Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 83 reseptiä.
Linkitetty 133 keittokirjaan.

Porsaankyljykset paahtuvat mureiksi syysomenoiden ja siideri-smetanakastikkeen seurassa. Tämä koko perheen sunnuntaiateria on maukas päätös viikolle!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min + 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Siideripossu

Ainekset

4
perunaa
2
sipulia
2
omenaa (Royal Gala)
4
porsaankyljystä
1
tl
suolaa
valkopippuria
oliiviöljyä
6
salvianlehteä
0,33
l
kuivaa omenasiideriä
1
prk (a´120 g)
Arla Lempi Smetanaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Kiehauta suolattu vesi perunoita varten. Kuori perunat ja puolita ne. Esikypsennä perunoita n. 15 minuuttia kiehuvassa vedessä.

Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Pese omenat ja leikkaa lohkoiksi.

Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Lorauta uunipadan pohjalle oliiviöljyä ja ruskista kyljykset molemmin puolin liedellä kovalla lämmöllä. Nosta kyljykset pois padasta ja ruskista sipulit samassa rasvassa. Lisää hieman öljyä tarvittaessa.

Lisää pataan omenan lohkot ja salvian lehdet. Paista vielä hetki, jotta sipulit ja omenat karamellisoituvat kullanruskeiksi. Nosta esikypsyneet, valutetut perunat ja ruskistuneet kyljykset pataan. Kaada joukkoon siideri ja anna sen kiehahtaa.

Lisää Arla Lempi Smetana pataan kyljysten väliin. Laita pata kansi päällä uuniin muhimaan 30 minuutiksi. Nosta kansi pois ja anna paahtua vielä 10–15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Nostalgia huokuvaa säilykepersikoista leivottu keikauskakku saa modernin vireen tujauksesta inkivääriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Mantelinen persikkakeikaus

Ainekset

25
g
margariinia tai voita
1/2
dl
fariinisokeria
2
prk (à 410 g)
säilykepersikoita
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1 1/2
dl
sokeria
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
mantelirouhetta
1
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raasteena
1 1/2
dl
piimää
1
kananmuna
2
rkl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mittaa margariini ja fariinisokeri vuokaan (Ø 25 cm). Laita vuoka uuniin noin 7–8 minuutiksi.
  2. Valuta ja viipaloi persikat. Levitä viipaleet vuokaan sulaneen rasvan ja sokerin päälle.
  3. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää loput aineet ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina vuokaan persikoiden päälle. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pok Pokin wingsit tunnetaan kaikkialla. Värikkäiden muoviliinojen ja muovikalusteiden Pok Pok Oregonin Portlandissa on Yhdysvaltojen tunnetuin thaimaalaisravintola.

Kuuluisat siivet ovat kokkien Andy Rickerin ja Ich “Ike” Truongin käsialaa. Ame­rikkalais-thaimaalais-vietnamilaiset kanansiivet saattavat kuulostaa seka­valta, mutta huoli pois: maku on selkeä. Karamellisoitu kalakastike ja vahva valkosipuli tekevät tahmasiivistä koukuttavia – eivätkä ne maistu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
55 min + marinoituminen 2–4 t
Vaikeustaso
Helppo

Pok Pok -siivet

Ainekset

8
valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
1/2
dl
kuumaa vettä
1
dl
kalakastiketta
1
dl
sokeria
12
broilerinsiipeä
1
dl
maissijauhoja
Lisäksi
1
dl
vettä
3
tl
srirachaa
rypsiöljyä uppopaistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet suolan kanssa yhteen kulhossa. Lisää kuuma vesi ja anna tekeytyä 5 minuuttia.
  2. Kaada valkosipulivesi siivilän läpi toiseen kulhoon. Säästä valkosipulit. Lisää kalakastike ja sokeri veden joukkoon, anna sokerin sulaa.
  3. Kuivaa broilerinsiivet ja nosta muovipussiin. Lisää puolet valkosipuli-kalakastikeseoksesta ja maissijauhot ja sekoita. Anna siipien marinoitua jääkaapissa 2–4 tuntia. Laita loppu marinadi jääkaappiin.
  4. Kuumenna rypsiöljy korkeassa kasarissa. Uppopaista valkosipulinkynnet nopeasti kullanruskeiksi.
  5. Valuta marinoituneet siivet huolella. Uppopaista siivet erissä 8–10 minuuttia, kunnes siivet ovat läpikypsiä. Valuta ylimääräinen öljy pois.
  6. Ota jäljelle jäänyt marinadi jääkaapista. Kaada puolet paistinpannuun ja lisää ½ dl vettä. Kuumenna ja lisää 1½ tl srirachaa. Pyöräytä 6 kanansiipeä kuumassa seoksessa pannussa noin 1 minuutti, kunnes ne muuttuvat tahmaisiksi ja ruskeiksi. Siirrä siivet lautaselle (tai uuniin) odottamaan. Kypsennä loput siivet samalla tavalla. Tarjoa uppopaistetun valkosipulin kanssa.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Makea munakas näyttää ihan letulta mutta ei sisällä grammaakaan jauhoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Jälkkärimunakas

Ainekset

4
kananmunaa
2
tl
sokeria
1/2
tl
vaniljasokeria
1/2
tl
kardemummaa
1/2
dl
kauramaitoa
Lisäksi
1 1/2
dl
pakastemarjoja kohmeisina
1
dl
kreikkalaista jogurttia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
manteleita rouhittuna
margariinia paistamiseen

Työvaiheet

  1. Riko munien rakenne vispilällä kulhossa. Sekoita joukkoon sokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja kauramaito. Paista margariinissa paistinpannulla yksi kerrallaan kaksi isoa munakasta.
  2. Nauti munakas kohmeisten marjojen, jogurtin, hunajan ja rouhittujen manteleiden kanssa.

Vinkki Munaa monipuolisempaa ja helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Munan voi kypsentää ja maustaa melkein millä tavalla vaan, ja mieleisiin
kasviksiin ja täysjyväviljatuotteisiin yhdistettynä se muodostaa ravitsemuksellisesti ihanteellisen annoksen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1887 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tuoreella salvialla maustettu sitruskakku vie kielen, vaikka onkin astetta terveellisempi. Taikina saa luonnetta täysjyvästä ja mehevyyttä oliiviöljystä ja rahkasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-15 palaa
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Salvia-mandariinikakku

Ainekset

4
kananmunaa
2
dl
sokeria
4
dl
vehnäjauhoja
2
dl
täysjyvävehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
1
appelsiinin raastettu kuori
1/2
dl
appelsiinimehua
2
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
2
dl
rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
2
dl
rahkaa
Kuorrutus
2
mandariinia
1
dl
tomusokeria
1
rkl
appelsiinimehua
salvianlehtiä
Lisäksi
margariinia ja vehnäleseitä vuokaan

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen kakkuvuoka (vet. noin 1½ l) ja jauhota se leseillä.
  2. Tee taikina. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa. Raasta appelsiinin oranssi kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Säästä 1 rkl mehua kuorrutusta varten. Hienonna salvia. Kääntele kaikki taikinan aineet muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna kakun jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.
  3. Kuorruta kakku huoneenlämpöisenä. Kuori ja viipaloi mandariinit. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu pienessä kulhossa. Valuta 2/3 tomusokerikuorrutuksesta kakun pinnalle, levitä mandariiniviipaleet ja salvianlehtiä kuorrutuksen päälle. Valuta loppu tomusokerikuorrutus pinnalle.

Kommentit (0)