klo 9:00 | 19.1.2019

Kapellimestari Hannun Linnun jumalaisessa luottojälkiruuassa maistuvat tyrni ja italialainen katkero.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
30 min + pakastaminen
Vaikeustaso
Kohtalainen
Rosmariini-tyrnisemifreddo
Ainekset
8
kananmunankeltuaista
1½
dl
sokeria
1½
dl
tyrnimehua (makeuttamaton)
¾
dl
katkeroa (esim. Averna)
tyrnisiirappi
1½
dl
sokeria
1½
dl
vettä
2
rkl
tyrnimehua
Marenki
2
kananmunanvalkuaista
¼
tl
suolaa
1
dl
sokeria
Kermavaahto
3
dl
kuohukermaa
1
dl
sokeria
Lisäksi
1
rkl
rosmariinia hienonnettuna
Työvaiheet
- Kuumenna keltuaisia, sokeria, tyrnimehua ja katkeroa vesihauteessa koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee vaahtomaiseksi. Anna jäähtyä.
- Kuumenna tyrnisiirapin aineksia kattilassa, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä.
- Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset ja suola vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
- Vaahdota kerma ja lisää sokeri.Sekoita tyrnikiisseli, siirappi ja kermavaahto keskenään varovasti. Kääntele marenki joukkoon. Hienonna rosmariini ja lisää se seokseen. Kaada seos vuokaan (vet. 1½ l) ja pakasta yön yli. Kumoa ja koristele.