
vanilja-mansikkapitko
Työvaiheet
Valmistusaineet
TAIKINA
1,000 kg vettä
0,075 kg maitojauhetta
0,025 kg suolaa
0,400 kg sokeria
0,200 kg hiivaa
0,200 kg munia
0,015 kg kardemummaa
0,500 kg voita
2,700 kg vehnäjauhoja
TÄYTE
0,300kg vaniljakreemi
0,300kg mansikkamarnelaadia
PINNALLE
0,100 kg pomadaa
Valmistusohje:
Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä 15 minuuttia
Kauli taikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 13 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
Pursota nauhoille raita vaniljakreemiä ja mansikkaa. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee keskelle alas. Leikkaa nauhat 20 cm:n pituisiksi pitkoiksi. Nostata pitkot
Voitele pitkot kananmunalla ja pursota pinnalle raita kreemiä ja mansikkaa. Paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Koristele pitkot pomadalla.