Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Juhli ja nauti
Jälkiruuat
Gluteeniton
10:00 | 3.12.2023

Karpalo-marenkirulla

Lisää omaan keittokirjaan
ET-lehti on lisännyt 422 reseptiä
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Pilvenpehmeä gluteeniton marenkitorttu on parhaimmillaan juuri leivottuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
10 palaa
45 min + jäähtyminen
Helppo

Karpalo-marenkirulla

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

6
munanvalkuaista
3
dl
erikoishienoa sokeria (Siro)
1
rkl
maissitärkkelystä (Maizena)
1
tl
valkoviinietikkaa
TÄYTE
200
g
karpaloita
¾
dl
sokeria
1
dl
vispikermaa
1
tlk (200 g)
maitorahkaa
PINNALLE
tomusokeria
karpaloita
rosmariinin oksia

Vaiheet

  1. Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon. Vatkaa ne pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes sokeri on täysin liuennut ja marenki tuntuu sormien välissä sileältä.

  2. Siivilöi maissitärkkelys marengin joukkoon. Lisää viinietikka. Jatka vatkaamista vielä minuutti, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.

  3. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 32 cm x 24 cm).

  4. aista pohjaa ensin uunin keskitasolla 200 asteessa 5 minuuttia. Laske uunin lämpö 150 asteeseen ja jatka paistamista 15–20 minuuttia, kunnes marenki on kohonnut ja kypsä.

  5. Kumoa marenkipohja leivinpaperin päälle. Irrota paistopaperi ja peitä levy puhtaalla leivinpaperilla sekä keittiöpyyhkeellä. Anna jäähtyä.

  6. Laita karpalot ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti. Laske tiskialtaan pohjalle kylmää vettä ja laske hillokattila jäähtymään.

  7. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi. Lisää maitorahka ja karpalohilloke. Sekoita varovasti.

  8. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Kääri pohja leivinpaperin avulla rullaksi ja nosta jääkaappiin vetäytymään puoleksi tunniksi.

  9. Siivilöi pinnalle tomusokeria. Koristele karpaloilla ja rosmariinilla.

VINKKI! Yli jääneet keltuaiset voit käyttää vaniljakastikkeeseen tai pannukakkutaikinaan.

Tilaa Glorian ruoka & viini
gluteeniton deli
Jälkiruuat
karpalo
marenki
juhli ja nauti

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini