Suklaa-pullaviineri
Työvaiheet
Taikina:
½ l maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n.12-13 dl vehnäjauhoja (riippuen jauhoerästä, voit joutua laittamaan lisääkin)
50 g voita tai öljyä
Valmista kuten normaali pullataikina. Mikäli käytät kuivahiivaa, lisää se taikinaan sekoitettuna pieneen määrään jauhoja. Anna taikinan kohota ½ tuntia.
Väliin: 100-150 g voita
Voiteluun:
1-2 kananmunaa
Kaulitse kohonnut taikina 2 cm paksuiseksi levyksi. Levitä 2/3 levylle notkeaa rasvaa (n.50 g kerralla). Käännä rasvaton kolmannes keskelle, tämän päälle rasvainen kolmannes. Painele kaulimella, kohota 10 min. Kauli ja taita samallalailla 2-3 kertaa ja kohota aina 10 min. Kauli taikina lopuksi 1 cm paksuiseksi levyksi ja leikkaa taikinapyörässä 1-1½ cm levyisiä suikaleita. Kierrä suikaleet kierteelle ja tee siitä haluamasi muotoinen, ympyrä tai kahdeksikko. Kohota. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 10 min, kauniin ruskeaksi.Päälle sulatettua suklaata ja manteleita.