Isänpäivänä keittiössä tuoksuvat vastaleivotut aamupalamuffinit. Ohje on helppo, joten leipomisen voi huoletta jättää sunnuntaiaamulle. Näiden hauskojen leivonnaisten juju on kokonainen keitetty luomukananmuna, joka on piilotettu muffinin sisään.
Taikina maustetaan luomumeetwurstilla, luomupinaatilla ja luomusipulilla. Isä tosin toivoo näitä meheviä ja ruokaisia herkkuja useammin kuin kerran vuodessa!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
5
Helppo
Luomuaamupalamuffinit
Ainesosat
5+1
luomukananmunaa (M-koko)
1
pieni luomusipuli
n. 30 g
tuoretta luomupinaattia
10
siivua
(n. 50 g) luomumeetwurstia
1 tl + 25 g
luomumargariinia (75 % rasvaa)
ripaus
luomumustapippuria rouhittuna
2 dl
luomusämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
0,5 tl
suolaa
1 dl
luomukevytmaitoa
5
isoa ja tukevaa muffinivuokaa
Vaiheet
- Keitä viisi kananmunaa kiehuvassa vedessä 7 minuuttia. Kaada vesi pois ja anna munien kuivahtaa hetki. Kaada kattilaan kylmää vettä ja anna munien jäähtyä. Näin kuori irtoaa helpommin. Kuori munat.
- Kuori ja hienonna sipuli. Pilko pinaatit muutamaan osaan. Kuutioi meetwursti. Kuumenna pannulla 1 tl margariinia ja kuullota sipulia, pinaattia ja meetwurstia muutamia minuutteja. Mausta mustapippurilla.
- Sulata 25 g margariinia. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivien aineiden joukkoon margariinisula, maito ja yksi kananmuna sekä pannulla kuullotetut ainekset. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Pane viiden muffinivuoan pohjalle ruokalusikallinen taikinaa. Paina jokaisen taikinan päälle kuorittu kananmuna. Jaa lopputaikina kananamunien päälle.
- Paista muffineita 225°C asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile aamukahvin kera.