
Rapeat suklaavohvelit tekevät viikonloppuaamusta erityisen! Tarjoa ne vastapaistettuina cappuccinokermavaahdon ja tuoreiden vadelmien kanssa.
Suklaavohvelit
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot, kaakaojauhe, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää joukkoon maito, munat ja jäähtynyt voisula. Vatkaa nopeasti vispilällä tasaiseksi. Anna turvota puolisen tuntia.
- Kuumenna vohvelirauta ja sivele se kevyesti öljyllä. Mittaa raudalle ½–1 dl taikinaa raudan koosta riippuen ja paista vohveli kauniin ruskeaksi. Aikaa kuluu noin 3 minuuttia.
- Valmista cappuccinovaahto. Mittaa kerma, sokerit ja kahvijauhe kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
- Tarjoa vohvelit cappuccinovaahdon ja marjojen kanssa.
Vinkki! Vohvelissa on tarkoituksella vähän sokeria, jotta se ei kärähdä kiinni vohvelirautaan. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria cappuccinovaahtoon.
No ei kai desiä kerralla kaadeta vohveliraudalle????
koostumuksesta tuli paakkuinen🤔
Kiitos kommentistasi, harmillista! Jäikö taikinaan siis kaakaojauhepaakkuja? Siihen auttaa, jos kuivat aineet sekoittaa ensin kunnolla keskenään. Näin joukossa olevat sokerikiteet erottelevat kaakaojauheen puuterimaiseksi.
Taikinan annostelusta: vohvelirautojen koot vaihtelevat, joten joillekin laitteille desi taikinaa voi olla liikaa. Teen muutoksen reseptiin.
Ei maistunut suklaa muuten hyvää