
Herkullisen pääsiäisaterian täydentää jälkiruoka, jossa on sitruunalla maustettua mascarponea, marenkia ja pistaasia.
Aina kauniiden tarjoilujen ei tarvitse vaatia monen tunnin työskentelyä keittiössä. Herkät ja kauniit jälkkäriannokset, joissa on pääsiäiseen sopivia makuja syntyvät parissa minuutissa kaupan valmiista aineksista.
Kermaisen täyteläinen ja pehmeä mascarponejuusto on annoksen pohja. Se notkistetaan nopeasti mikrossa, jonka jälkeen se maustetaan ihanan kirpeällä ja hieman tahmealla lemon curd -tahnaraidoilla. Lisämakeutta annoksiin saadaan murustamalla niihin marenkia. Kontrastia ja väriä lisätään pistaasipähkinämurulla.
Pienille, suloisille annoslautasille koottuna nämä jälkkärit kelpaisivat hienonkin ravintolan jälkiruokalistalle. Makuhermot nauttivat makean ja happaman tasapainosta sekä erilaista koostumuksista.
Sitruunamascarponea, marenkia ja pistaasia
Ainekset
Työvaiheet
-
Lusikoi mascarponejuusto kulhoon ja kuumenna sitä mikrossa välillä sekoitellen 30–60 sekuntia, jotta se notkistuu. Voit notkistaa mascarponen myös vesihauteessa.
-
Mausta mascarponeen sokerilla. Annostele seos neljään laakeaan maljaan.
-
Mittaa lemon curd pieneen kulhoon ja ohenna sitä tilkalla vettä. Valuta lemon curd raidoiksi mascarponeseoksen päälle.
-
Murenna kuhunkin annokseen kaksi pientä valkoista marenkia epätasaisina paloina.
-
Rouhi suolattomia kuorittuja pistaasipähkinöitä veitsellä ja ripottele annosten päälle.