Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 73 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Blinitaikina saa täyteläisen makunsa bataatista. Tarjoa blinit talven juhlissa alkuruokana smetanan, mädin ja punasipulisilpun kanssa.

Vinkki! Valmista bataattisosetta löytyy kaupan kasvisosaston kylmähyllystä.

Blinitaikinan voi muokata myös vegaaniseksi: Korvaa smetana kahdella desillä kaurakermaa. Jätä voi ja muna pois. Lisää taikinaan 2 rkl rypsiöljyä. Paista blinit öljyllä tai vegaanisella margariinilla (esim. sininen Keiju). Tarjoa vegaaniset blinit kaurapohjaisen ranskankerman ja caviart-merilevävalmisteen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
40 minuuttia + 2 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Bataattiblinit

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
20
g
hiivaa
1
dl
smetanaa
dl
tattarijauhoja
100
g
voita
1
muna
1
tl
suolaa
1
dl
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Lämmitä bataattisose kädenlämpöiseksi. Liuota soseen joukkoon hiiva. Lisää smetana ja jauhot. Jätä taikina huoneenlämpöön leivinliinan alle kahdeksi tunniksi. Viileässä taikina voi tekeytyä vuorokauden ajan.
  2. Pehmitä voi mikrossa notkeaksi.
  3. Lisää taikinaan puolet rasvasta, muna ja suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi kivennäisvesi.
  4. Paista taikinasta lettupannulla pieniä blinejä. Käytä loput rasvasta paistamiseen.
  5. Tarjoile smetanan, kirjolohenmädin ja silputun punasipulin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuivatuista sienistä saa upean makuisen maustesuolan kalan pintaan, kun sienet murskaa morttelissa suolan ja pippurin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu kuha, sienisuola ja ruskistettu voi

Ainekset

600
g
kuha- tai siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria
4
rkl
kuivattuja sieniä murskattuna (esim. suppilovahveroita)
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
100
g
voita
TARJOILUUN
2–3
herkkutattia
perunamuusia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kaloista ruodot. Leikkaa kalat annospaloiksi. Yhdistä suola, pippuri ja murskatut sienet. Painele seosta kalojen pintaan. Paista kalat pannulla voi-öljyseoksessa, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä lämpimänä.

  2. Tee ruskistettu voi. Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata se keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana. Kun voista nousee pähkinäinen tuoksu ja väri on kauniin ruskea, ota kattila pois liedeltä ja anna voin levätä hetki, jolloin hippuset painuvat pohjalle. Väliin jää ruskistettu voi ja päälle vaahto. Kaada ruskistettu osa erilliseen astiaan.

  3. Viipaloi tatit ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.

  4. Tarjoa kalat paistettujen sienten ja perunamuusin kanssa. Valuta päälle ruskistettua voita. Viimeistele tillillä. Tarjoa halutessasi vihreää salaattia tai höyrytettyjä vihreitä kasviksia.

Vinkki Käytä voin ruskistamisessa tarvittaessa paistolämpömittaria. Kun voi on 160-asteista, voit ottaa kattilan liedeltä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jos pidät brie-juustosta, rakastut tähän kakkuun. Makea keksipohja, juustoinen täyte ja vadelmien pieni hapokkuus sointuvat saumattomasti yhteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-brietorttu

Ainekset

1
pkt (260 g)
kandisokerikeksejä (Bastogne)
50
g
voita
3
dl
tuoreita vadelmia
1
dl
hillosokeria
400
g
briejuustoa
LISÄKSI
1
dl
pähkinöitä ja/tai manteleita
2
dl
tuoreita vadelmia
2
rkl
juoksevaa hunajaa

Työvaiheet

  1. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø n. 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle ja reunoille noin 2 cm:n korkeuteen.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Painele vadelmia lusikalla hieman rikki ja sekoita hillosokeri joukkoon. Levitä seos keksipohjan päälle.

  3. Leikkaa jääkaappikylmä briejuusto ohuiksi viipaleiksi ja lado viipaleet limittäin hillon päälle. Kypsennä torttua uunissa 12–15 minuuttia tai kunnes juusto on pehmennyt mutta ei kuitenkaan kokonaan sulanut.

  4. Irrota kakku varovasti vuoasta vadille leivinpaperia apuna käyttäen. Kasaa pähkinät ja vadelmat kakun pinnalle. Lusikoi hunajaa päälle tai tarjoa se erikseen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Upota kesäkurpitsasadon isoimmat yksilöt brownieihin, joihin niiden tehävä on tuoda kosteutta ja mehevyyttä, ei makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsabrowniet

Ainekset

1
(300 g)
kesäkurpitsa (raastetta noin 4 dl)
250
g
tummaa suklaata (kaakao- pitoisuus 70 %)
250
g
voita huoneenlämpöisenä
3
dl
ruokokidesokeria
4
kananmunaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
aitoa vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa metallinen uunivuoka (24 cm x 32 cm) leivinpaperilla. (Leivinpaperi asettuu vuokaan helpommin, jos rutistat sen ensin palloksi.)

  2. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.

  3. Paloittele suklaa ja sulata se varovasti mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. (Kulhon pohja ei saa koskea veden pintaa. Kun suklaa on sulanut, siirrä kattila vesihauteineen pois liedeltä.)

  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  5. Riko kananmunat mukiin ja vatkaa niiden rakenne haarukalla rikki. Lisää munat voi-sokerivaahtoon useassa erässä koko ajan vatkaten. Lisää suklaasula ja sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten kesäkurpitsaraaste joukkoon.

  6. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilja ja suolaripaus. Lisää jauhoseos taikinaan käännellen. Vältä turhaa sekoittamista. Kaavi taikina paistovuokaan ja tasoita pinta.

  7. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Brownie saa jäädä sisältä kostean tahmeaksi.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3029 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Prosentteja nolla mutta makua täydet sata. Sellainen on tuorepuristetusta omenamehusta tehty inkiväärin ja rosmariinin maustama cocktail.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min + keittäminen ja jäähtyminen 1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Omena-inkivääricocktail

Ainekset

8
dl
omenatuoremehua
7
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
1–2
oksaa rosmariinia
LISÄKSI
n. 5
dl
ginger ale -juomaa
jääpaloja tai -murskaa

Työvaiheet

  1. Laita omenamehu kattilaan. Pese inkivääri ja leikkaa se kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Lisää viipaleet kattilaan yhdessä rosmariinin kanssa. Keitä juomaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Nouki inkivääriviipaleet ja rosmariininoksat pois. Kaada juoma laseihin ja lisää jäitä tai jäämurskaa. Täytä lasit ginger ale -juomalla.

Vinkki Juoman voi terästää tilkalla mausteista likööriä, kuten Cuarenta y Tres (Licor 43).

Kommentit (0)