytyminen 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Rahkapannarit uppomunilla

Ainekset

2
dl
rahkaa
2
kananmunaa
2
dl
vettä
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
paistamiseen margariinia
8
vihreää parsaa
2
avokadoa
2
tl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
UPPOMUNAT
4
kananmunaa
1
dl
väkiviinaetikkaa
(ripaus suolaa)

Työvaiheet

  1. Vatkaa kulhossa rahka, munat ja vesi sekaisin. Sekoita jauhoihin leivinjauhe. Lisää jauhoseos ja suola taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois. Vedä parsasta kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ohuita, pitkiä lastuja. Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra hedelmäliha kulhoon ja murskaa haarukalla soseeksi. Sekoita avokadon joukkoon sitruunamehu ja ripaus suolaa.

  3. Paista pannukakut pikkulettupannulla kauniin ruskeiksi noin minuutti per puoli. Pidä lämpiminä folion alla.

  4. Kiehauta 2 litraa vettä kattilassa. Lisää etikka ja laske lämpöä niin, että vesi poreilee kevyesti. Riko munat yksittäin kahvikuppeihin tai laseihin. Tee kauhalla veteen pyörre ja kaada muna varovasti veteen. Tee saman tien uusi pyörre ja kaada toinen muna kattilaan. Keitä noin 3–4 minuuttia, jolloin keltuainen jää sopivan valuvaksi. Nosta munat reikäkauhalla talouspaperin päälle ja valmista toiset kaksi munaa samalla tavalla.

  5. Tarjoa pannukakut uppomunien, murskatun avokadon ja parsalastujen kanssa. Kata pöytään suola, josta jokainen voi ripottaa haluamansa määrän uppomunalle.

Vinkki! Kevään ensimmäiset, notkeavartiset vihreät parsat ovat parhaita sellaisenaan, ohuiksi suikaleiksi höylättyinä.