
Kauniin violetit syreeninkukat ovat syötäviä, ja niistä syntyy suloinen granita.
Syreenigranita
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele syreeninkukat huolellisesti siivilässä. Laita kukat kulhoon.
- Mittaa vesi, sokeri ja hunaja kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 3 minuuttia, kunnes sokeri sulaa.
- Pese ja raasta limetin kuori. Purista mehu ja sekoita se ja kuoriraaste sokerilimeen.
- Kaada kuuma sokeriliemi kukkien päälle kulhoon. Anna jäähtyä huoneenlämmössä. Siirrä kulho sitten jääkaappiin. Anna uuttua yön yli.
- Seuraavana päivänä vuoraa siivilä harsokankaalla ja laita se tyhjän kulhon päälle. Kumoa kukkaliemi siivilään ja purista kaikki neste talteen kankaan läpi.
- Pidä laakeaa metallivuokaa pakastimessa vähintään puoli tuntia. Ota jääkylmä vuoka pakastimesta ja kaada syreeniliemi siihen. Laita vuoka liemineen pakastimeen. Anna jäätyä 40-50 minuuttia, kunnes nesteen reunoille syntyy jääkiteitä. Raavi jääkiteet haarukalla vuoan reunoilta sen keskelle. Laita vuoka takaisin pakastimeen. Raaputa jääkiteet vuoan reunoilta hileeksi puolen tunnin välein 5-6 kertaa, kunnes neste on jäätynyt kauttaaltaan jääkiteiseksi hileeksi. Tarjoa muutaman päivän sisällä. Granita säilyy pakastimessa neljä päivää. Jos levy jäätyy liian kovaksi ja jäiseksi, murskaa se tehosekoittimessa varovaisesti hileiseksi.
- Tarjoa syreenigranita kirsikoiden, mansikoiden ja syreeninkukkien kanssa.