klo 13:14 | 10.12.2015

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min + 2 t - 1vrk
Vaikeustaso
Helppo
Lasimestarin tofu
Ainekset
1
pkt
(300 g) savutofua (Jalotofu)
1
porkkana
1
punasipuli
3
cm
(noin 15 g) piparjuurta
Liemi
1
dl
väkiviinaetikkaa
1
dl
sokeria
2
dl
vettä
1-2
tl
suolaa
10
valko- ja maustepippuria
10
neilikkaa
2
tl
sinapinsiemeniä
2
laakerinlehteä
Työvaiheet
- Leikkaa tofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.
- Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuurilastut lasipurkkiin kerrok-sittain (purkin koko noin 6 dl).
- Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.
- Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.VINKKI Lasimestarin tofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee