
Täytetty avokado on täydellinen ilman, että se näyttäisi yrittäneen liikaa.
Häränsilmäiset avokadot
Ainekset
Työvaiheet
- Ota pihvi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra lusikalla keskustaa hieman, jotta kanamuna mahtuu siihen. Aseta avokadonpuolikkaat vieri viereen pieneen vuokaan niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Riko munat avokadonpuolikkaisiin. Anna paistua uunissa noin 10–12 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Ripottele kypsille kanamunille hieman sormisuolaa.
- Paista tällä välin pihviä voissa kuumassa pannussa noin 2 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Hienonna ruohosipuli, lisää mausteet ja hiero seos pihvin pintaan. Leikkaa pihvi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kypsien munien päälle.Vinkki! Jos et löydä pieniä kanamunia, valuta valkuaista hieman pois ennen kuin kaadat munan avokadonpuolikkaaseen.
Cevichellä täytetyt avokadot
Ainekset
Työvaiheet
- Tee täyte. Pilko kala pieniksi kuutioiksi, purista limetistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Yhdistä aineet korianteria lukuun ottamatta, sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna korianteri ja lisää se kalaseokseen. Jaa täyte avokadojen koloihin.
(4 annosta, 45 min + 2 t jääkaapissa)
Ricotta-avokadot
Ainekset
Työvaiheet
- Tee ensin täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna persilja. Jätä hiukan sitruunankuoriraastetta ja persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Lusikoi ricottatäyte avokadon koloihin. Viimeistele sitruunakuorisuikaleilla ja lehtipersiljalla.
(4 annosta, 45 min)