Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 43 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Hehkuvanväriset kananmunat ovat kemujen katseenvangitsijoita! Mitä pidempään kananmunia marinoit, sitä pinkimpiä ja etikkaisempia niistä tulee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
20 min + 3 t marinoituminen
Vaikeustaso
Helppo

Pinkit kananmunat

Ainekset

6
kananmunaa
Marinadi
2
dl
punajuurisäilykkeen lientä (noin 700 gramman lasipurkki)
Täyte
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
majoneesia
1
tl
dijoninsinappia
½
tl
currya
ripaus
suolaa
(vettä)
Lisäksi
100
g
sulatettuja ja valutettuja katkarapuja
tilliä tai vesikrassia

Työvaiheet

  1. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Upota kuoritut kananmunat punajuuriliemeen. Anna marinoitua noin 3 tuntia.
  2. Halkaise värjätyt munat pituussuunnassa ja poista keltuaiset varovasti.
  3. Riko keltuaisten rakenne haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon öljy, majoneesi, sinappi, curry ja pieni ripaus suolaa. Jatka vedellä tarvittaessa. Täytä kananmunat ja koristele katkaravuilla ja yrteillä.

Kommentit (2)

martti

pitäiskö rikkoa keltuaisten rakenne. eikä munien

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christiina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Leikkaaminen paljastaa voileipäkääretortun kauniit kierteet. Kun katat lisukkeeksi savulohta ja kinkkua, saat nälkäisimmätkin vieraat myhäilemään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12–15 palaa
Valmistusaika
40 min + tekeytyminen 8 t
Vaikeustaso
Helppo

Voileipäkääretorttu

Ainekset

16
palaa
täysjyväpaahtoleipää
KOSTUTUS
dl
vettä
¼
dl
sitruunamehua
TÄYTE
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
100
g
fetaa
1
dl
arrabiatta-pestoa (esim. Pirkka)
1
kurkku
1
dl
ruohosipulia hienonnettuna
½
dl
minttua hienonnettuna
mustapippuria myllystä
PÄÄLLE
2
prk (á 200 g)
tuorejuustoa
1
dl
turkkilaista jogurttia
KORISTEEKSI
kurkkua, hunajamelonia, oliiveja, minttua, ruohosipulia

Työvaiheet

  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado leivät leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Kostuta leivät sitruunamehun ja veden seoksella ja painele leipien reunat tiiviisti kiinni toisiinsa.
  2. Soseuta tuorejuusto ja feta tahnaksi. Levitä tahna leipälevylle. Jos seos on liian paksua, notkista sitä sitruunamehulla. Levitä pesto juuston päälle.
  3. Halkaise kurkku ja koverra siemenet lusikalla. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja purista raasteesta nestettä pois. Hienonna ruohosipuli ja minttu. Levitä kurkkuraaste ja yrtit levyn päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Kääri leipälevy rullalle kääretortun tapaan ja jätä se saumapuoli alaspäin. Kiedo leivinpaperi ympärille tiukaksi kääreeksi. Nosta käärö vähintään 8 tunniksi viileään vetäytymään.
  5. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti yhteen ja levitä seos voileipäkakun pinnalle. Koristele kakku kurkkunauhoilla, palloraudalla pyöräytetyillä hunajamelonipalloilla, oliiveilla, mintulla ja ruohosipulilla.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Jääjugurttikakku on kuin jäätelö ja juustokakku samassa. Täydellinen kesäjälkkäri!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
15 min + 4 h

Frozen Yogurt -kakku

Ainekset

POHJA
250
g (17 kpl)
digestivekeksejä
100
g
sulaa voita
1
tl
jauhettua, kuivattua mustikkaa/kaakaojauhetta
TÄYTE
4
dl
maustamatonta kreikkalaista jugurttia
1
prk (250 g)
mascarponejuustoa
2
dl
vispikermaa
4
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vaniljasokeria
LISÄKSI
marjoja koristeluun

Työvaiheet

  1. Murenna keksit hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi ja marjajauhe. Painele muruseos tiiviisti irtopohjaisen, noin 27x18 senttimetrin kokoisen kakkuvuoan pohjalle.
  2. Sekoita jugurtti ja mascarpone. Vispaa kerma paksuksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto, hunaja ja vaniljasokeri jugurttiseokseen, levitä se pohjan päälle ja laita vuoka pakastimeen noin 4 tunniksi. Kakku on parhaimmillaan juuri ja juuri jäätyneenä.
  3. Koristele kakku tuoreilla marjoilla.

Vinkki: Jos teet kakun pakkaseen jo aiemmin, ota se sulamaan noin puoli tuntia ennen tarjoilua.

Oton leipomukset on lisännyt 32 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 78 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Portugalin kuuluisin leivos pasteis de nata tehdään usein voitaikinasta, mutta kokeilepa murotaikinaa. Murea pohja ja kermaisen pehmeä sitruuna-vaniljatäyte – upea päätös aterialle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
50 min + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Portugalilaiset vaniljaleivokset

Ainekset

400
g
murotaikinaa (pakaste)
TÄYTE
2
dl
kuohukermaa
1
dl
täys- tai kevytmaitoa
2
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
¾
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
4
huoneenlämpöistä keltuaista
1–2
sitruunan kuori (1 rkl raastettuna)
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
tomusokeria ja kanelia

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Tee täyte. Laita kerma, maito ja maissitärkkelys kattilaan. Sekoita sokeri ja vaniljasokeri joukkoon. Kuumenna seos kiehuvaksi ja siirrä kattila pois liedeltä, säädä liesi valmiiksi keskilämmölle. Riko keltuaisten rakenne pienessä kulhossa ja lisää ne sitten nopeasti vatkaten kermaseokseen. Siirrä kattila takaisin liedelle ja keitä keskilämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia, kunnes täyte paksuuntuu. Älä anna sen kiehua.
  3. Mausta täyte raastetulla sitruunankuorella ja sitruunamehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi välillä sekoitellen.
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ohuemmaksi levyksi (noin 30 x 40 cm). Ota siitä ympyröitä (Ø noin 10 cm) ja painele ne muffinipellin koloihin. Lusikoi täyte pohjille. Paista leivoksia uunin keskitasossa noin 15–19 minuuttia. Täyte saa ruskistua paikoitellen.
  5. Siivilöi jäähtyneiden leivosten pinnalle tomusokeria ja kanelia.

Vinkki! Voit paistaa taikinasta ja täytteestä leivosten sijaan ison tortun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm) ja painele kaulittu taikina vuokaan. Lisää täyte ja paista 200 asteessa noin 25–30 minuuttia.