Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Aamiaiset
Makea leivonta
15:18 | 18.8.2016

Lettutötteröt

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pitsireunan salaisuus: kivennäisvettä taikinassa ja runsaasti voita pannussa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
12-16 kpl
1 t + turvotus 30 min
Keskivaikea

Lettutötteröt

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kananmunaa
3
dl
maitoa
1 1/2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
ohrajauhoja
1/2
tl
suolaa
2
rkl
öljyä tai sulatettua voita
1 1/2
dl
kivennäisvettä
voita paistamiseen

Vaiheet

  1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito, jauhot, suola ja öljy sekoittaen. Anna taikinan turvota huoneenlämmössä puoli tuntia. Valmista sillä aikaa täytteet eli kardemummarahka ja marjasalaatti (ks. ohjeet alhaalla).
  2. Lisää kivennäisvesi turvonneeseen taikinaan. Paista taikinasta 12–16 isoa lettua paistinpannussa voissa. Anna lettujen jäähtyä hieman ennen täyttämistä.
  3. Levitä täytteitä letulle, taita lettua alareunasta pari senttiä ja kääräise tötteröksi. Koristele timjamilla ja marjoilla.

Kardemummarahka

Ainesosat

200
g
rahkaa
1/2
dl
sokeria
1
tl
kardemummaa
1
(luomu)sitruuna
2
dl
vispikermaa

Vaiheet

  1. Yhdistä rahka, sokeri ja kardemumma. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se rahkaseokseen.
  2. Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti rahkaan. Siirrä seos kylmään odottamaan lettujen valmistumista.

(10 min)

Marjasalaatti

Ainesosat

5
dl
tuoreita marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)
1-2
rkl
sokeria
1
rkl
sitruunanmehua
1
rkl
timjamia hienonnettuna

Vaiheet

  1.  Pilko mansikat. Yhdistä salaatin aineet ja siirrä seos kylmään.

(10 min)

Tilaa Glorian ruoka & viini
lettu
lettutaikina
letut
Viikonloppubistro
aamiainen & brunssi
Sokerileipuri
lasten suosikit
lettutötteröt
kardemummarahka
marjasalaatti
Viikonloppubistro
Sokerileipuri
lasten suosikit
aamiainen & brunssi

Suosituimmat

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini