Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 62 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kutsu aurinko keittiöön kokkaamalla ihania espanjalaisia makuja! Espanjalaiset köyhät ritarit pulahtavat ennen paistamista sherryllä maustettuun kermakylpyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Torrijas eli espanjalaiset köyhät ritarit

Ainekset

8
viipaletta pitkopullaa tai vaaleaa leipää
1-2
rkl
voita paistamiseen
KOSTUTUSLIEMI
2
kananmunaa
1
kananmunankeltuainen
3
rkl
sokeria
3
rkl
makeaa sherryä
2
rkl
kuohukermaa
2
rkl
täysmaitoa
1
tl
kanelia
LISÄKSI
1-2
persikkaa, nektariinia tai aprikoosia
1
tl
vaahterasiirappia
2
rkl
pähkinöitä
kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
mansikoita
2
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Lohko hedelmät ja grillaa niitä muutama minuutti. Siirrä ne kulhoon, kaada päälle hieman vaahterasiirappia ja jätä odottamaan tarjoilua.
  2. Vatkaa kananmunat, keltuainen, sokeri, sherry, kerma, maito ja kaneli keskenään. Laita pulla- tai leipäviipaleet liemeen maustumaan noin 10 minuutiksi.
  3. Paahda pähkinät kuivassa kuumassa pannussa kauniin värisiksi. Vaahdota kerma tai
    ota jäätelö pehmenemään.
  4. Paista pulla- tai leipäviipaleet voissa pannussa miedolla lämmöllä, noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
  5. Siivilöi tomusokeria päälle. Tarjoa ritarit hedelmien, mansikoiden ja kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Viimeistele pähkinöillä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Eton mess -marenkijälkiruoka tehdään tällä kertaa valmismarengeista. Niiden sijaan jälkkärissä panostetaan valkosuklaakinuskikastikkeeseen sekä vadelmien marinadiin, johon lorautetaan seljankukkamehua. Nokare pehmeää mascarponevaahtoa liittää maut yhteen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess vadelmasta ja seljankukasta

Ainekset

250
g
vadelmia
1
rkl
tomusokeria
1
rkl
seljankukkamehutiivistettä
1
rkl
hienonnettua minttua
Mascarponevaahto
2
dl
vispikermaa
1
prk (250 g)
mascarponea
1
rkl
tomusokeria
2
rkl
seljankukkamehutiivistettä
Valkosuklaakinuski
100
g
valkosuklaata
2
dl
kuohukermaa
dl
fariinisokeria
ripaus
suolaa
Päälle
tuoreita vadelmia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Sekoita tomusokeri, mehutiiviste ja hienonnettu minttu vadelmien joukkoon ja anna mehustua 30 minuuttia.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele mascarpone, tomusokeri ja mehutiiviste varovasti joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa 15 minuuttia.

  3. Tee valkosuklaakinuski. Sulata valkosuklaa kattilassa miedolla lämmöllä. Mittaa kerma, fariinisokeri ja suola toiseen kattilaan ja keitä 8 minuuttia usein sekoitellen. Kaada suklaasula joukkoon ja siirrä sivuun. Anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

  4. Laita kulhojen pohjalle mascarponevaahtoa ja päälle seljankukkavadelmia. Kaada päälle valkosuklaakinuskia. Murskaa pinnalle marenkeja ja koristele vadelmilla.

Vinkki! Seljankukkamehutiiviste on kätevä maustaja, jolla mehustat muutkin marjat kesäkakkujen päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Brownie toimii loistavasti myös vegaanisena ja on parhaimmillaan seuraavana päi­vänä, kun se on levännyt yön yli jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaabrownie

Ainekset

200
g
tummaa suklaata
100
g
margariinia
¾
dl
aquafabaa
1
dl
sokeria
½
dl
siirappia
1
dl
kaurajauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
dl
cashewpähkinöitä
KORISTELUUN
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Valuta aquafaba eli kikhernesäilykkeen liemi talteen. Paloittele suklaa kulhoon ja mittaa joukkoon margariini. Sulata mikrossa varovasti useammassa pätkässä ja sekoita välillä.

  2. Yhdistä kulhossa aquafaba, sulatettu suklaa, sokeri ja siirappi. Sekoita hyvin. Lisää jauhot ja pähkinät. Sekoita.

  3. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele tomuttamalla pintaan kaakaojauhetta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2233 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Oishii! Marinoi lohi ponzulla ja kasvikset mirinillä. Wasabimajoneesi kruunaa salaattiannoksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinointi 2–4 h
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen lohisalaatti

Ainekset

700
g
ruodotonta nahatonta lohifileetä
2
avokadoa
4
dl
vuonankaalia tai muuta salaattia
1–2
dl
mirinkasviksia (ohje alla)
2
rkl
seesaminsiemeniä
4
rkl
majoneesia
1–2
tl
wasabitahnaa
Ponzumarinadi
1
dl
sitruunamehua (2–3 sitruunaa)
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
dl
soijakastiketta
3
rkl
riisiviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Tee marinadi. Purista sitruunamehu ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä kaikki marinadin aineet. Laita lohi vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti.

  2. Valmista sillä aikaa mirinkasvikset.

  3. Pyyhi marinadi lohen pinnalta. Kuumenna grillin parilataso tai paistinpannu ja paahda fileeseen pintaväri, noin 15–20 sekuntia molemmin puolin. Voit paahtaa kalan pinnan myös kaasupolttimella. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Paahtamisen jälkeen kalasta leikkautuu hieman repaleisia paloja. Jos haluat viipaleista siistimpiä, viipaloi kala ensin ja paahda sitten kevyesti polttimella.

  4. Kuori ja viipaloi avokadot. Laita ne ja lohet tarjoiluastiaan. Lisää salaatti ja mieleisesi määrä mirinkasviksia. Ripottele seesaminsiemeniä päälle.

  5. Sekoita majoneesi ja wasabitahna keskenään ja tarjoa salaatin kanssa.

Mirinkasvikset

Ainekset

600
g
kasviksia (esim. porkkanaa, retiisiä ja kurkkua)
2
tl
suolaa
1
dl
miriniä
1
dl
riisiviini- tai valkoviinietikkaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kasvikset suupaloiksi. Ripottele niille suola ja sekoita hyvin.

  2. Lisää mirin ja etikka joukkoon. Anna kasvisten maustua viileässä vähintään puoli tuntia.

  3. Tarjoa mirinkasviksia salaatissa tai sellaisenaan lisukkeena.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1163 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Vadelma ja passiohedelmä on vastustamaton yhdistelmä. Glukoosisiirapin avulla niistä saa ihanat hedelmäjätskit, jotka eivät muutu hileisiksi jäätyessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 kpl
Valmistusaika
10 min + jäätyminen noin 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-passiohedelmämehujää

Ainekset

6
passiohedelmää
300
g
tuoreita vadelmia
1
rkl + 6 rkl
glukoosisiirappia
1
rkl + 1,5 rkl
vaaleaa siirappia

Työvaiheet

  1. Lusikoi passiohedelmien hedelmäliha kulhoon. Lisää 1 rkl glukoosisiirappia ja 1 rkl vaaleaa siirappia. Soseuta tasaiseksi. Jaa 6 mehujäämuottiin. Laita pakastimeen noin 1,5 tunniksi.

  2. Soseuta vadelmat, paseeraa siemenet halutessasi pois. Lisää 6 rkl glukoosisiirappia ja 1,5 rkl vaaleaa siirappia ja soseuta uudelleen tasaiseksi. Kaada mehujäämuotteihin jääneen passiohedelmäkerroksen jälkeen. Pakasta vielä vähintään 4 tuntia.

Kommentit (0)