Siemenistä ja manteleista paahdettu dukkah-mauste sopii täydellisesti broilerille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
16
30 min
Helppo
Dukkah-broileri
Ainesosat
16
broilerinkoipipalaa
2
tl
suolaa
Marinadi
4
rkl
hienonnettua inkivääriä
1
sitruunan mehu
1
dl
oliiviöljyä
1
rkl
siirappia
Dukkah-mausteseos
2
rkl
pinjansiemeniä
2
rkl
pistaaseja
2
rkl
kuorittuja manteleita
2
rkl
korianterinsiemeniä
2
tl
juustokuminaa eli jeeraa
1
tl
chilijauhetta
1/2
dl
seesaminsiemeniä
Vaiheet
- Laita uuni kuumenemaan grillitoiminnolle. Sekoita marinadin ainekset.
- Lado broilerikoivet uunivuokaan. Sivele marinadi pintaan ja suolaa koivet. Kypsennä broilereita 5 minuuttia uunin grillivastuksen alla jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- Tee dukkah. Paahda aineksia seesaminsiemeniä lukuun ottamatta paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja niistä irtoaa tuoksu. Jauha ainekset tehosekoittimessa rouheeksi. Paahda seesaminsiemenet pannussa ja lisää mausteseokseen. Hiero dukkahia reilusti kypsän broilerin pintaan.