
Runebergintorttu
Työvaiheet
100 g voita
½ dl sokeria
½ dl fariinisokeria
1 muna
1 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl mantelijauhetta
½ dl pipari- tai keksimuruja tai korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
¼ tl kardemummaa
¾ dl kuohukerma
TORTUN KESKELLE
¼ dl vadelmamarmelaadi (paistonkestävää)
KOSTUTUKSEEN
2 rkl kuumaa vettä
1 rkl sokeria
2 rkl punssia , konjakkia tai mantelilikööriä
KORISTELUUN
¼ dl vadelmamarmelaadi
1 dl tomusokeria
n. 2 tl kylmää vettä
Valmistusohje:
Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen muna samalla vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne taikinaan kerman kanssa vuorotellen.
Pursota taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin runebergintorttuvuokiin tai muffinivuokiin. Pursota taikinan keskelle vadelmamarmeladia.
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min tai kunnes kypsiä.
Jäähdytä hetken aikaa.
Sekoita kuumaan veteen sokeri. Lisää likööri. Sekoita ja maista. Kostuta tortut valelemalla kostutuslientä tortuille. Anna maustua mielellään useita tunteja tai seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
Ota tortut pois vuoista. Laita vielä hiukan vadelmamarmeladia keskelle torttua. Sekoita tomusokeri ja vesi. Pursota se renkaaksi hillosilmän ympärille.