Buga´s chili kastike saatavilla:
K-Supermarket Hertta,
K-Supermarket Mustapekka,
K-Citymarket Ruoholahti,
K-Citymarket Tammisto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paholaisen pororullat

Ainekset

4 kpl -
Rieska tai täysjyvä tortillalettuja
200 g -
Kanttarellituorejuusto, Creme bonjour
70 g -
Rucola salaatti
100 g -
Poron Kylmäsavupaisti (ohut)
4 rkl -
Buga´s chili-karpalo kastiketta

Työvaiheet

Levitä tuorejuustoa kerros rieskalle, ripottele chili-karpalokastike tasaisesti joka puolelle.

Lisää rucola ja asettele porosiivut päälle, mutta jätä yläreunasta neljä senttiä ilman täytettä, jotta täytteet ei pursua ulos.

Kääri tiukasti rullaksi kääretortun tavoin.

Voit tarjota kokonaisina wrappeina tai viistoon leikattuina cocktailpaloina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Töyhtöhyyppä on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 17 keittokirjaan.

Vaihtoehdoksi feta-kesäkurpitsapihveille, jotka eivät pysy kasassa ilman reipasta "munakastukea". Jos käytettävissä on perunamuhennoksen jämät, niitä voi käyttää jatkeena. Tarjoa salaatin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 hengelle (n. 20 pientä pihviä)
Valmistusaika
20min + 30-60min. Nesteenpoistoseisotus
Vaikeustaso
Helppo

Halloumi-kesäkurpitsapihvit

Ainekset

1
kpl
kesäkurpitsa, normaalia "myymäläkokoa"
2
kpl
kananmunia
1
paketti
Grillijuustoa tai halloumia
1
tl
timjamia
2
kpl
keskikokoista sipulia
1-2
Valkosipulin kynttä
1
rkl
perunajauhoja
öljyä
paistamiseen

Työvaiheet

Raasta juusto ja kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Purista kurpitsasta nestettä, jätä juustokurpitsaseos valumaan (juuston suola irrottaa nestettä) aikatalusi mukaan. Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi, kuullota ne, jäähdytä vähän. Lisää seokseen perunajauho ja munat, sekoita. Muotoile käsin tai lusikalla pieniksi pihveiksi. Paista öljyisessä pannussa miedolla lämmöllä, jotta kananmuna ehtii hyytyä ja saat pihvit käännettyä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1060 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Helppo ja herkullinen lehtikaali-gnocchipannu valmistuu vartissa. Makuun voit vaikuttaa sillä, kuinka tulisia raakamakkaroita valitset. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-lehtikaalignocchit

Ainekset

1
rkl
oliiviöljyä
6
raakamakkaraa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
fenkolinsiemeniä
500
g
gnoccheja
dl
kanalientä
100
g
lehtikaalia
Päälle
4
rkl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla. Purista makkarat pieninä paloina kuorestaan pannulle. Paista melkein kypsäksi, samalla puuhaarukalla vielä hieman pienemmäksi rikkoen. Lisää mausteet ja paista loppuun saakka. Siirrä makkarat kulhoon ja pidä lämpimänä.
  2. Paista gnoccheja makkaroiden rasvassa minuutti. Lisää kanaliemi ja keitä 2 minuuttia. Suikaloi lehtikaali joukkoon ja keitä vielä pari minuuttia, kunnes lehtikaali pehmenee. Lisää makkarat joukkoon.
  3. Raasta parmesaani valmiiden annosten päälle ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Täydellinen vastaus talviseen sitrushimoon! Vuoraa leivät veriappelsiiniviipaleilla ja viimeistele ne mozzarellalla ja laventeliöljyllä. Tarjoa alkupalaksi tai sellaisenaan pieneen nälkään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Veriappelsiini-mozzarellaleivät

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
Laventeliöljy
1
rkl
korianterinsiemeniä
1
valkosipulinkynsi
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
hunajaa
1
tl
kuivattua laventelia
¼
tl
hienoa merisuolaa
Lisäksi
3
veriappelsiinia
4
palloa
bufalamozzarellaa
2
dl
rucolaa
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Tee ensin laventeliöljy. Paahda korianterinsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti. Hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa kaikki öljyn aineet pieneen kattilaan. Kiehauta ja siirrä kattila pois liedeltä.
  2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä leivät uuniritilälle ja pirskota niille oliiviöljyä. Paahda leipiä uunissa noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat rapeita ja saaneet hieman väriä. Hiero kuumien leipien pinta kuoritulla valkosipulinkynnellä.
  3. Kuori ja viipaloi veriappelsiinit. Levitä viipaleet paahdetuille leiville. Aseta mozzarellat leiville ja valuta laventeliöljyä päälle. Viimeistele tuoreella rucolalla ja sormisuolalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Suolainen riisipuuro on todellista kylmän kauden lohturuokaa. Jotta puurosta tulisi mahdollisimman hyvää, panosta laadukkaaseen kanaliemeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kolmen kanan kiinalainen riisipuuro

Ainekset

1
l
kanalientä
3
dl
puuroriisiä
½
kg
myskikurpitsaa
2
kananmunaa
3
(noin 500 g)
broilerinrintafileetä
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
maustepippuria
3
kevätsipulinvartta

Työvaiheet

  1. Kiehauta kanaliemi ja riisi kattilassa, laita lämpö miedolle ja peitä kattila kannella.
  2. Kuori ja paloittele kurpitsa 1 cm:n kuutioiksi. Lisää kuutiot riisin joukkoon kypsymään. Anna puuron hautua kannen alla noin 25 minuuttia. Puuron tulisi muistuttaa löysää risottoa, joten tarkkaile nesteen määrää keittämisen aikana ja lisää tarvittaessa vettä. 
  3. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä.
  4. Leikkaa broilerifileet suikaleiksi ja paista öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  5. Kuori kananmunat ja leikkaa ne puoliksi. Suikaloi kevätsipuli.
  6. Jaa puuro lautasille. Annostele päälle broilerit, kananmunat ja kevätsipuli.

Kommentit (3)

Vierailija

Missä kohtaa panostetaan laadukkaaseen kasvisliemeen, kun ohjeessa kuitenkin käytetään kanalientä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentista, tarkoituksena oli puhua kanaliemestä molemmissa kohdissa! Ingressi on nyt korjattu.

Vierailija

Onneksi Suomessa ei jo ylipainoisia ole tarpeeksi jotka lohturuokaa syövät. Olisikos jo vihdoinkin aika keksiä joku parempi sana kuin "lohturuoka"?