Täytetty avokado on täydellinen ilman, että se näyttäisi yrittäneen liikaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Keskivaikea
Häränsilmäiset avokadot
Ainesosat
1
pieni (noin 100 g) naudan sisäfileepihvi
4
keskikokoista avokadoa
8
pientä kananmunaa (koko S-M)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1/2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa maria)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
rkl
voita paistamiseen
sormisuolaa kananmunan pintaan
Vaiheet
- Ota pihvi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra lusikalla keskustaa hieman, jotta kanamuna mahtuu siihen. Aseta avokadonpuolikkaat vieri viereen pieneen vuokaan niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Riko munat avokadonpuolikkaisiin. Anna paistua uunissa noin 10–12 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Ripottele kypsille kanamunille hieman sormisuolaa.
- Paista tällä välin pihviä voissa kuumassa pannussa noin 2 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Hienonna ruohosipuli, lisää mausteet ja hiero seos pihvin pintaan. Leikkaa pihvi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kypsien munien päälle.Vinkki! Jos et löydä pieniä kanamunia, valuta valkuaista hieman pois ennen kuin kaadat munan avokadonpuolikkaaseen.
Cevichellä täytetyt avokadot
Ainesosat
4
keskikokoista avokadoa
Täyte
150
g
ruodotonta lohi- tai kuhafileetä (tai molempia)
1
limetin mehu
1
rkl
punasipulia hienonnettuna
1
punainen chilipalko
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
rkl
korianteria hienonnettuna
Vaiheet
- Tee täyte. Pilko kala pieniksi kuutioiksi, purista limetistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Yhdistä aineet korianteria lukuun ottamatta, sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
- Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna korianteri ja lisää se kalaseokseen. Jaa täyte avokadojen koloihin.
(4 annosta, 45 min + 2 t jääkaapissa)
Ricotta-avokadot
Ainesosat
4
avokadoa
Täyte
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
ricottaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Vaiheet
- Tee ensin täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna persilja. Jätä hiukan sitruunankuoriraastetta ja persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet.
- Puolita avokadot ja poista kivi. Lusikoi ricottatäyte avokadon koloihin. Viimeistele sitruunakuorisuikaleilla ja lehtipersiljalla.
(4 annosta, 45 min)