
Pitsireunan salaisuus: kivennäisvettä taikinassa ja runsaasti voita pannussa.
Lettutötteröt
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, suola ja öljy sekoittaen. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet eli kardemummarahka ja marjasalaatti (ks. ohjeet alhaalla).
- Lisää kivennäisvesi turvonneeseen taikinaan. Paista taikinasta 12–16 isoa lettua paistinpannussa voissa. Anna lettujen jäähtyä hieman ennen täyttämistä.
- Levitä täytteitä letulle, taita lettua alareunasta pari senttiä ja kääräise tötteröksi. Koristele timjamilla ja marjoilla.
Kardemummarahka
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä rahka, sokeri ja kardemumma. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se rahkaseokseen.
- Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti rahkaan. Siirrä seos kylmään odottamaan lettujen valmistumista.
(10 min)
Marjasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko mansikat. Yhdistä salaatin aineet ja siirrä seos kylmään.
(10 min)