
Astetta kevyemmät mansikkajätskit tehdään jugurtista ja munanvalkuaisista.
Mansikka-basilikajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa mansikat, tomusokeri ja jogurtti tehosekoittimeen. Anna käydä tasaiseksi.
- Vatkaa valkuainen kiinteäksi vaahdoksi.
- Lisää mansikka-jogurttiseokseen valkuaisvaahto käsin sekoittaen sekä basilika.
- Kaada jäätelö annosmuotteihin tai esimerkiksi tyhjiin jogurttikippoihin ja työnnä kippoihin puiset jäätelötikut. Anna jäätyä pakastimessa vähintään 2 tuntia.
- Irrota jäätyneet tikut muoteistaan ja viimeistele halutessasi kookoshiutaleilla tai kuivatuilla marjoilla.
TORJU KESÄFLUNSSA. Kahdesta desilitrasta mansikoita saat päivän annoksen C-vitamiinia vahvistamaan vastustuskykyä. Mansikassa on myös runsaasti polyfenoleita, jotka vahvistavat elimistön suojamekanismeja ja estävät haitallisten mikrobien kasvua.
Ah, näitähän pitää kokeilla! Varmaan hyviä! Ohjekinvaikuttaa helpolta, ei vaadi liikaa pipertelyä! Hyvä vinkki toi valkuainen eli kovaksi vatkattua valkuaisvaahtoa lisäämällä ei tule kivikovaa jädeä. Mihinkäs ne keltuaiset sitten käyttäisi? Sanomattakin on selvää, ettei toi yksi annos riitä mihinkään.... 🤗🍦🍨🍓🍎🍒🍏🍊🍋🥭🍉