
Suklaa-pähkinäpullat
Ainekset
Työvaiheet
Pullataikina:
3dl maitoa
30g hiivaa
1tl suolaa
1dl sokeria
2tl kardemummaa
1 muna
8-9dl Vehnäjauhoa
75g voita
Täyte:
Suklaalevitettä
Pähkinä rouhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina isoksi neliönmuotoiseksi levyksi. Jaa taikinalevy kahdeksaan yhtä suureen osaan. Levitä taikinalevyille ohut kerros suklaalevitettä niin, että se peittää levyt kokonaan. Ripottele pinnalle melko runsaasti pähkinärouhetta tai -lastuja. Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä jokaisen rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa jokainen rulla 2-3 viipaleeksi. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin. Peitä pullat ja anna niiden kohota lämpimässä paikassa n. 30 min. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min, kunnes pullat ovat kauniin värisiä.