Me Naiset on lisännyt 1066 reseptiä.
Linkitetty 177 keittokirjaan.
Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Skonssi eli teeleipä valmistuu helposti 10 minuutissa. Se maustetaan oliiveilla ja yrteillä herkulliseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + 15 min paisto
Vaikeustaso
Helppo

Skonssi oliiveilla

Ainekset

½
dl
oliiveja
(tuoreita yrttejä, esimerkiksi basilikaa tai timjamia)
½
dl
parmesaanijuustoa raastettuna
3
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
50
g
kylmää voita
1
dl
jugurttia
1
dl
kylmää vettä

Työvaiheet

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Pilko oliivit renkaiksi tai käytä valmiita oliivirenkaita. Jos sinulla sattuu olemaan yrttiruukun jämät, silppua yrtit.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Paloittele kylmä voi. Nypi sormin murumaiseksi. Sekoita jogurtti ja vesi joukkoon nopeasti niin, että kaikki menee hyvin sekaisin, mutta älä vaivaa.

3. Taputtele taikina ympyräksi pellin päälle tai pieneen kakkuvuokaan, jos haluat sen olevan tasaisen pyöreä. Paista 15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä voin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Panu Pälviä

Kuitupitoisia jyviä, rapeaksi paistettua tofua ja raikkaita kasviksia. Kasaa evääksi helpot vegekulhot, joilla jaksaa koko päivän!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Helpot vegekulhot evääksi

Ainekset

4
dl
ateriajyviä (Myllärin)
vettä ja suolaa keittämiseen
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
limetinmehua
½
tl
suolaa
Paistettu tofu
1
pkt (270 g)
kiinteää tofua
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
tl
mietoa chilimausteseosta
1
rkl
soijakastiketta
Päälle
2
avokadoa
½
kurkkua
1
rs (200 g)
miniluumutomaatteja
1
rs (70 g)
versoseosta
1
rkl
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Valuta tofu ja laita se lautaselle muutaman talouspaperin väliin. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna ylimääräisen nesteen imeytyä vartin ajan. 
  2. Keitä ateriajyvät suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Valuta ja huuhtele ne lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita limetinmehu, öljy ja suola kattilassa. Kumoa päälle valutetut jyvät ja sekoita.
  3. Leikkaa tofu pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy ja kuivamausteet pannulla. Lisää tofupalat ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Mausta soijalla ja anna sen imeytyä tofupaloihin. Nosta pannu liedeltä.
  4. Leikkaa avokadot viipaleiksi, kurkku pieniksi kuutioiksi ja puolita tomaatit.
  5. Jaa jyvät kulhoihin tai eväsrasioihin. Lisää päälle tofupalat, kasvikset ja seesaminsiemenet. Purista limettiä avokadojen päälle, jotta ne säilyvät vihreinä.

Vinkki! Jos tarjoat ruuan saman tien, voit yhdistää lämpimät ja kylmät ainekset samaan kulhoon.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 66 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Valmista alle puolessa tunnissa! Tässä pastassa lohikuutiot kypsennetään valkoviinissä ja helppo carbonaratyylinen kastike syntyy pastan keitinliemestä, keltuaisista ja parmesaanista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-lehtikaalipasta

Ainekset

100
g
lehtikaalia
3
cm:n pala
purjoa
1
tl
oliiviöljyä
150
g
kirjolohifileetä kuutioina
ripaus
suolaa ja mustapippuria
1
dl
kuivaa valkoviiniä
½
dl
pastan keitinlientä
2
keltuaista
1
rkl
parmesaania raasteena
Lisäksi
120
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Poista lehtikaalista kova keskiruoti ja leikkaa vihreät osat suupaloiksi. Hienonna purjo. Paista lehtikaalia ja purjoa tilkassa öljyä pannulla noin 2–3 minuuttia. Siirrä kasvikset syrjään ja kaada pannulle valkoviini. Kuumenna kiehuvaksi ja laita lohikuutiot siihen kypsymään noin minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja siirrä pannu syrjään liedeltä.
  2. Valuta pasta ja ota talteen noin ½ dl keitinvettä. Sekoita keitinveden joukkoon keltuaiset ja parmesaani. Kaada seos takaisin pastan joukkoon ja nostele joukkoon myös lehtikaaliseos ja kypsät lohikuutiot valkoviineineen.

Kommentit (0)

Tämä on kehittämäni lusikkaleipäohje, jossa lusikkaleivät ovat saaneet vähän uutta vivahdetta ja ovat todella suussa sulavia ja hurmaavan suklaisia. Kaiken lisäksi ovat erittäin helppoja tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 - 18 kpl
Valmistusaika
n. 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hurmaavat suklaiset lusikkaleivät

Ainekset

100
g
voita
2,25
dl
vehnäjauhoja
0,75
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
1,5
rkl
kaakaota
1/4
tl
Pan suolaa/tav. suolaa puolet vähemmän.
Täyte:
2
rkl
voita
2
rkl
kaakaota
1
rkl
kahvia
1
rkl
kuohukermaa
3
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

Sulata mikrossa palasiksi laitettua voita n. 30 sek, loput palat sulavat sulaneessa voissa itsestään. Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon sulannut voi.

Sekoita taikina sopivaksi ja muotoile pikkulusikalla lusikkaleivät, Sorsakosken vanhat pikkulusikat ovat tarkoitukseen sopivia tai vanhat hopealusikat.

Jätä taikina päältä kukkuraiseksi, älä painele liikaa taikinaa, laita lusikan sileä puoli päällepäin pellille, jätä 1 cm väliä. Jos taikina menee kovin murumaiseksi lämmitä sitä mikrossa.

Paista 175 asteessa n. 12 min uunin keskitasolla. Vedä leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä jähtymään.

Täyte:
Sulata voi ja lisää siihen kaakao, kahvi ja kuohukerma sekoita hyvin ja lisää tomusokeri, sekoita hyvin.

Laita täytettä lusikkaleipien puolikkaiden väliin hiukan keskelle ja hankaa varovasti puolikkaat paikoilleen.

Voit kierittää ne sokerissa ja ovat myös ihanan hyviä niin, tai tehdä lopusta täytteestä kuorrutetta, lisää vain sopivasti tomusokeria, että tulee sopivan paksua ja saa vielä hyvin kuorrutettua päältä.

Voi pakastaa ja säilyvät n. pari viikkoa jääkaapissa kannellisessa tiiviissä rasiassa.
Muista ottaa hiukan aikaisemmin lusikkaleivät huoneen lämpöön, sillä voi kovettuu kylmässä, kun tarjoat niitä.

Kommentit (0)

Oton leipomukset on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Laskiaispullamacaronssit ovat aivan uskomattoman herkullisia. Macaronstaikina on maustettu kardemummalla ja täytteenä on perinteiseen laskiaipullaan kuuluvan vadelmahillon lisäksi täyteläisen raikasta mantelikreeemiä. Mainio herkku ottaa mukaan vaikkapa pulkkamäkeen ja nauttia kuuman kaakaon...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 kpl
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Laskiaispullamacaronssit

Ainekset

Macarons-kuoret
4
kpl
valkuaisia
1/2
tl
suolaa
3
rkl
taloussokeria
3
dl
mantelijauhetta
3,5
dl
tomusokeria
1
rkl
kardemummaa
1/2
tl
keltaista elintarvikeväriä
Täyte
2
dl
vispikermaa
100
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
mantelijauhetta
3
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
100
g
vadelmahilloa

Työvaiheet

Macarons-kuoret:

Vatkaa valkuaiset ja suola kovaksi vaahdoksi.
Lisää joukkoon taloussuokeri samalla koko ajan vatkaten.
Siivilöi tomusokeri ja mantelijauhe valkuaisvaahtoon.
Lisää joukkoon kardemumma ja elintarvikeväri.
Kääntele nuolijan avulla ainekset juuri sekaisin. (Älä sekoita liikaa, jotta taikinasta ei tule liian juoksevaa!)

Laita pellille leivinpaperi.
Kaada taikina pursotiinpussiin ja leikkaa siihen melko pieni reikä. (Tyllaa ei tarvita.)
Pursota taikinasta n. 40 tasakokoista ympyrää.

Pudota pelti pöydälle n. 10 cm korkeudesta, jotta ilmakuplat häviävät.
Anna macarons-kuorien levätä huoneenlämmössä n. 25 min.
Pinta on kuorettunut tarpeeksi, kun sitä voi koskea hellästi sormella siten, että taikinaa ei tartu sormiin.
Paista 140-asteisessa uunissa n. 18-20 minuuttia.

Täyte:

Mittaa vatkauskulhoon kerma, tuorejuusto ja mantelijauhe.
Vatkaa seos sähkövatkaimen avulla tasaiseksi kreemiksi.
Sekoita joukkoon tomu- ja vaniljasokeri. Tarksita maku.
Siirrä kreemi pursotinpussiin ja valitse mieleinen tylla.

Valitse macaron-kuorista puolet leivosten pohjiksi.
Laita macaronssin päälle nokare hilloa.
Pursota hillon ympärille mantelikreemiä.
Asettele kreemin ja hillon päälle macarons-leivosten "kannet".

Laskiaispullamacaronssien maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Macaronssit säilyvät jääkapissa täytettyinä kolme päivää.

Kommentit (0)