
Kapellimestari Hannun Linnun jumalaisessa luottojälkiruuassa maistuvat tyrni ja italialainen katkero.
Rosmariini-tyrnisemifreddo
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
- Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
- Vaahdota kerma ja lisää sokeri.Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto keskenään varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Hienonna rosmariini ja lisää se seokseen. Kaada seos vuokaan (vet. 1½ l) ja pakasta yön yli. Kumoa ja koristele.