Kulinaristi ja Kokitar on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.

Helppo uuni-brie on varma nakki. Aktiiviseen valmistukseen menee noin minuutti, joten herkku on vaivaton! Sopii talvi-iltoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10-15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea uuni-brie

Ainekset

1
kiekko
briejuustoa
2
oksaa
esim. timjamia

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen.

Laita juusto uunin kestävään astiaan tai pellille omassa "puukorissaan" (varmista, ettei papereita tai muuta jää vahintossa puun ja juuston väiliin). Leikkaa pienellä veitsellä muutama viilto kuoreen.

Anna olla uunissa 10-15 minuttia juuston koosta riippuen.

Koristele timjamilla ja syö tuoretta leipää dipaten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Kauraa, mantelia, tahinia ja iso kasa tuoreita hedelmiä. Vegaaninen juustokakku on kuin raikas tuulahdus tropiikista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
45 min + jäähdytys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Tropiikin vegaaninen juustokakku

Ainekset

2
dl
kaurahiutaleita
2
dl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria
1/4
tl
suolaa
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
Täyte
2
dl
tuoretta mangoa soseutettuna
2
pkt (à 150 g)
maustamatonta kasvirasvalevitettä (esim. Oatly påMackan)
2
rkl
tahinia
2
rkl
agave- tai vaaleaa siirappia
2
dl
kauravispiä (esim. Kaslink)
Lisäksi
tuoreita hedelmiä (mangoa, pitaijaa, kiiviä, papaijaa, luumua, karambolaa)

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita siirappi ja öljy joukkoon. Painele taikina tiiviisti vuoan pohjalle ja reunoille. Paista uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on saanut hieman väriä. Anna pohjan jäähtyä vuoassa ensin huoneenlämpöiseksi ja sitten jääkaappikylmäksi.
  2. Irrota pohja varovasti vuoasta tarjoiluvadille. Kuori ja kuutioi mango. Soseuta mango sauvasekoittimella niin että soseeseen jää sattumia. Levitä sose torttupohjalle.
  3. Notkista levite, tahini ja siirappi kulhossa lusikalla. Vaahdota kauravispi toisessa kulhossa. Sekoita vaahto tahini-siirappilevitteeseen ja lusikoi täyte mangososeen päälle.
  4. Kuori ja viipaloi hedelmät. Asettele hedelmät täytteen päälle.

Vinkki Voit korvata tuoreen mangon säilykemangolla.

Vinkki Jos kakun ei tarvitse olla vegaaninen, käytä levitteen tilalla tuorejuustoa ja kauravispin tilalla vispikermaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1884 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.

Täysi pellillinen meheviä makuja! Jos innostut uunifetapastasta, pidät takuuvarmasti myös uunissa paahdetuista kasviksista ja fetasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kasvissalaatti ja feta

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
pientä
kesäkurpitsaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
rs
fenkoli
2 + 2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
1
pkt (200 g)
fetajuustoa palana
½
dl
balsamicoa
Lisäksi
tuoreita yrttejä (esim. lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.  Harjaa sienet puhtaiksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja tomaatit. Poista fenkolista kanta ja uloin kerros. Leikkaa kasvikset reiluiksi paloiksi ja levitä ne uunipellille. Pirskota päälle 2 rkl oliiviöljyä ja ripottele mausteet pinnalle. Kypsennä uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Laita fetajuusto kokonaisena pellille. Kaada 2 rkl öljyä juuston päälle. Kypsennä vielä 10 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä mutta vielä napakoita.
  3. Annostele kasvikset lautasille, mausta balsamicolla ja viimeistele yrteillä. Tarjoa leivän kanssa.  

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Suolaiset donitsit voi halutessaan kuorruttaa maustamattomalla tuorejuustolla ja pähkinöillä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min + kypsennys 9 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinädonitsit

Ainekset

1/2
dl
öljyä
1 1/4
dl
piimää (rasvaton)
1
kananmuna
2 1/2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
rkl
vehnäleseitä
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
sokeria
1
dl
saksanpähkinöitä rouhittuna
voiteluun öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele donitsipellin kolot öljyllä.
  2. Sekoita öljy, piimä ja muna kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi mutta älä vaivaa.
  3. Lusikoi taikinaa donitsipellin koloihin reiluun puoleenväliin saakka. Paista uunissa noin 8–9 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.


Vinkki. Rasvainen saksanpähkinä sisältää runsaasti omega-3-rasvahappoja. Runsaan rasvapitoisuuden kääntöpuolena saksanpähkinät eivät säily kovin kauaa, vaan härskiintyvät helposti. Saksanpähkinäöljy sopii mainiosti salaatin maustajaksi.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 267 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Klassinen punaviinikastike on täydellinen pari pihville ja ohueksi leikatulle paistille. Valmistus on helppoa, tarvitset vain hyvät ainekset ja riittävästi aikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 1 t keittäminen
Vaikeustaso
Helppo

Punaviinikastike

Ainekset

5
valkosipulinkynttä
2
salottisipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
½
dl
sokeria
½
dl
punaviinietikkaa
dl
punaviiniä
1
l
lihalientä
2
rosmariininoksaa
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuleista kannat pois ja puolita sipulit. Pese porkkanat ja palsternakka. Paloittele ne ronskisti.
  2. Kuumenna kattila levyllä. Paahda kasviksia ilman rasvaa kattilassa 5 minuuttia.
  3. Lisää sokeri ja anna sen sulaa. Lisää etikka, viini ja liemi. Mausta rosmariinilla. Anna kastikkeen kiehua keskilämmöllä ilman kantta välillä sekoitellen noin tunti.
  4. Siivilöi kastike ja kaada se takaisin kattilaan. Mausta suolalla samalla maistellen.

Kommentit (0)