Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2570 reseptiä.
Linkitetty 44 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Nopeasti vaniljaliemessä keitetyt raparperin varret saavat seurakseen paahdetulla mantelilla maustetun ricottavaahdon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperi-mansikkajälkkäri ja manteliricotta

Ainekset

6
dl
raparperia paloiteltuna
1 1/2
dl
sokeria
4
rkl
voita
2
rkl
vettä
1
vaniljatanko
4
dl
mansikoita paloiteltuna
Manteliricotta
4
rkl
mantelilastuja
2
dl
kuohukermaa
2
dl
ricottaa
4
tl
mantelilikööriä
Lisäksi
8
marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi. Kiehauta sokeri, voi, vesi ja halkaistu vaniljatanko kattilassa. Lisää raparperit ja keitä noin 5 minuuttia. Älä keitä liikaa, raparperien tulee olla juuri ja juuri kypsiä.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää pieniksi paloitellut mansikat kattilaan. Anna jäähtyä haaleaksi tai huoneenlämpöiseksi.
  3. Tee manteliricotta. Paahda mantelilastuja kuivassa pannussa koko ajan sekoitellen muutama minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa ricotta ja mantelilikööri. Kääntele kermavaahto ja mantelilastut varovasti ricottan joukkoon.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 272 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Britakakku on rakastettu klassikko. Tässä versiossa mansikoiden kaverina maistuu suolakinuski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 12 palaa
Valmistusaika
30 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolakinuski-mansikkabrita

Ainekset

Pohja
150
g
voita sulatettuna
4
keltuaista
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
dl
kuohukermaa
Marenkikerros
4
valkuaista
2
dl
sokeria
Väliin ja päälle
4
dl
kuohukermaa
noin 1
dl
dulche de lecheä tai kinuskikastiketta
½
tl
hiutalesuolaa
500
g
mansikoita
Lisäksi
syötäviä kukkia, toffeekarkkipaloja, marenkia

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi kolmeen irtopohjavuokaan (halkaisijat 16 cm, 18 cm ja 20 cm). Voit paistaa britan myös leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.
  2. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja sekoita tasaiseksi.
  3. Tee pohja. Sulata voi ja anna sen jäähtyä sillä aikaa, kun mittaat ja valmistelet muut pohjan aineet. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
  4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos vuorotellen voisulan ja kerman kanssa keltuaisseokseen.
  5. Kaada taikina irtopohjavuokiin tai uunipellille. Nostele valkuaisvaahto päälle.
  6. Paista uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoista.
  7. Tee täyte. Vaahdota kerma. Jos olet todella makeiden kakkujen ystävä, voit maustaa kerman vaniljasokerilla. Puhdista ja viipaloi mansikat.
  8. Nosta isoin kakku tarjoiluvadille. Laita päälle mansikoita, kermavaahtoa ja suolalla maustettua kinuskikastiketta. Tee kaksi kerrosta samalla tavalla. Koristele halutessasi syötävillä kukilla, toffeekarkkipaloilla ja marengeilla.
  9. Jos paistat kakun pellillä, leikkaa se kahteen osaan. Laita molemmille pohjille mansikoita, kermavaahtoa ja kinuskia. Kokoa kakuksi.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Nopeasti grillissä kypsyvät karitsan ulkofileet tarjotaan parsagremolatan kanssa. Paistolämpömittari on kätevä apuri karitsan valmistamisessa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min + 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu karitsanfilee ja parsagremolata

Ainekset

2
(yhteensä 750 g)
karitsan ulkofileetä
2
tl
rypsiöljyä
2
valkosipulinkynttä
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
½
tl
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Parsagremolata
400
g
vihreää parsaa
1
valkosipulinkynsi
1
hoikka kesäsipuli varsineen
1
rkl
sitruunamehua
2
tl
raastettua sitruunankuorta
½
tl
suolaa
½
tl
sokeria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna
3
rkl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Tee parsagremolata. Poista parsoista kovat tyvet. Leikkaa parsat ohuiksi viipaleiksi.
  3. Keitä parsaviipaleita 2 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja laita parsat jäävettä sisältävään astiaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipuli. Viipaloi kesäsipuli varsineen. Sekoita niiden joukkoon sitruunamehu, kuoriraaste, suola ja sokeri.
  5. Valuta parsat ja kuivaa ne. Yhdistä muiden aineiden joukkoon yrttisilpun ja parmesaanin kanssa. Jätä odottamaan.
  6. Valmistele lihan pintaan tulevat ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna lehtipersilja.
  7. Taputtele lihan pinnat talouspaperilla kuiviksi. Sivele pintaan öljyä. Paista fileisiin grillissä nopeasti pintaväri.
  8. Nosta fileet foliovuokaan. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan. Hiero fileiden pintaan lehtipersiljaa, valkosipulia, suolaa ja pippuria.
  9. Kypsennä fileitä epäsuoralla lämmöllä kuvun alla noin 12 minuuttia tai siihen asti, kunnes mittari osoittaa 56 astetta. Tällöin liha on sisältä kauniin rosee. Peitä foliolla ja anna tasaantua noin 10 minuuttia.
  10. Viipaloi fileet ja tarjoa parsagremolatan, perunasalaatin ja halutessasi vihreän salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 227 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Viritä gin & tonic kesään raparperisiirapilla! Cocktail sopii hyvin esimerkiksi kesäjuhlien alkujuomaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Raparperilla maustettu GT

Ainekset

dl
giniä
4
rkl
raparperisiirappia (ohje alla)
8
dl
tonicia
Lisäksi
jäitä, muutama oksa minttua
Raparperisiirappi
1
dl
raparperia ohuina viipaleina
1
dl
sokeria
1
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Tee raparperisiirappi. Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen. Anna jäähtyä noin 5 minuuttia. Siivilöi seos.
  2. Valmista juoma. Kaada gini ja siirappi laseihin. Täytä jäillä. Pidennä tonicilla ja sekoita hyvin. Viimeistele mintulla.

Kommentit (0)