Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 100 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Täytetty avokado on täydellinen ilman, että se näyttäisi yrittäneen liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Häränsilmäiset avokadot

Ainekset

1
pieni (noin 100 g) naudan sisäfileepihvi
4
keskikokoista avokadoa
8
pientä kananmunaa (koko S-M)
1
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1/2
tl
chipotlechilijauhetta (esim. Santa maria)
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
1/2
rkl
voita paistamiseen
sormisuolaa kananmunan pintaan

Työvaiheet

  1. Ota pihvi huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Koverra lusikalla keskustaa hieman, jotta kanamuna mahtuu siihen. Aseta avokadonpuolikkaat vieri viereen pieneen vuokaan niin että ne pysyvät tukevasti pystyssä. Riko munat avokadonpuolikkaisiin. Anna paistua uunissa noin 10–12 minuuttia riippuen halutusta kypsyydestä. Ripottele kypsille kanamunille hieman sormisuolaa.
  3. Paista tällä välin pihviä voissa kuumassa pannussa noin 2 minuuttia per puoli. Anna vetäytyä hetki folioon käärittynä. Hienonna ruohosipuli, lisää mausteet ja hiero seos pihvin pintaan. Leikkaa pihvi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet kypsien munien päälle.Vinkki! Jos et löydä pieniä kanamunia, valuta valkuaista hieman pois ennen kuin kaadat munan avokadonpuolikkaaseen.

Cevichellä täytetyt avokadot

Ainekset

4
keskikokoista avokadoa
Täyte
150
g
ruodotonta lohi- tai kuhafileetä (tai molempia)
1
limetin mehu
1
rkl
punasipulia hienonnettuna
1
punainen chilipalko
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
suolaa
2
rkl
korianteria hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Tee täyte. Pilko kala pieniksi kuutioiksi, purista limetistä mehu ja hienonna punasipuli ja chili. Yhdistä aineet korianteria lukuun ottamatta, sekoita hyvin ja anna seoksen tekeytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.
  2. Halkaise avokadot ja poista kivet. Hienonna korianteri ja lisää se kalaseokseen. Jaa täyte avokadojen koloihin.

(4 annosta, 45 min + 2 t jääkaapissa)

Ricotta-avokadot

Ainekset

4
avokadoa
Täyte
2
tl
sitruunan kuorta raastettuna
2
rkl
sitruunanmehua
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
1 1/2
dl
ricottaa
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Tee ensin täyte. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna persilja. Jätä hiukan sitruunankuoriraastetta ja persiljaa koristeeksi. Sekoita keskenään kaikki täytteen aineet.
  2. Puolita avokadot ja poista kivi. Lusikoi ricottatäyte avokadon koloihin. Viimeistele sitruunakuorisuikaleilla ja lehtipersiljalla.

(4 annosta, 45 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Broilerista tulee mäiskyä, kun se litataan lihanuijalla ennen uuniin menoa. Valmistustavan ansiosta kokonainen broileri kypsyy kuumassa uunissa jopa puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3–4
Valmistusaika
25 min + kypsennys 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mäiskybroileri ja juustomuusi

Ainekset

1
kokonainen broileri
Maustetahna
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta rosmariinia hienonnettuna
25
g
voita huoneenlämpöisenä
2
rkl
kokojyväsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
8
salottisipulia
2
valkosipulia
2
rkl
oliiviöljyä
Juustomuusi
800
g
jauhoisia perunoita
1
dl
perunoiden keitinvettä
dl
gruyère-juustoa raasteena
2
rkl
voita
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Ota broileri huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna valkosipuli ja rosmariini kulhoon. Lisää voi, sinappi, suola ja pippuri. Sekoita.

  3. Laita broileri työlaudalle ja lyö sitä rintarangan kohdalta muutaman kerran lihanuijalla, niin että ranka antaa periksi ja lintu aukeaa littanammaksi, perhosen muotoon. Hiero maustetahna kauttaaltaan linnun vatsa- ja nahkapuolelle. Nosta broileri leivinpaperin päälle pellille.

  4. Kuori sipulit ja puolita valkosipulit pellille broilerin ympärille. Pirskottele öljyä sipuleille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Tarkista broilerin kypsyys tikulla. Jos reiästä tuleva neste on kirkasta, lintu on kypsä.

  5. Kuori ja paloittele perunat kattilaan. Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvettä talteen runsas desi ja kaada loput pois. Raasta juusto. Vatkaa perunat muusiksi sähkövatkaimen pienimmällä teholla ja lisää joukkoon voi, keitinvettä ja juustoraaste. Vatkaa tasaiseksi. Tarkista suola.

  6. Purista paahdetut valkosipulit lautaselle broilerin ja muusin seuraan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2772 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Japanilaiset munakoisot ja ponzulohi ovat täydelliset yhdessä. Viimeistele alkupalat japanilaisilla kuivatuilla kalalastuilla.

Viinisuositus: Japanilaiset alkupalat saavat seurakseen Moshi Moshi Organic 2020:n, 12,98 e, jonka valmistuksessa on käytetty viittä eri rypälettä. Inkiväärin makua upeasti korostavassa viinissä on häivähdys mausteisuutta. Mukava rakenne pitää kokonaisuuden todella miellyttävänä. Voit...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset munakoisot

Ainekset

2
pientä munakoisoa
1
rkl
inkivääriä raastettuna
3
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta
3
rkl
miriniä
2
kevätsipulia
Lisäksi
rypsiöljyä paistamiseen
(japanilaisia kuivattuja kalalastuja)

Työvaiheet

  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne suupaloiksi. Kuori ja raasta inkivääri.

  2. Paista munakoisoja runsaassa öljyssä pannussa käännellen noin 5 minuuttia.

  3. Sekoita kulhossa inkivääriraaste, soija ja mirin. Kaada seos pannuun, sekoita ja anna hautua muutama minuutti.

  4. Viimeistele annokset hienonnetulla kevätsipulilla ja halutessasi kuivatuilla kalalastuilla.

Ponzulohisalaatti

Ainekset

300
g
lohifileetä (ruodotonta)
1
pieni kurkku
2
avokadoa
2
tl
seesaminsiemeniä
(rucolaa)
Ponzukastike
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
limettimehua
2
rkl
miriniä
2
rkl
soijakastiketta (gluteenitonta)
½
tl
shichimi togarashi -mausteseosta tai kuivattua chiliä myllystä

Työvaiheet

  1. Tee ensin kastike yhdistämällä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.

  2. Leikkaa lohi nahattomiksi, noin 1 cm:n kuutioiksi. Yhdistä lohi ja kastike.

  3. Kuori ja halkaise kurkku, poista siemenet pienellä lusikalla. Halkaise avokadot ja poista niistä kivi ja kuoret. Kuutioi kurkku ja avokado. Sekoita kasvikset lohen joukkoon.

  4. Viimeistele annokset seesaminsiemenillä ja halutessasi rucolalla.

Vinkki Voit käyttää myös kaupan valmista ponzukastiketta.

Kommentit (0)

Vesikielellä on lisännyt 21 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Välipäiville on helppoa valmistaa paahdettu valkosipulinen kasvis-juureskeitto. Kaikki kasvikset vain uunipellille, jonka jälkeen maustaminen ja uuniin tunniksi. Soseutus ja eikun syömään! Itse rakastan paahtuneen valkosipulin makua ja siksi tässä ohjeessa on sitä paljon. Uunissa sipulin maku...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kasvis/juureskeitto

Ainekset

2
perunaa
2
porkkanaa
2
sipulia
2
kokonaista valkosipulia
2
tomaattia
1
pieni kukkakaali
ripaukset
suolaa, timjamia, meiramia, mustapippuria
3
rkl
rypsiöljyä
1,5
kpl
kasvisliemikuutio
1
l
vettä
1
rkl
tummaa balsamicoa

Työvaiheet

1. Kuori porkkanat, perunat ja sipulit. Pilko tomaatit, porkkanat, perunat, kukkakaalit ja sipulit isoiksi lohkoiksi. Valkosipulia ei tarvitse kuoria riittää, kuin halkaisee keskeltä.
2. Laita kaikki kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada kasvisten päälle öljyä ja ripottele päälle mausteet . Pyörittele kasviksia hyvin mausteissa.
3. Paahda kasviksia uunissa 180-200 asteessa n. 60 min.
4. Tee sillä aikaa kasvisliemi, jossa on 1 l vettä ja 1,5 kasvisliemikuutiota.
5. Irroita valkosipulit kuorestaan haarukalla (lähtevät erittäin helposti)  ja lisää ne blenderiin muiden kasvisten kanssa. Kaada sinne mukaan myös kaikki neste uunipelliltä. Lisää blenderiin myös kasvislientä n. 5 dl. Soseuta!
6. Kaada soseutettu keitto kattilaan ja lisää loppu kasvisliemi mukaan. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
7. Lisää lopuksi tumma balsamico . Lisää tarvittaessa vettä, jos keitto tuntuu liian paksulta. Keittoa voi pehmentää myös kermalla, mutta itse jätin sen nyt pois, koska tykkään syödä tätä keittoa raejuuston kanssa, joka pehmentää makua upeasti. Nauti!
ps. Valkosipulien maku laimenee todella paljon paahdettaessa.
Tarjoile raejuuston, paahdettujen siementen tai leipäkrutonkien kanssa!
Ohje: Tarja Pasanen/vesikielellä @waterontongue

Kommentit (1)

Vierailija

Erittäin hyvää.

Me Naiset on lisännyt 1400 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Eero Ritala ja Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Peruna pizzassa vaikutti Eero Ritalan mielestä järjettömältä ajatukselta, kunnes hän maistoi herkkua ensimmäisen kerran. Tästä pizzasta tuli kuitenkin näyttelijän bravuuri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 levypizza
Valmistusaika
40 min + kohotus 48 h ja kohotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-suppispizza

Ainekset

500
g
00-jauhoja
3 ½
dl
kylmää vettä
3
g (noin 1 tl)
kuivahiivaa
10
g (noin 2 tl)
hienoa merisuolaa
10
g (noin 1 ½ rkl)
oliiviöljyä
Täyte
6–8
perunaa
5
dl
esikäsiteltyjä metsäsieniä (esimerkiksi suppilovahveroita)
3
rosmariinin oksaa
1
tl + 1 tl
sormisuolaa
½
tl + ½ tl
rouhittua mustapippuria
noin 4
rkl
oliiviöljyä sienten paistamiseen ja pizzan päälle
Päälle
¼
ruukkua
tuoretta timjamia
½
sitruunan keltainen kuoriraaste
1
dl
kasvipohjaista turkkilaista jogurttia (Oatlyn Havregurt turkkilainen)

Työvaiheet

  1. Ota tilkka vettä sivuun (3 ½ dl:sta) ja sekoita siihen suola. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja kaada yleiskoneen kulhoon. Kaada vesi joukkoon ja vaivaa hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

  2. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Lisää oliiviöljy ja vaivaa, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan. Vaivaa lopuksi maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää.

  3. Sulje taikina ilmatiiviiseen astiaan ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile varovasti palloiksi. Laita pallot toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin. Ota kohonneet pallot jääkaapista ja anna lämmetä omassa rasiassaan pari tuntia ennen käsittelyä.

  4. Öljyä uunipelti. Ota taikina kohoamisastioista varoen, käytä apuna jauhoja ja lastaa. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, nosta välillä ilmaan, jotta taikina ei tarraa alustaan. Siirrä öljytylle uunipellille ja levitä sormien avulla koko uunipellille. Anna kohota vielä 30 minuuttia.

  5. Tee täyte. Kuori tai harjaa perunat ja leikkaa niistä mandoliinilla ohuita viipaleita. Kuivaa ne. Lorauta päälle hieman öljyä ja ripottele suolaa ja pippuria ja paahda niitä hetki uunissa tai pannulla. Paista suppilovahverot öljyssä pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

  6. Kuumenna uuni niin kuumaksi kuin mahdollista. Lorauta pizzapohjan päälle oliiviöljyä ja laita noin 300 asteiseen uuniin 5 minuutiksi. Levitä päälle perunaviipaleet, mausta suolalla, pippurilla, oliiviöljyllä ja rosmariinilla. Laita päälle maustetut sienet. Laita takaisin uuniin vielä noin 5 minuutiksi.

  7. Ripottele kuuman pizzan päälle timjamin lehtiä, lusikoi jogurttia ja raasta sitruunankuorta.

Kommentit (0)