Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jos piirakan ei tarvitse olla gluteeniton, vaihda gluteeniton jauhoseos vehnäjauhoihin.

Annoksia
8–10
Valmistusaika
25 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Parsa-kinkkupiirakka

Ainekset

Pohja
125
g
voita
2 1/3
dl
gluteenitonta jauhoseosta tai vehnäjauhoja
2
rkl
vettä
2/3
dl
voimakasta juustoraastetta (esim. Emmental)
Täyte
2
dl
kermaviiniä
3
kananmunaa
1 1/2
dl
gruyèrejuustoa raasteena
1/4
tl
suolaa
Lisäksi
10
vihreää parsaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
80
g
ilmakuivattua kinkkua
1
dl
versoja tai silmuja
voita vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Voitele pyöreä piirasvuoka (halk. 24 cm). Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä.
  2. Sekoita kermaviili ja munat keskenään. Raasta juusto. Sekoita juustoraaste ja suola kermaviili-munaseokseen. Kaada täyte vuokaan taikinan päälle ja paista uunin alatasolla 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  3. Napsauta parsoista puiset päät pois ja leikkaa parsat pitkittäin halki. Keitä parsoja vedessä 2 minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla siivilässä.
  4. Mausta parsat öljyllä, sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä parsat jäähtyneen juustopiirakan päälle. Pyöräytä ilmakuivatusta kinkusta ruusukkeita parsojen päälle ja viimeistele piirakka tuoreilla versoilla tai silmuilla.

 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1537 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä pikkupiiraat ovat oikea ranskalainen fantasia: camembertjuustolla päällystettyä karamellisipulia, voita ja rosmariinin tuoksua. Takuuvarma hitti pikkujouluihin!

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + sulatus 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Karamellisoidut sipulipiiraat

Ainekset

1
pkt (400 g)
piirakkataikinaa (esim. Sunnuntai)
4
puna- tai keltasipulia
2
rkl
fariinisokeria
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
1
tl
suolaa
50
g
voita huoneenlämpöisenä
100
g
camembertjuustoa
n. ½
dl
vehnäjauhoja leivontaan
rosmariininoksaa

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa kukin sipuli kolmeksi, noin 2 cm:n paksuiseksi viipaleeksi. Jaa fariinisokeri muffinipellin koloihin. Laita sipuliviipaleet sokerin päälle. Hienonna rosmariini ja ripottele se ja suola sipuleille. Jaa voi nokareiksi sipuleille. Kypsennä sipuleita uunissa 15 minuuttia. Anna pellin jäähtyä hetki ennen taikinan lisäämistä.
  3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Jauhota alusta ja kauli piirakkataikina noin ½ cm paksuksi levyksi. Ota levystä muffinipellin kolon kokoisia pyörylöitä esimerkiksi juomalasilla ja laita ne sipuleiden päälle. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna piiraiden jäähtyä hetki ennen kumoamista.
  4. Kumoa piiraat esimerkiksi uunipellin avulla. Paloittele juusto ja laita pala kunkin piiraan päälle. Viimeistele piiraat rosmariinin lehdillä.

Vinkki Voit tehdä sipulipiiraat myös esimerkiksi silikonisissa muffinivuoissa.

Kommentit (0)

Junior MasterChef on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Junior MasterChef

Oton ja Topiaksen tyylikäs makkara-annos vakuutti Master Chef -tuomariston. Itse tehty makkara tarjoiltiin juures-ranskalaisten, majoneesin ja omenachutneyn kanssa. Näiden lisukkeiden makumaailma toimii erinomaisesti makkaran kanssa!

Oton ja Topiaksen fine dining -makkaraperunat

Ainekset

Makkarat
700
g
karitsan- ja naudan jauhelihaa haluamassasi suhteessa
1
dl
speck-kinkkua (tai savupekonia)
1,5
dl
demi-glace riistalientä
1
tuore chili
2
valkosipulinkynttä
suolaa, pippuria ja tuoreita yrttejä
naudan, lampaan tai sian suolta
voita ja tuoretta timjamia paistamiseen
Majoneesi
1
keltuainen
1
rkl
sitruunamehua
0,5
tl
sormisuolaa
0.5
tl
dijoninsinappia
0,5
tl
sokeria
0,5
tl
sahramia
1
chili
2
dl
rypsiöljyä
Chutney
1,5
omenaa (kokonainen makeaa lajiketta ja puolikas kirpeää lajiketta)
1
tl
suolaa
1
keltainen chili
2
dl
fariinisokeria
0,5
dl
makeaa chilikastiketta
1
rkl
tuoretta inkivääriä pieninä paloina
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Pilko speck, valkosipuli ja chili hyvin hienoksi. Sekoita lihat ja lisää speck, pilkottu valkosipuli ja chili sekä yrtit ja mausteet. 
  2. Pujota huuhdottu suoli makkarakoneeseen ja tee solmu suolen toiseen päähän. Aloita täyttäminen. Älä täytä suolta liikaa, muista solmimisvara. Kun makkaraa on pursotettu noin puoli metriä, sen voi katkaista. Solmi toinen pää. Taittele makkara pienempiin osiin. Makkarat voi myös solmia puuvillalangalla.
  3. Keitä makkaroita riistaliemessä 20 minuuttia. Sen jälkeen paista niitä pannulla voissa tuoreen timjamin kanssa 10 minuuttia.
  4. Laita kaikki chutneyn ainekset kattilaan ja keitä niitä 10 minuuttia. Sekoita tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  5. Tee majoneesi. Laita huoneenlämpöinen keltuainen, sitruunamehu ja mausteet kulhoon. Sekoita, mutta älä vatkaa. Lisää öljyä ensin tipoittain koko ajan sekoittaen. Kun seos alkaa paksuuntua, lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Mausta valmis majoneesi chilillä.
  6. Kokoa annos. Tarjoa ranskalaisten kanssa. 

Kommentit (2)

Vierailija

"TÄYDELLINEN VOITAIKINAPOHJA" on minun mielestäni murotaikina- piiraspohja.

Guest

Miksi Sharlotka laitetaan irtopohjavuokaan jos se kumotaan lopuksi?

Soppa365 on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Tara Junker

Matchan ja valkosuklaan liitto on paitsi herkullinen, myös hienostunut. Tämä skonssimainen kakku sopii mainiosti aamiaiselle tai brunssille, sillä se ei ole liian makea. 

Annoksia
n. 10 palaa
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosuklaa-matchakakku

Ainekset

3,5
dl
vehnäjauhoa
1,5
rkl
matcha-jauhetta
0,5
tl
suolaa
1
tl
leivinjauhetta
1,5
dl
rypsiöljyä
1,75
dl
ruokokidesokeria
1
dl
kauramaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
3
rkl
sitruunamehua
kookoshiutaleita vuokaan
Kuorrutus
150
g
kauratuorejuustoa
40
g
vegaanista valkosuklaata
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet sokeria lukuunottamatta, kunnes seos on tasaisen vaaleanvihreää. Vatkaa öljy ja sokeri tasaiseksi. Sekoita joukkoon maito ja sitruunamehu. Kääntele varovasti joukkoon kuivat ainekset ja sokerisekoitus. Sekoita kunnes taikina on tasaista.
  2. Voitele leipävuoka ja ripottele pohjalle kookoshiutaleita. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä vähintään 20 min. Valmista tällä aikaa kuorrutus.
  3. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita tuorejuusto nopeasti juoksevaan suklaaseen. Paahda kookoslastut kuivalla pannulla kauniin ruskeaksi. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja ripottele kookoslastut kakun päälle.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 143 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmahyydykekakku

Ainekset

2
Kpl
Munaa
3/4
Dl
Sokeri
1/2
Dl
Vehnäjauhoja
1/2
Dl
Perunajauhoja
1/2
Tl
Leivinjauhetta
Täyte:
5
Dl
Kerma
150
G
Vadelmahyydykejauhe
1
Dl
Kylmää vettä
Pintaan:
Kiille
Muutama tippa
Punaista elintarvikeväriä
Suklaareunus:
N.150
G
Valkosuklaata
Reunakalvoa
Pursotinpussi
Koristeet pintaan:
Marsipaani kukkia

Työvaiheet

Kakkupohja:
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi
Lisää siivilän läpi jauho-leivinjauheseos. Sekoita varoen.
Kaada taikina pinnoitettuun, voideltuun irtopohjavuokaan.
Paista uunissa 175 asteessa n. 15 min tai kunnes kakkupohja on kypsä. Irroita pohja vuuasta. Anna pohjan jäähhtyä. Jos kakkupohja tuntuu liian paksulta halkaise se.

Aseta irtopohjavuuan sisäreunaan reunakalvo, laita vuuan pohjalle kakkupohja.
Tee täyte.

Täyte:
Käyttöohje: Vatkaa 5dl kermaa vaahdoksi. Sekoita hyydykejauhe (150g) 1 dl:n kylmää vettä ja kaada se kermavaahdon joukkoon.

Kaada täyte pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Vie hyytymään pakastimeen. Kun kakku on hyytynyt levitä pintaan kiilteen ja elintarvikevärin seos. Irroita kakku vuuasta.

Suklaareunus:

Mittaa reunakalvoa kakun umpärysmitan verran.

Laita suklaa pursotinpussiin ja sulata vesihauteessa. Leikkaa pussiin pieni reikä.

Laita reunakalvo pöydälle leivinpaperin päälle. Pursota suklaalla tiheä ristikko: siksakkia ensin toiseen suuntaan ja sitten toiseen suuntaan. Kun reunakalvon korkeus on mitoitettu valmiiksi halutun koristeen korkuiseksi, voi siksakkaus ulottua reilusti muovin ylä- ja alareunojen ylikin. Näin muovin alueelle jäävästä kuviosta tulee tasaisen korkea eivätkä kääntökohtiin syntyvät paksummat alueet päädy lopulliseen koristeeseen.

Nosta reunakalvo alustaltaan ja pidä se pingotettuna kummastakin päästä vetäen. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina pintaan kiinni, kakun alareunasta saakka.

Paina kumpikin siipi kakun reunaan kiinni siltä osalta, jossa on suklaapursotusta. Taivuta ylimääräiset hännät irti kakusta.

Laita kakku jääkaappiin, kunnes suklaa on kovettunut. Irrota sitten muovi kakun reunoilta.

Koristele.

Kommentit (0)